Trotinete electrice – Opinii si recenzii in 2024
In cazul in care iti doresti sa investesti intr-o trotineta electrica, insa nu prea iti este clar care ar fi cel mai bun produs pentru tine si nici nu ai timp sa studiezi toata oferta, iti spunem ca unul dintre cele mai apreciate modele este Xiaomi Mijia M365 PRO. Cu o autonomie buna si o viteza maxima excelenta, ea incorporeaza numeroase elemente de siguranta – cum sunt un sistem de franare eficient si un sistem de lumini practic si vizibil – si permite si plierea, depozitarea si transportul in conditii excelente si fara sa fie nevoie sa ii dedici prea mult spatiu. Iar daca preferi o alternativa, arunca o privire si la eFlux Freeride PRO.
Tabel comparativ
Este un produs cu un excelent raport intre pret si calitate, care ofera o autonomie buna si o viteza de deplasare greu de egalat, la pachet cu numeroase elemente de siguranta si alte detalii care tin de functionalitate si confort.
Se pare ca in cazul unei pene, inlocuirea rotii se realizeaza destul de dificil si necesita cam mult timp.
Este un produs foarte bun, competitiv, sigur si durabil, conform recenziilor unor utilizatori pasionati. Poate fi procurat la un pret accesibil si are o autonomie buna chiar si in conditiile deplasarii la deal.
Este un model foarte confortabil avand in vedere ca este echipat cu sa reglabila pe inaltime. Are o autonomie buna, un motor cu putere mare si roti din cauciuc, pentru amortizarea eficienta a denivelarilor de pe traseul de deplasare.
Cu o greutate de 46 kg, e putin probabil sa o plimbi in birou ca sa o pui la incarcat atunci cand ajungi la serviciu.
Este unul dintre cele mai bune modele de pe piata in termeni de confort si performanta; reprezinta o optiune avantajoasa pentru o anumita categorie de cumparatori, care iau in calcul si aspectele practice legate de reincarcare si depozitare.
Este un model foarte bine echipat si performant, cu parametri de lucru excelenti, o viteza de deplasare si o autonomie mult peste nevoile utilizatorului obisnuit. In plus, este echipata cu numeroase sisteme de siguranta.
Singurul dezavantaj pe care il putem evidentia este legat de pretul de achizitie, care e departe de a fi accesibil pentru toata lumea.
Este un produs excelent, care incorporeaza atat de multe avantaje incat este dificil sa ii rezisti; practic, nu i se poate reprosa nimic atata vreme cat bugetul iti permite o asemenea investitie.
Pareri despre cele mai bune trotinete electrice
Daca te intereseaza cateva exemple reprezentative pentru categoria de produse prezentate in acest articol, in continuare iti propunem succinte analize pentru cateva oferte disponibile in comertul electronic romanesc.
Trotineta electrica Xiaomi
Xiaomi Mijia M365 PRO
Daca e sa rezumam in doar cateva cuvinte, acest produs este o trotineta electrica cu o autonomie de pana la 45 km si o viteza maxima de 25 km/h, pusa in miscare de un motor cu o putere de 300 W – parametri buni, care merita sa iti atraga atentia.
Cadrul din aluminiu este usor, dar foarte rezistent; densitatea redusa vine la pachet cu o greutate mica, in timp ce riscul de coroziune e minim. Multumita farurilor puternice si stopurilor care pulseaza la momentul actionarii franei, poti circula cu ea si pe timp de noapte. Plierea se poate face prin simpla apasare a unui buton, dupa care trotineta sta singura in pozitie verticala.
Ai la indemana un display luminos intuitiv cu ajutorul caruia pornesti si opresti lumina si cu care poti schimba cele 3 moduri de viteza: ECO, Standard sau Sport. Sistemul de franare pe disc de pe roata din spate si sistemul anti-blocare regenerativ din fata permit oprirea eficienta pe o distanta scurta.
Xiaomi Mi Scooter Essential
Daca iti doresti o trotineta eletrica ieftina si buna, poate ca ar trebui sa arunci o privire acestui model care, fara a-si propune sa starneasca surprize, reuseste totusi sa satisfaca nevoile de baza ale unui cumparator obisnuit. In plus, modelul poate fi folosit de la varsta de 14 ani si de la o inaltime de 120 cm.
Despre parametrii de lucru, iata ce merita sa stii: autonomie de pana la 20 km, unghiul maxim de urcare 10 grade, viteza maxima 20 km/h, putere motor 250 W. Sunt valori interesante si practice, care nu te lasa sa te indepartezi foarte mult de casa, dar iti permit sa o folosesti pe drumul catre scoala sau serviciu.
Pentru o buna siguranta ai la dispozitie un sistem dublu de franare ce incorporeaza tehnologia E-ABS care impiedica blocarea rotilor. Sistemul de iluminat este reprezentat de far si stop LED vizibile, care te ajuta sa mergi in siguranta. Tabloul de bord iti indica statusul bateriei si permite conectarea Bluetooth la telefon.
Trotinete electrice cu scaun
eFlux Freeride PRO
In categoria atat de cautata, denumita “trotineta electrica, cu scaun”, acest model atrage repede atentia, fiind una dintre piesele sa le spunem serioase, care li se adreseaza adultilor, si care ofera o experienta placuta si cu o durata decenta, garantata de autonomia promisa. In plus, este un model cu un design atractiv, care le va fi pe plac si doamnelor.
Trotineta suporta o masa maxima de 100 kg si poate atinge o viteza maxima de deplasare de 25 km/h in conditii ideale. Acumulatorul cu o durata de incarcare de 7 – 8 ore alimenteaza un motor electric puternic, de 1600 W, multumita caruia te vei deplasa eficient acolo unde ai treaba. Desigur, in pachet vei gasi si un incarcator extern pentru acest acumulator.
Trotineta este si relativ usor manevrabila, fata de altele, in sensul ca ea cantareste 46 kg, o valoare buna pentru un produs din aceasta gama. Ambele roti sunt de cauciuc, astfel incat sa asigure o amortizare adecvata in timpul deplasarii. Ea este prevazuta cu frana pe disc pe ambele roti, atat in fata cat si in spate, pentru un plus de siguranta. Desigur, saua este ajustabila pe inaltime, iar in partea din fata exista un far LED pentru deplasare in conditii de siguranta, inclusiv pe timp de noapte.
Razor Power Core E100S
In cazul in care esti o persoana cu o constitutie mignona, sau daca ai in plan sa gasesti o trotineta electrica Razor, destinata unui copil mare sau unui adolescent, acest model pare a fi o recomandare destul de inspirata, avand in vedere si pretul la care este disponibil.
Numeroase pareri despre cele mai bune trotinete electrice mentioneaza autonomia si manevrabilitatea ca fiind cativa dintre cei mai importanti parametri, atunci cand vine vorba sa pornesti la cumparaturi, iar acest produs satisface, consideram noi, nevoile de baza de deplasare ale acestei categorii de varsta. Fiind chiar mai usoara decat modelul fara scaun si avand o autonomie de pana la 60 minute, ea reprezinta un mijloc de transport satisfacator.
