Modele recomandate in 2024
Freds Swim Academy Swimtrainer
Cel mai bun colac bebe pe care ti-l prezentam, daca este sa ne luam dupa testele de siguranta efectuate, este modelul Freds Swim Academy Swimtrainer. Produsele din aceasta gama sunt realizate pe coduri de culoare: cele rosii se pot folosi la bebelusi incepand cu varsta de doar 3 luni, cele portocalii si galbene fiind adecvate copiilor mai mari.
Avand in vedere pozitia confortabila in care va sta copilul, el are libertate de miscare in apa, fiind totodata in deplina siguranta. Modelul poate fi utilizat intre 3 luni si 4 ani, sau la greutati cuprinse intre 6 si 18 kg – asadar daca investesti acum in acest dispozitiv, copilul tau va fi in deplina siguranta pentru mai multi ani la rand.
Colacul ofera pozitia ideala pentru invatarea inotului, fiind totodata dotat cu masuri de siguranta: centura gonflabila care impiedica alunecarea si bretelele de siguranta care impiedica rasturnarea catre inainte. Materialele din care sunt facute piesele Swimtrainer sunt sigure; ele nu contin ftalati si sunt fabricate din PVC de inalta calitate. Pentru un plus de siguranta, acest tip de colac este alcatuit din 6 camere de umflare.
Avantaje:
Poate fi utilizat inca de la varsta de 3 luni
Ofera libertate deplina de miscare in apa
Echipat cu dispozitive de siguranta: centuri si bretele
Fabricat din materiale de inalta calitate si sigure pentru bebelusi
Dezavantaje:
Designul nu este foarte atragator pentru copii
Bestway Splash&Play
Unul dintre cei mai buni colaci pentru bebelusi, pentru inot, este modelul Bestway Splash&Play. Este proiectat special pentru forma anatomica a corpului unui copil, constituind un real ajutor atunci cand micutul urmeaza sa se imprieteneasca cu marea sau cu apa din piscina.
Scaunul de tip scutec permite ca bebelusul sa stea doar cu piciorutele in apa, el putandu-se bucura de balaceala si cand apa e ceva mai rece si eliminandu-se riscul ca micutul sa alunece pe sub colac. Recomanat incepand cu varsta de 3 luni, modelul poate fi folosit de copii pana la varsta de aproximativ un an, sau pana la o greutate de 11 kg.
Dispozitivul este alcatuit din 4 camere de aer, element de siguranta extrem de important. Materialul din care este fabricat este unul super rezistent, laminat, cu o grosime de 0,25 mm, inodor si placut la atingere. Grosimea adaugata face ca bebelusul sa beneficieze de sprijin suplimentar si de o placuta senzatie de siguranta. Cele doua manere rezistente ii dau micutului un punct de sprijin suplimentar, facandu-l sa se simta protejat.
Avantaje:
Proiectat special pentru forma anatomica a corpului unui copil
recomandat incepand de la 3 luni
Fabricat dintr-un material laminat foarte rezistent
Dotat cu manere pentru ca micutul sa se simta mai in siguranta
Dezavantaje:
Poate fi folosit doar pana la varsta de un an
Cum alegi un colac bun pentru bebelusi
Ghidul cumparatorului
Inotul este un sport extraordinar de sanatos pentru toata lumea, singurul sport care practic nu are nici un fel de contraindicatii. Iar pentru bebelusi, beneficiile pe care le are contactul cu apa sunt incontestabile. In primele saptamani de viata, bebelusii stiu instinctiv sa inoate, iar daca nu au ocazia, pierd acest instinct in jurul varstei de 6 luni.
Dezvoltarea musculaturii este puternic favorizata de inot, deci motricitatea are numai de castigat. In plus, miscarea stimuleaza circulatia, inclusiv microcirculatia la nivelul creierului, asadar putem spune ca bebelusii care au ocazia sa inoate sunt…mai destepti. Toate aceste beneficii impun, insa, nevoia unei masuri de siguranta, pentru ca balaceala sa se desfasoare in conditii optime, si cea mai buna solutie este cea a dispozitivelor gonflabile special create pentru copii.
Multi parinti incearca sa stranga cat mai multe pareri despre cei mai buni colaci pentru bebelusi, inainte de a decide pentru ce model sa opteze. Altii se intreaba direct unde gasesc colaci pentru bebelusi la un pret bun, convinsi fiind ca sunt suficient de siguri. Realitatea este ca e imperios necesar sa iei in calcul cativa parametri privind orice dispozitiv de acest tip. Iata cateva sugestii despre detaliile la care ar trebui sa fii atent.
Tipul: exista mai multe modele de colaci de inot pentru bebelusi disponibile pe piata.