Trotineta atinge viteza maxima de 18 km/h, motiv pentru care este recomandata incepand abia de la varsta minima de 8 ani; conform indicatiilor producatorului, greutatea maxima admisa este de 54 kg. Constructia este una solida, iar manevrabilitatea mare: cadrul si fruca sunt fabricate din otel, acceleratia este controlata prin rotirea mansonului de pe ghidon, iar frana de mana e usor de actionat. Roata din fata este pneumatica, din cauciuc, incarcatorul e inclus in pachet, si nu e nevoie sa iti faci griji in legatura cu inlocuirea acumulatorului, brandul fiind unul cunoscut si care pune la dispozitie piese de schimb.
Trotinete electrice de 1000W
Dakor Vega
Daca bugetul tau e generos si ceea ce iti doresti este cel mai bun produs de pe piata, Dakor Vega reprezinta cu siguranta o alegere interesanta. Ea este descrisa ca prima trotineta pliabila de top, care cantareste doar 34 kg, o valoare excelenta avand in vedere tot ceea ce iti pune la dispozitie.
Piesa e echipata cu 2 motoare de cate 1000W fiecare si cu o baterie de 60 V cu 26 Ah, care ofera o viteza maxima de 60 km/h si o autonomie de pana la 80 km. Pentru siguranta, avand in vedere parametrii de lucru, sistemul de franare e pe baza de discuri ventilate de 140 mm. Sistemul de iluminat pe baza de LED, semnalizarea si claxonul sunt toate comandate direct de pe ghidon.
Pe langa plierea neasteptat de compacta pentru o piesa de acest tip, trebuie sa mentionam si echiparea cu anvelope late de 10 inch, care ofera o aderenta superioara; asta inseamna, implicit, si un nivel sporit de siguranta.
Trotinete electrice pliabile
TrySmart M365
Daca ceea ce te intereseaza in general este un raport bun intre pret si calitate, urmatorul model este o alegere buna. Cumparatorii care au oferit recenzii pentru produs au afirmat ca nevoile lor uzuale sunt acoperite cu brio de acest produs, asadar credem ca merita sa ii acorzi si tu atentie.
Piesa are o viteza maxima de 30 km/h si o autonomie de pana la 30 km; acestea sunt valorile indicate de catre producator si, ulterior, confirmate de catre cumparatori. Sistemul dual de franare este un element de siguranta extrem de important pentru calatorii in siguranta.
Sistemul de pliere este unul inovativ: in doar 3 secunde si cu efort minim, piesa este gata de depozitare in portbagajul masinii sau la tine sub birou. Dimensiunile dupa pliere se reduc la 108 x 43 x 48 cm. Bateria de 7800 mAh se incarca complet in 5 ore; multi utilizatori sustin ca prefera sa foloseasca modul sport pentru ca apreciaza mai mult modul in care raspunde la comenzi.
Trotineta electrica ninebot
Segway KickScooter MAX G30
Cumparatorii care au in plan deplasari pe distante mai mari sau pe terenuri in panta isi fac adeseori griji in ceea ce priveste autonomia trotinetei electrice pe care isi doresc sa o achizitioneze. Ei bine, acest model vine sa spulbere aceste probleme.
MAX G30 ofera o autonomie record de 65 km; viteza maxima de 25 km/h e o valoare oricum mai mare decat cea maxima legala, si toate acestea sunt garantate de un motor cu o putere de 350 W. Cu anvelope late de 10 inch nivelul de stabilitate si aderenta este semnificativ crescut, lucru care face ca plimbarile sa fie mai confortabile si mai sigure.
Anvelopa fara camera este protejata de un strat suplimentar de silicon, care reduce riscul penelor. Sistemul de recuperare a energiei de franare imbunatateste performantele bateriei. Display-ul color afiseaza viteza de rulare, modul de rulare, nivelul bateriei si conectivitatea la Bluetooth. Sistemul de lumini si reflectoare sporeste nivelul de siguranta chiar si in conditii de luminozitate scazuta.
Trotineta electrica Razor
Razor EPrime Gri
Daca ai nevoie de un produs simplu, accesibil, pentru deplasari rapide pe distante mici, acest produs este cea mai buna alegere pentru tine. Combinatia de tehnologie moderna, materiale de calitate si idei inovatoare face din acest produs unul indragit de catre cumparatori.
Motorul electric ofera o autonomie de pana la 10 km, ceea ce inseamna 30 – 40 min de mers, cu o viteza maxima de pana la 24 km/h. Produsul suporta o greutate maxima de 80 kg, ceea ce inseamna ca se adreseaza mai degraba adolescentilor si femeilor.
Un mare avantaj al modelului este reprezentat de portabilitate si manevrabilitate: cu o greutate mai mica de 10 kg ea va fi usor de pliat, ridicat, urcat pe scari si asa mai departe. Dimensiunile nu sunt nici ele impresionante: 102 x 46 x 103 cm, ceea ce inseamna ca incape in portbagaj sau in holul apartamentului. Daca mai adaugam la descriere si pretul accesibil, avem un tablou atractiv al acestui model.
Trotineta electrica pentru copii
Xiaomi Mijia
Odata ce a cucerit cumparatorii datorita bratarilor fitness, ba chiar si a unui robot aspirator apreciat aproape la fel de mult ca celebrul Roomba, Xiaomi patrunde pe piata romaneasca si cu o trotineta electrica pentru copii. Discutam despre un produs practic, fiabil, simplu de utilizat, cu caracteristici tehnice tentante.
Viteza maxima de deplasare cu ajutorul acestei trotinete este de 25 km/h, viteza legala maxima admisa de altfel. In aceste conditii, autonomia piesei este de pana la 30 km, ceea ce reprezinta o valoare buna, mai ales ca timpul de incarcare a acumulatorului este de doar 5 ore, mai putin decat in cazul multor alte trotinete. Plierea se face usor si repede, prin apasarea unui buton; putand sta rezemat pe roata din spate, acest model cu design compact va fi depozitat rapid in spatii relativ mici.
Cadrul metalic este confectionat din aluminiu, lucru care permite mentinerea greutatii la doar 12.5 kg; astfel, trotineta ramane manevrabila si de catre copii. Manerul confortabil si antialunecare, acceleratia usor de controlat si indicatorul al nivelului bateriei sunt doar cateva atribute suplimentare foarte practice, iar daca iti faci griji in legatura cu siguranta copilului, trebuie sa stii ca exista si un set de faruri usor de aprins si au o raza de actiune de 6 m. Iar prin conectarea smartphone-ului prin BlueTooth poti vizualiza viteza de deplasare si nivelul bateriei.
SB Kids 1 Smart Balance™
Pentru copii, o trotineta atractiva, interesanta si de buna calitate este acest model despre care credem ca ar cuceri inimile oricarui junior. Gandita astfel incat sa ii permita celui mic sa fie in siguranta, ea are totusi atributele unei piese care nu e doar o jucarie.
Produsul este echipat cu un motor cu o putere de 150W si o baterie de 22.5 V si 2 Ah. Timpul de incarcare de doar 2 ore nu va pune prea mult la incercare rabdarea copiilor. Viteza maxima de deplasare este de 6 km/h, iar autonomia este de 6 km. Greutatea maxima suportata este de 50 kg, deci juniorul se poate juca in siguranta.
Modelul este pliabil, ceea ce il face usor de transportat si de depozitat. Fiind incadrata in clasa de siguranta IP54, ea este rezistenta la apa pulverizata – deci copilul se poate juca cu ea pe ploaie sau prin balti. De asemenea, e echipata cu protectie neetansa la praf si reziduuri microscopice.
Ghid de cumparare
Nu este deloc simplu sa gasesti cea mai buna trotineta electrica, nici macar atunci cand dispui de un buget nelimitat; lucrurile sunt cu atat mai dificile atunci cand trebuie sa tii cont de o anumita suma maxima pe care esti dispus sa o investesti intr-o piesa de acest tip.
Iata, in continuare, care sunt avantajele, dar mai cu seama, parametrii tehnici cu adevarat importanti pe care merita sa ii ai in vedere, inainte de a porni la cumparaturi, ca sa fii sigur ca faci o alegere inteleapta.
Scop: Inainte de a face orice investitie, trebuie sa iti fie foarte clar cine, cand si unde va folosi produsul achizitionat. De pilda, exista persoane care isi doresc o asemenea piesa pur si simplu in scop recreativ; ele o vor folosi in timpul liber, exclusiv pe vreme buna, se vor deplasa pe distante relativ scurte probabil, fara presiunea timpului si a nevoii de a fi punctuale.
Exista alti cumparatori care doresc sa utilizeze trotineta ca sa ajunga la serviciu intr-un mod mai ieftin, mai ecologic, fara a “munci” totusi pe o bicicleta; de ce sa nu recunoastem, pe vreme calduroasa cel putin, sa faci si efortul de a pedala, eventual intr-un oras cu multe pante, nu este deloc usor. In acest caz ai nevoie de o piesa care sa iti asigure nivelul de autonomie necesar pentru traseul parcurs zilnic; nu vei vrea nici sa ramai in pana, nici sa fii obligat sa iti incarci trotineta la job.
Autonomie: Specificatiile tehnice ale oricarei trotinete electrice vor preciza care este autonomia respectivei piese. Unii producatori o exprima in numar de kilometri pe care ii poti parcurge dupa o incarcare completa a acumulatorului; altii se refera la intervalul de timp cat este capabila trotineta sa mearga efectiv.
Iti recomandam ca de fiecare data sa optezi pentru produsul cu autonomie mai mare, pentru ca acumulatorul se degradeaza odata cu cresterea numarului de cicluri de incarcare – descarcare, si pentru ca valorile indicate de producator sunt corecte pentru anumite conditii ideale de deplasare; in conditii reale, utilizatorul poate avea o masa corporala mai mare, se poate deplasa pe un traseu preponderent in panta, trebuie sa invinga forta vantului si asa mai departe.
Un produs de calitate ar trebui sa iti ofere o autonomie de macar 30 km – 40 km, daca e sa fim pretentiosi – sau de minim 2 ore de functionare neintrerupta.
Timp de incarcare: In functie de scopul in care urmeaza sa fie folosita trotineta pe care o vei achizitiona, si de modul in care vezi tu colaborarea cu ea, durata unui ciclu de incarcare poate fi mai mult sau mai putin importanta. Ideal, un produs de cea mai buna calitate este complet incarcat in 2 – 4 ore; daca produsul include tehnologia KERS de recuperare a energiei cinetice, durata unui ciclu poate fi chiar mai scurta.
Pe de alta parte, daca optezi pentru o piesa mai grea – care ofera in general mai mult confort si stabilitate – cu o autonomie mai mare, probabil ca durata ciclului de incarcare se va prelungi pana la 6 sau chiar 8 ore. In functie de stilul tau de viata, aceasta poate fi – sau nu – o problema.
Viteza de deplasare: Ca si autonomia, viteza de deplasare este un parametru caruia producatorul ii indica o anumita valoare maxima, care poate sa fie atinsa sau nu, in iesirile tale. In cazul modelelor pentru tineret, producatorii prefera sa se limiteze la viteze de 15 – 18 km/h; in cazul adultilor, exista modele care ajung si la 45 km/h, dar este discutabil daca este legal in tara noastra sa folosesti aceasta viteza maxima, limita superioara indicata de lege fiind 25 km/h pentru piese de acest tip.
Un alt lucru care trebuie avut de asemenea in vedere este ca aceasta viteza maxima de deplasare indicata in manualul trotinetei, este masurata in conditii ideale de deplasare; ele nu sunt intrunite prea des, de aceea e posibil sa existe variatii in viata reala.
Manevrabilitate: Acest parametru este semnificativ influentat de doua elemente: greutatea produsului pe de o parte, si posibilitatea de a-l plia, pe cealalta.
Greutatea trotinetelor electrice variaza intre limite largi: exista modele care cantaresc 11 – 12 kg, dupa cum exista modele care depasesc 40 de kg. E evident ca cele doua variante sunt concepute sa fie folosite in moduri diferite; trotineta mica si usoara este probabil pliabila, astfel incat sa o poti piti sub birou cand esti la serviciu, sau sa o poti lua cu tine in apartament; cea mare si grea este fixa, seamana mai degraba cu un scuter in miniatura, si va fi lasat in parcare.
Cea mai buna solutie pentru a evita furtul este sa alegi un model cu pornire la cheie, dar chiar si asa, trebuie sa ai loc sa o “parchezi” pentru ca scenariul in care o iei macar in scara blocului este absolut improbabil.
Siguranta: Pentru ca deplasarea ta sa se faca cu viteza maxima legala, si totodata in conditii de deplina siguranta, este obligatoriu sa mergi pe sosea; este imposibil sa mergi cu 25 km/h pe trotuarele din oras.
De aceea, producatorii tind sa echipeze piesele comercializate cu elemente de siguranta de baza, printre care se numara farul pentru deplasare pe timp de noapte, sau pe ceata; stopurile, pentru ca ceilalti participanti la trafic sa fie avertizati in momentul in care franezi; un sistem de semnalizare care sa indice schimbarea directiei; rotile din cauciuc – si aici, in mod neasteptat poate, se recomanda sa eviti daca e posibil variantele pneumatice, care predispun la accidente.
Un sistem de franare eficient este obligatoriu, desigur, mai ales avand in vedere viteza destul de mare de deplasare. Te sfatuim, de asemenea, sa alegi un model cu un sistem de franare usor de manevrat, cu care sa te obisnuiesti treptat.
Functii suplimentare: Avand in vedere ca oferta de trotinete electrice este destul de mare, producatorii cauta tot felul de accesorii care sa le faca viata mai usoara sau mai placuta cumparatorilor. Unele modele sunt de pilda echipate cu afisaje LCD; altele pot fi conectate prin BlueTooth la smartphone, permitand vizualizarea, prin intermediul aplicatiilor dedicate, a unor parametri ca viteza sau durata deplasarii, starea bateriei, temperatura din mediu si asa mai departe.
Indiferent ca o vezi ca pe o necesitate sau doar ca pe un simplu moft, cunoscand toate acestea, credem ca nu vei intampina probleme in momentul achizitiei unei trotinete electrice, dar si ca vei face o alegere inspirata si, mai ales, informata.
Intrebari frecvente
Cat costa o trotineta electrica?
Trotinetele electrice au un intreg istoric in spate si sunt disponibile pentru multe dintre buzunare. Modelele pentru copii, si chiar si unele dintre cele mai simple pentru adulti, pornesc de la preturi in jur de 1000 de lei; un produs de o calitate satisfacatoare, care reuseste sa se faca util, nu doar adecvat pentru divertisment, ajunge la preturi de 2000 de lei.
Daca doresti un model de calitate excelenta, trebuie sa fii dispus sa scoti din buzunar in jur de 4000 de lei, piesele de top ajungand la preturi chiar mai mari de atat, care depasesc chiar 6000 lei.
De unde cumpar motor de trotineta electrica?
Daca la un moment dat, dintr-un motiv oarecare, te vezi pus in situatia in care trebuie sa inlocuiesti motorul trotinetei tale electrice care te-a slujit ani buni, vestea buna este ca ai posibilitatea de a face asta.
Nu stim sa iti spunem, daca exista magazine fizice care te pot servi in acest scop, desi cele care comercializeaza exclusiv acest gen de produse ofera, adeseori, si parte de service si piese de schimb (nu garantam ca si pentru modele mai sofisticate, ca BMW Motorrad, de pilda).
Vestea buna este ca asemenea motoare poti fi cumparate si online; exista magazine virtuale din Romania sau de afara, de incredere, pe care poti comanda produsul dorit. Iti recomandam, insa, sa verifici foarte atent compatibilitatea acestuia cu modelul de trotineta pe care il detii deja.
Este buna o trotineta electrica second hand?
Ca in cazul multor alte produse cumparate la mana a doua, si in ceea ce priveste trotinetele electrice exista un risc semnificativ. Este posibil sa ajungi sa te bucuri de un produs de buna calitate, pe care pur si simplu vanzatorul nu il prea folosea, sau e posibil sa investesti mai mult decat e cazul intr-o trotineta care a fost deja suprasolicitata pentru o perioada semnificativa de timp.
In primul rand, desi poti comanda online o trotineta electrica noua, nu te sfatuim deloc sa incerci sa faci acelasi lucru cu un produs la mana a doua. Un drive test este absolut obligatoriu in aceasta situatie, caci numai asa te poti asigura ca piesa are performante de lucru adecvate.
Un motiv de ingrijorare poate fi reprezentat de calitatea si de durata de viata a bateriei, iar acesta este un aspect de care rareori iti poti da seama in cele cateva minute in care ai ocazia sa o conduci. Desigur, exista pe piata baterii de schimb, asadar daca ai ocazia sa cumperi trotineta la un pret foarte bun, nu e acesta principalul motiv pentru care sa stai pe ganduri.
Calitatea motorului este de asemenea un subiect de discutie, si aici chiar trebuie sa fii atent, pentru ca e posibil ca inlocuirea acestuia sa devina obligatorie in 6 – 12 luni dupa cumparare, iar comandarea unuia nou sa duca investitia intr-un punct pe care nu ti-l permiti, sau care nu reprezinta cu adevarat o economie, din contra.
In sfarsit, merita sa arunci o privire si la starea de ansamblu a trotinetei, sa te uiti dupa zonele in care vopseaua este deteriorata, sau sa verifici daca nu cumva au aparut deja urme de rugina.
Cum gasesc acumulator de trotineta electrica?
Acumulatorul trotinetei achizitionate reprezinta una dintre acele piese de schimb pe care producatorii le trec la categoria consumabile, pana la urma. In primul rand trebuie sa stii ca acumulatorii, in prezent, nu sunt la fel de sensibili la uzura, iar modelele de trotineta de buna calitate nu se vor deteriora prea usor, daca respecti recomandarile producatorilor.
Daca, totusi, vine momentul in care pur si simplu trebuie sa ii schimbi, ii poti comanda in magazinele autorizate, fizice sau virtuale, care comercializeaza si trotinetele respective.
Unde gasesc piese de trotineta electrica?
Ca in cazul oricarui alt produs de acest tip, trebuie sa te gandesti, inainte de achizitie, si unde vei gasi piesele de schimb. In primul rand, trebuie sa stii ca exista magazine care asigura si service-ul; apoi, marile companii producatoare au parteneri care ofera partea de service in tarile in care sunt vandute produsele lor.
Daca doresti sa iti asiguri singur montajul – lucru pe care nu il recomandam decat in cazul persoanelor care au dat deja dovada de ceva pricepere in acest domeniu – poti comanda piesele de schimb la sediul firmelor care asigura servisarea, sau, mai simplu si fara batai de cap, din magazinele de pe internet. O simpla cautare Google iti va permite sa identifici piesele necesare, dupa cod, si sa le achizitionezi la preturi adesea mai bune.
Ce viteza maxima are o trotineta electrica?
Daca e sa ne referim strict la performante tehnice, Works Electric Rover BR2 este modelul care atinge, probabil, cea mai mare viteza de deplasare din aceasta categorie de produse, cel putin la momentul actual; cei 56 km/h vin, insa, cu un pret semnificativ, de aproximativ 6000 USD, si e greu de spus care este pretul total final, daca e sa adaugi si transportul.
Ce trebuie sa stii este ca legislatia romaneasca prevede ca viteza maxima admisa pentru produsele de acest tip, pe drumurile publice, o viteza de 25 km/h, ceea ce e mai putin de jumatate din aceste performante.
Cum curat o trotineta electrica?
Desigur ca trotineta ta are nevoie de intretinere corespunzatoare, ca sa fie in cea mai buna forma. Si nu ne referim aici numai la stersul urmelor de praf si de noroi cu ajutorul unei carpe curate, ci si la lucruri mai complicate de atat. De pilda, trebuie sa verifici periodic presiunea din roti, in cazul in care ai optat pentru un model cu camera pneumatica.
Lantul sau cureaua de transmisie trebuie verificate periodic, pentru a preveni defectarea; in manualul primit odata cu trotineta, la achizitie, vei afla detalii despre cum sa faci asta, in functie de trotineta pe care o ai. Gresarea lantului si a ambreiajului sunt de asemenea operatiuni care intra in sarcina cumparatorului; tot instructiunile din manual te vor invata sa faci si aceste lucruri.
Cum reglez trotineta electrica?
Ca idee, in momentul in care achizitionezi trotineta, ea este pregatita pentru a fi folosita. Totusi, pe durata utilizarii, pot sosi momente in care sa fie necesar sa efectuezi reglaje suplimentare; cel mai adesea este vorba despre viteza de deplasare si despre limitarea ei, despre reglarea lantului sau a franelor.
Toate aceste informatii pot fi gasite in manualul de instructiuni, care insoteste orice piesa achizitionata. Daca ai nevoie de mai multe detalii, le poti gasi adeseori in tutoriale disponibile pe internet, astfel incat sa vezi cu ochii tai, cu explicatiile de rigoare, cum sa procedezi.
Cum intretii o trotineta electrica
Vei gasi aceste informatii prezentate concret si adaptat modelului achizitionat, in manualul tau de instructiuni, dar daca abia tatonezi terenul si vrei sa te informezi in legatura cu ce vei avea de facut mai departe, iti prezentam in ghidul nostru si care sunt cateva dintre manevrele de care are nevoie orice piesa din aceasta categorie.
Verifica presiunea din cauciucuri
Daca trotineta ta este echipata cu cauciucuri cu camera de aer, asigura-te periodic ca presiunea din roti este cea potrivita; in cazul in care presiunea este prea scazuta, rotile se vor uza prematur, iar acumulatorul piesei va fi suprasolicitat.
Nu e nevoie de manevre complicate ca sa faci asta; poti verifica presiunea cu mana, ca in cazul rotilor de bicicleta, sau poti folosi o pompa cu manometru. Cel mai adesea, o pompa pentru bicicleta este absolut suficienta pentru a-ti permite sa obtii presiunea dorita in cauciucuri.
Pe de alta parte, insa, multi cumparatori prefera sa investeasca in trotinete care au roti din cauciuc pline, sau care au o singura roata cu camera de aer, astfel fiind redus riscul de deteriorare a acesteia. In cazul unor roti gonflabile, o atentie speciala trebuie acordata sinelor de tramvai, sau cioburilor, mai ales daca presiunea din interiorul cauciucului nu este cea recomandata.
Verifica transmisia
In cazul in care sistemul de transmisie – e vorba de lant sau curea, in functie de model – este prea larg, risti aparitia unui grad de uzura prematura; odata sarit lantul sau rupta cureaua, trotineta ta este temporar scoasa din functiune.
Atunci cand inlocuiesti cureaua deteriorata, asigura-te ca o pozitionezi in asa fel incat sa nu se frece cu alte componente ale scuterului; manualul de instructiuni iti va spune exact cum sa faci asta in cele mai bune conditii.
Lubrifierea sistemului
Ca in cazul oricarei biciclete, de pilda, ai nevoie sa lubrifiezi periodic piesele care se afla in miscare in timpul functionarii. Este vorba in primul rand despre ambreiaj si despre sistemul de franare; in manualul utilizatorului vei gasi instructiuni complete despre tipul de ulei corespunzator. Si nu te lasa pacalit: chiar si cea mai buna trotineta electrica are nevoie de aceste manevre, deci o investitie mai mare nu te va scuti de aceste verificari periodice.
Prelungirea duratei de viata a bateriei
Acumulatorul, calitatea sa si durata sa de viata influenteaza semnificativ capacitatea ta de a te deplasa cu trotineta. Primul pas catre o intretinere de calitate a acesteia este utilizarea exclusiva a unui incarcator aprobat de catre producator. Incarcatorul trebuie sa fie echipat cu o lumina indicatoare, ce te va anunta cand acumulatorul este complet incarcat.
E preferabil ca odata ce acumulatorul a fost incarcat, incarcatorul sa fie scos din priza, altfel bateria va fi afectata negativ. Un alt lucru important este sa pui bateria la incarcat abia dupa ce s-a racit complet.
Daca acumulatorul trotinetei nu mai are aceleasi performante, probabil ca a venit momentul ca aceasta sa fie schimbata. Apeleaza la un service autorizat, sau cauta un acumulator de schimb special pentru modelul tau de trotineta. Vei gasi aceasta informatie in manual, dar poti accesa si site-ul producatorului pentru detalii suplimentare. Teoretic, inlocuirea propriu-zisa este o manevra intuitiva, simplu de realizat.
Care sunt plusurile si minusurile cand vine vorba de trotinete electrice?
Avand in vedere taxele de parcare, aglomeratia de la orele de varf sau costurile legate de carburanti, e firesc ca din ce in ce mai multe persoane incearca sa gaseasca solutii alternative de deplasare.
Trotineta electrica poate fi o alternativa avantajoasa, adecvata atat pentru adulti, cat si pentru adolescenti, in drumul lor spre scoala, constituind de asemenea o alternativa placuta pentru petrecerea timpului liber.
Daca insa pui pe hartie avantajele si dezavantajele, merita sa investesti intr-un asemenea produs?
De ce trotineta electrica isi merita banii?
Pentru persoanele care au de calatorit zilnic pe distante scurte, trotineta electrica este ideala. Ca mijloc de deplasare, ea este amuzanta si mult apreciata si de catre copii. Atata timp cat te deplasezi singur, este o varianta mult mai ieftina decat o masina, oricat de mica si de economica ar fi ea.
Trotinetele electrice sunt foarte usor de utilizat; practic, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca acumulatorul este incarcat. O multime de activitati pot beneficia de existenta unui asemenea mijloc de deplasare: poti merge la scoala, facultate, serviciu, cumparaturi, poti iesi cu prietenii.
Chiar daca e nevoie de un pic de antrenament ca sa te simti stapan pe situatie si sa fii pregatit sa faci fata provocarilor neasteptate, nu ai nevoie de nici un tutorial ca sa incepi sa te deplasezi pe trotineta electrica.
Trotineta electrica este o optiune economica: nu e nevoie sa ii faci plinul niciodata. Odata acumulatorul incarcat, o varianta de calitate medie iti ofera o autonomie de aproximativ 2 ore. Nu mai pierzi timp in blocaje in trafic si ai acces si in unele dintre zonele in care masinile nu au acces.
Intretinerea unei trotinete electrice nu este deloc complicata. O piesa de buna calitate poate fi folosita in conditii bune mai mult de 7 ani, fara sa sufere nici un fel de deteriorare importanta. In general, principala preocupare a posesorilor unei asemenea piese este sa asigure periodic cicluri lungi de reincarcare a acumulatorului, pentru a-i prelungi durata de viata.
Nu stim daca protejarea mediului te preocupa, dar ar trebui! Trotineta electrica nu are nici un fel de emisii toxice, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de poluare. Federatia Europeana de Ciclism sustine ca o masina emite aproximativ 230 g de gaze de sera pentru fiecare pasager, pentru fiecare kilometru parcurs. In cazul unei trotinete electrice, valoarea este de doar 16 g. Alegand sa folosesti un astfel de dispozitiv, iti reduci amprenta de carbon cu 1300%!
Mobilitatea pe care ti-o ofera trotineta electrica este greu de egalat – la acesti bani, oricum. Spre deosebire de bicicleta, poti calatori cu ea fara sa faci efort, si le este accesibila si persoanelor mai in varsta sau cu probleme de sanatate, care vor beneficia de un nivel sporit de independenta.
Chiar daca trotineta electrica nu te pune sa faci prea mult sport, totusi ea te va face sa arzi mai multe calorii decat mersul cu masina. In cazul unei navete de aproximativ 30 minute pe zi, mersul cu trotineta electrica te face sa consumi intre 200 si 600 de calorii in plus.
Care sunt motivele pentru care poate e bine sa te mai gandesti?
Principalul contraargument cand e vorba de trotineta electrica este legat de siguranta. Este esential sa respecti strict recomandarile specialistilor legate de siguranta in deplasare, pentru a preveni accidentele si pentru a limita posibilele lor consecinte.
Una dintre solutiile accesibile de pilda persoanelor mai in varsta, sunt trotinetele cu 3 sau 4 roti; daca doresti sa ramai la varianta clasica, nu uita ca echipamentul de protectie este obligatoriu.
Problemele legate de acumulator pot fi deranjante; uneori discutam despre o echipare minima, care nu asigura autonomia necesara; alteori, posesorul poate fi uituc si sa omita sa puna trotineta la incarcat sau din contra, sa supraincarce acumulatorul. Daca bateria se deterioreaza, singura solutie este sa o inlocuiesti, iar costurile sunt ceva mai mari decat in cazul unei baterii de masina.
Timpul de incarcare completa a acumulatorului este un alt motiv de ingrijorare. Cel mai adesea, un ciclu complet dureaza intre 6 si 8 ore, ceea ce poate fi incomod in multe situatii, obligandu-te sa apelezi tot la masina, taxi sau transport public cand rutina zilnica e data peste cap.
Valoarea de revanzare a unei trotinete electrice este extrem de mica. De fapt, putini cumparatori ar fi dispusi sa investeasca intr-o astfel de piesa, la mana a doua. Asta, in contrast cu pretul de achizitie, care este deseori semnificativ, mai ales in cazul in care doresti o piesa de buna calitate.
Timpul petrecut pe drum poate fi destul de mare, insa aici depinde si de orele si rutele pe care le alegi. Pe un traseu liber, te vei deplasa cu siguranta mai incet decat ai face-o cu masina, dar daca circuli la ore de varf, in zone aglomerate, evitand ambuteiajele vei avea un avantaj.
In afara cazului in care optezi pentru un model pliabil, sau in care ai parte de parcare pazita atat la scoala/serviciu, cat si acasa, trotineta electrica este mult mai expusa riscului de a fi furata decat alte vehicule. Un mod de a reduce acest pericol este sa alegi un model cu pornire la cheie, dar chiar si asa, e greu de imaginat ca iti poti lasa trotineta afara pe vreme rea, de pilda.
In sfarsit, e greu de imaginat ca iti pori face aprovizionarea saptamanala in timp ce te deplasezi cu o trotineta electrica; pur si simplu spatiul de depozitare este foarte limitat, iar greutatea pe care o poate suporta nu iti ofera prea multa libertate de miscare.
Daca te intrebi care e concluzia noastra, nu iti putem spune decat ca trebuie sa iti evaluezi foarte clar si obiectiv nevoile si intentia, inainte de a investi intr-o asemenea piesa. Exista persoane pentru care trotineta electrica este “mana cereasca”, dupa cum exista si altii care se declara dezamagiti, pentru ca pur si simplu nu si-au estimat corect nevoile in comparatie cu ceea ce pune la dispozitie o asemenea piesa.
Cand si in ce conditii ar trebui sa ii permiti copilului tau sa foloseasca o trotineta electrica?
Multi parinti se intreaba daca trotinetele electrice sunt sigure pentru copii, iar raspunsul la aceasta intrebare este foarte greu de dat. Exista copii care le folosesc cu placere si fara nici un fel de incident, dupa cum suntem siguri ca exista si accidente serioase care au implicat copii si trotinete electrice.
Exista masuri de siguranta pe care le poti lua, ca parinte, pentru a reduce semnificativ riscurile, dupa cum exista si riscuri pe care nu le poti controla, sau copii care sunt predispusi la a se expune de buna voie unor riscuri suplimentare.
Opinia generala este ca, probabil, trotinetele electrice sunt la fel de sigure ca bicicletele pentru copiii mai mari, si ca integritatea fizica a utilizatorului depinde in mare masura de felul in care alege acesta sa foloseasca piesa achizitionata.
Siguranta depinde si de voi
Atunci cand copilul iese la plimbare cu trotineta electrica, ar trebui sa aplice aceleasi masuri de siguranta ca atunci cand iese cu bicicleta, cu rolele sau cu skateboardul. Exista cateva reguli care depind in exclusivitate de tine si de copil, si care, odata insusite si aplicate corespunzator, diminueaza semnificativ riscul unor accidente.
Alege o trotineta potrivita.
Pentru ca orice copil sa fie in siguranta cand foloseste acest gen de piesa, ea trebuie sa fie adecvata si adaptata varstei. Un copil mai mare si mai greu nu este in siguranta pe o trotineta pentru copii mai mici, dupa cum un copil mic nu este in siguranta pe o trotineta proiectata pentru adolescenti sau pe o trotineta pentru adulti de pana la 120 kg.
Copiii mai mici de 8 ani ar trebui sa fie permanent supravegheati de catre parinti; uneori, supravegherea este binevenita si pentru copiii mai mari, caci daca juniorul decide sa participe la o cursa cu obstacole, pe trotineta sa electrica, si se accidenteaza, nu prea poti sa invinovatesti trotineta.
Nu uita sa verifici puterea piesei pe care ai vrea sa o cumperi: o trotineta electrica de 2000W nu e deloc potrivita pentru un preadolescent.
Nu renuntati la echipamentul de protectie.
Casca este obligatorie, asa cum este (sau ar trebui sa fie) si cand iesi cu bicicleta, rolele sau skateboardul. Genunchierele si cotierele fac parte din seturile de protectie, cu un motiv: te pot scuti de rani destul de severe si protejeaza aceste articulatii. Nu e cazul sa faci economii cand iti alegi echipamentul de protectie; investeste mereu in produse certificate, comercializate in magazine de specialitate, si evita no-name-urile care nu sunt testate si despre care nu se stie ce grad de protectie vor oferi.
Daca nu esti foarte convins de utilitatea si importanta acestor accesorii, iata cateva cifre. Purtarea obligatorie a castii de catre biciclisti a dus la o reducere cu 70% a ranirii la cap si a deceselor prin lovituri la cap. In plus, purtarea genunchierelor, a cotierelor si a protectiilor pentru incheietura mainii a dus la o semnificativa scadere a fracturilor in aceste zone si a deteriorarii articulatiilor in timpul caderilor.
Alege incaltaminte adecvata.
Incaltamintea sport cu talpa de cauciuc este cea mai buna. Sireturile ar trebui evitate sau, daca ele exista, ar trebui verificate sa fie bine legate, mereu, ca sa nu existe pericolul sa se agate in roti. Nu merge niciodata cu trotineta electrica in sandale, slapi, descult.
Verifica trotineta inainte de fiecare utilizare.
Orice trotineta electrica se vinde insotita de cateva indicatii legate de elementele care trebuie verificate inainte de folosire. Copilul nu are nici maturitatea, nici priceperea sa o faca, asadar va fi responsabilitatea ta sa verifici presiunea din cauciucuri, sistemul de franare, inaltimea ghidonului si daca este bine fixat, si asa mai departe.
La joaca/plimbare.
Probabil ca nu vei putea sa stai permanent cu ochii pe copil atunci cand iese la plimbare; dupa 8-9 ani, el va iesi si cu prietenii in zone sigure, sau pur si simplu se va deplasa prea repede ca sa poti tine pasul cu el, pe jos. Prin urmare, exista cateva reguli de deplasare pe care copilul trebuie sa le invete…si sa le respecte.
Abilitatile de deplasare trebuie evaluate corect.
Tuturor ne place sa ne “dam mari”, prin urmare nu e cazul sa fii prea sever in cazul in care copilul tau a incercat sa isi impresioneze prietenii. Totusi, in spatele cascadoriilor pe care copilul le poate vedea pe YouTube, sta mult exercitiu.
Sustine-l pe copil sa se antreneze inteligent, treptat, fara sa se expuna inutil unor riscuri prea mari. Odata ce stapaneste bine virajele si sistemul de franare, poate incerca sa treaca si la lucruri mai complicate, dar INTOTDEAUNA ar trebui sa fie cu mainile pe ghidon.
Deplasarea pe diferite tipuri de teren trebuie, de asemenea, antrenata.
E destul de usor sa mergi cu trotineta pe asfalt, dar daca discutam de o zona cu denivelari, sau pur si simplu de noroi si bulgari de pamant, lucrurile se pot complica mult. Copilul trebuie sa invete sa evite obstacolele capabile sa opreasca deplasarea rotii din fata, exact ca in cazul rolelor sau al bicicletei.
Atentia este obligatorie.
Chiar daca are deja ceva experienta in folosirea trotinetei electrice, copilul trebuie sa continue sa fie foarte atent pe durata deplasarii. Nu e vorba numai de suprafata de rulare, ci si de diferite obstacole care pot aparea neasteptat: pietoni neatenti, biciclisti, copii, caini, persoane care ies brusc de pe alei laterale… si masini.
La cumparaturi.
Modul in care se alege o trotineta electrica este detaliat pe larg in alt articol; singurul lucru pe care dorim sa il accentuam este legat de elementele de constructie ale pieselor pentru copii: cele mai multe sunt echipate cu roti relativ mici, cu diametrul de pana la 10 cm. Consecinta acestui fapt este, pe de o parte, o mai buna limitare a vitezei de deplasare, care insa vine la pachet cu un sistem de franare mai putin fiabil, pentru ca pur si simplu suprafata de franare este mica, iar cu timpul, se si uzeaza.
De aceea, deplasarea pe piatra cubica, pe asfalt ud, sau chiar in zone cu asfalt denivelat, poate duce la pierderea stabilitatii. De asemenea, e bine de luat in calcul ca trotinetele electrice ieftine au adesea probleme de design care pot deveni periculoase, cum e cazul unui sistem de pliere nu foarte durabil, care cedeaza la presiune, si care creste riscul de accidentare.
Copilul tau isi doreste o trotineta electrica? Are sanse sa primeasca? Ce varsta are si ce planuri ai pentru a te asigura ca merge in siguranta?
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
Trotinete electrice cu scaun
Smart Balance Technology SB50 1500W
Propunerea aceasta este, credem noi, pentru una dintre cele mai bune trotinete electrice disponibile pe piata din Romania; un produs care exceleaza nu numai din punctul de vedere al performantelor tehnice, cat si la capitolul confort, garantand o calatorie placuta si pe cat posibil sigura, cu minimum de efort.
Produsul este o trotineta electrica, cu scaun, echipata cu un motor care dezvolta o putere de 1500W, alimentat de doi acumulatori detasabili cu o capacitate de 20 Ah. Pentru o incarcare completa a acestora este nevoie de un ciclu de 6 ore, care ofera, apoi, o autonomie de pana la 120 km. Viteza maxima pe care o poti atinge, in conditii optime, este de 25 km/h, ceea ce este, credem noi, mai mult decat suficient in aceasta categorie de produse.
Trotineta poate suporta o masa maxima de 200 kg, ceea ce inseamna ca poti profita si de spatiul de depozitare reprezentat de portbagajul de sub sa si de cel amplasat in podea. Pentru un plus de siguranta, piesa include semnalizare, stop pe frana, bec pentru deplasare pe intuneric; pentru confortul tau mentionam sistemul de suspensii pe fata si spate, dar si optiunea Start and Stop. Iar ca sa nu ai surprize neplacute, trotineta e echipata si cu un afisaj care indica nivelul bateriei.
Trotinete electrice de 1000W
Nitro Scooters LIFEPO 4, XE 1000W
Daca discutam despre trotinete electrice la preturi bune, raportat la calitatea pe care o ofera, acest model nu avea cum sa lipseasca din selectia noastra. E o piesa adaptabila, in cazul careia poti selecta ce e mai important pentru tine la un moment dat, viteza de deplasare sau autonomia.
Discutam despre un motor puternic, caci avem de-a face cu o trotineta electrica de 1000 W, echipat cu functia ECO-TURBO, care permite reglarea performantelor motorului, pentru prelungirea autonomiei. Viteza maxima este atinsa in modul TURBO; ea este de 38 km/h, ceea ce reprezinta un fel de record in aceasta categorie de produse. In modul ECO, viteza maxima de deplasare este de 25 km/h, motorul dezvoltand doar 650 W. Capacitatea de incarcare recomandata este de 120 kg, ceea ce inseamna ca poate fi folosita fara probleme de un adult.
Transmisia se face pe lant, pentru un plus de durabilitate; sistemul de pliere de tip Click & Fold este simplu de manevrat; greutatea totala a produsului este de doar 34 kg, ceea ce iti va usura mult viata. Multumita sistemului de iluminare LED fata – spate si farurilor pentru stopuri incorporate, te vei deplasa in conditii de buna siguranta pe sosea.
Smart Balance Technology SB50 1000W
Acest model de trotineta electrica, la un pret bun, este una dintre cele mai bune dovezi ca deplasarea se poate face in siguranta si cu o viteza decenta, multumita unui astfel de dispozitiv nepoluant, care nici nu ridica problemele specifice celor care aleg sa mearga cu bicicleta.
Greutatea maxima admisa de acest model este de 200 kg, lucru care iti va permite sa utilizezi si spatiul de depozitare pus la dispozitie. Viteza maxima atinsa este de 25 km/h, o valoare relativ buna, autonomia maxima indicata de catre producator fiind de 60 km. Motorul este alimentat de o baterie Li ion de 60 V si 20 Ah detasabila, pe care o vei putea reincarca la tine acasa. Daca te preocupa spatiul de depozitare, dimensiunile complete ale trotinetei sunt de 176 x 37 x 80 cm.
Daca este sa discutam despre dotarile suplimentare, trebuie sa stii ca acest model de trotineta electrica de 1000 W este de asemenea echipata cu far cu led, pentru o deplasare mai sigura, cu stop pe frane, pentru semnalizarea pentru ceilalti participanti la trafic. In plus, piesa are sistem de semnalizare si oglinzi retrovizoare, astfel incat sa beneficiezi de tot ceea ce ai nevoie pentru siguranta ta si a celorlalti.
Trotinete electrice E-twow
E-TWOW Master Plus
In gama producatorului, trotineta electrica E-TWOW, modelul Master, este una dintre cele mai interesante propuneri pe care ti le putem face, ca raport intre pret si calitate. Discutam despre un produs cu un design simplu, clasic, care te va duce relativ repede si fara efort din partea ta, la destinatia dorita.
Viteza maxima de deplasare este de 27 km/h, insa producatorul sustine ca ea poate fi limitata la 25 km/h, ceea ce respecta legile in vigoare privind circulatia vehiculelor pe drumurile publice. Garda la sol inalta este foarte practica in timpul deplasarii, lucru pe care putem sa il spunem si despre sistemul KERS de recuperare a energiei cinetice sau despre sistemul de franare regenerativa, care prelungesc durata de viata a acumulatorului.
Frana magnetica este cu siguranta mai preformanta decat cea pe disc si, crezi sau nu, exista si optiunea de pilot automat. Masa proprie a trotinetei este de mai putin de 11 kg, ceea ce inseamna ca poti chiar sa o iei in casa, daca e nevoie, dupa fiecare plimbare. Greutatea maxima admisa este de 125 kg, ceea ce inseamna ca poate fi folosita cu succes de aproape orice adult. Autonomia de pana la 40 km si unghiul maxim de urcare de 20 de grade completeaza tabloul unei piese practice, un exemplu in categoria de trotinete electrice ieftine si bune pe care le poti accesa.
Doresti o trotineta electrica, ieftina si buna, una cu care sa nu treci neobservat in timpul drumurilor pe care le ai de facut, probabil ca acesta este modelul cel mai potrivit pentru tine. Discutam despre o piesa relativ compacta, cu un design clasic, pe care il scoate in evidenta culoarea vie a cadrului, care te va face mai vizibil in trafic.
Motorul puternic este alimentat de un acumulator Li-Ion cu celule Samsung de 36V si 7.5 Ah, cu o durata scurta de reincarcare, de doar 2 – 3 ore, ceea ce inseamna ca piesa poate fi folosita din nou, in scurt timp. Multumita indicatorului care iti arata nivelul de incarcare, nu vei fi luat prin surprindere in mod neplacut.
Performantele de deplasare sunt bune; viteza maxima atinsa este de 30 km/h, dar poate fi limitata la 25 km/h; unghiul maxim al pantei pe care o va urca cu succes este de 25 de grade. Conform producatorului, piesa suporta o greutate de pana la 125 kg, desi ea insasi cantareste numai 11 kg, ceea ce ii sporeste, evident, manevrabilitatea.
Autonomia de 30 km este considerata suficienta de majoritatea cumparatorilor, iar afisajul LCD iti indica kilometrajul, distanta parcursa, temperatura mediului, dar si starea bateriei. Iar daca ai nevoie sa te deplasezi pe intuneric, ai si un buton On/Off pentru far. O descriere sumara ceea ce este o foarte buna trotineta electrica E-TWOW.
Trotineta electrica pentru copii
QuickVolt 10X
In cazul in care doresti trotineta perfecta pentru agrement si pentru deplasarea catre serviciu sau intalniri cu prietenii, acest model iti poate fi de folos. Discutam despre cea mai puternica varianta din gama, puterea sa fiind datorata celor doua motoare de cate 1000 W, pentru o putere totala de 2000 W.
Motoarele sunt cuplate la o baterie de 52 V, si alimentate prin doua controllere de 25 A; problema supraincalzirii este evitata prin instalarea a doua radiatoare care mentin performantele piesei. Pe circuit inchis, s-a atins viteza maxima de deplasare de 65 km/h; pentru a circula legal si in deplina siguranta pe drumurile publice, viteza maxima poate fi limitata la 25 km/h.
Avand in vedere cat este de puternica, trotineta nu putea fi echipata decat cu un sistem de frane pe disc dublu ventilate, pentru o distanta de franare cat mai scurta. Suspensiile sunt echipate cu amortizoare hidraulice si amortizoare pe arc, folosite in industria moto. Mai mult decat atat, ai optiunea de a comuta intre tractiunea simpla si tractiunea dubla, unghiul de urcare suportat de acesta piesa fiind de 45 de grade.
Nitro Scooters XE 2000W
Daca ai nevoie de o trotineta electrica de 2000 W, foarte puternica, pentru o deplasare rapida, chiar daca nu pe distante foarte lungi, acesta este cu siguranta modelul de care ai nevoie. Discutam despre un model cu sa reglabila pe inaltime, multumita caruia te vei bucura de tot confortul bine-meritat pe durata plimbarii.
Motorul este echipat cu functie ECO – TURBO, ceea ce inseamna ca puterea cu care functioneaza este ajustabila; poti beneficia de o viteza maxima de pana la 45 km/h, cu o autonomie ceva mai mica, sau de o viteza maxima de 25 km/h, pentru o perioada mai indelungata. Autonomia este indicata de catre producator la 20 km, insa ea variaza semnificativ, evident, in functie de viteza de deplasare.
Durata de incarcare a acumulatorului este de 6 – 8 ore, ceea ce reprezinta o valoare medie in aceasta clasa. Transmisia este pe lant, durabila si fara riscuri semnificative de deteriorare. Sistemul de pliere este eficient, patentat de altfel, si iti va folosi pentru a limita spatiul necesar pentru depozitare; avand o greutate de 50 kg, trotineta nu poate fi depozitata decat afara sau intr-un garaj. Avand in vedere ca suporta pana la 150 kg, piesa este una utilizabila de orice adult, indiferent de constitutie.
» Ascunde recomandarile anterioare