Cele destinate celor mai mici dintre copii sunt cele care se fixeaza in jurul gatului. Ele il ajuta pe bebelus sa pluteasca si ii tin capul la suprafata; avand dimensiuni destul de mici, pot fi folosite si in cada, plus ca ii lasa micutului mainile libere ca sa se poata misca in voie. Oricat de sigur pare acest model, este obligatoriu sa nu pierzi din ochi copilul nici macar o secunda. In plus, tine cont de faptul ca nu toti bebelusii apreciaza acest accesoriu.
Un alt tip de colac este cel cu chilot: copilul este introdus cu piciorutele in gaurile special create, iar funduletul sau este sustinut de o bucata de material plastic, amplasata in mijlocul inelului pe care il formeaza partea gonflabila a colacului. Acest gen de obiect se va folosi in piscina sau la mare, avand in vedere dimensiunile destul de importante. Este adecvat copiilor care sunt destul de mari incat sa stea in fundulet fara sprijin. Modelul este disponibil sub diferite forme amuzante: barcute, avioane, animale si asa mai departe.
Colacul clasic este cel sub forma de inel, insa un asemenea dispozitiv le este recomandat copiilor dupa varsta de 18 sau chiar 24 de luni si impune atentia permanenta a unui adult, caci exista riscul ca, ridicand ambele manute simultan, copilul sa alunece din colac. Exista si saltele sau mici piscinute plutitoare pentru bebelusi, micutii apreciind leganatul usor in timp ce parintii stau chiar langa ei si le vorbesc.
Siguranta: contrar impresiei pe care o au multi dintre parinti, exista putini colaci pentru bebelusi care sunt perfect siguri. De fapt, singurele dispozitive plutitoare omologate sunt unele veste de salvare, concepute special incat sa sustina capul bebelusului la suprafata, indiferent de miscarile pe care le face acesta.
Toate celelalte dispozitive gonflabile sunt sigure doar in masura in care parintele se afla langa copil, permanent atent la acesta. Regula de aur spune ca parintele trebuie sa se afle mereu la distanta de cel mult un brat de micut, mereu cu fata spre acesta si atent la el. Exista insa cateva optiuni suplimentare de siguranta pe care le poti gasi avantajoase. De exemplu, zona pentru umflarea colacului ar trebui sa fie prevazuta cu o supapa care sa opreasca iesirea aerului, chiar daca bebelusul reuseste sa traga spre exterior capacelul.
Un colac de calitate este bi- sau multicameral, in asa fel incat, daca unul dintre compartimente este deteriorat, celelalte sa il sustina pe copil la suprafata pana cand parintele reuseste sa il scoata din apa. Colacii realizati dintr-un plastic rezistent sunt mai demni de incredere decat cei facuti dintr-un material foarte subtire. De asemenea, un model foarte rezistent este unul care are cat mai putine lipituri sau imbinari, ele fiind primele care cedeaza de obicei.
Sistemul de prindere: atat piesele pentru talie cat si cele pentru gat sau diferite modele de barcute gonflabile ar trebui sa aiba un sistem de prindere care sa permita mentinerea copilului intr-o pozitie sigura in interior. In general, modelul de gat se incheie la gatul bebelusului cu ajutorul unei catarame de plastic asemanatoare celor folosite la rucsacuri, atasata la o bucata de material textil rezistenta. Variantele tip scaunel pot avea de asemenea centuri care sa nu ii permita copilului sa se ridice din colac si sa isi scoata picioarele in afara. Produsele de talie sunt rareori dotate cu sisteme de prindere, ceea ce le face oarecum improprii pentru bebelusii prea mici.
Aspect: Bebelusii, se stie, sunt foarte atrasi de culorile vii, asadar micutul tau probabil ca va aprecia un model cat mai colorat. Oferta este foarte variata: flori, animale, pestisori sau, de ce nu, personaje de desene animate – toate sunt la dispozitia ta si a celui mic, astfel ca vei putea alege produsul care vi se potriveste cel mai mult, in culori asortate cu prosopul de plaja preferat sau cu orice alte accesorii folosesti.
Cateva dintre cele mai importante aspecte legate de alegerea unui produs de acest tip iti sunt deja la dispozitie. Insistam sa precizam ca nu toti bebelusii iubesc apa, iar dintre cei carora le place sa se balaceasca, exista si cazuri rare in care colacul nu este privit ca o jucarie, ci mai degraba ca o forma de constrangere. In acest caz iti recomandam sa nu insisti, ci sa il imprietenesti pe copil treptat cu noua sa jucarie.
Iar daca te intrebi unde gasesc colaci de inot pentru bebelusi, la preturi bune, alti parinti care sunt interesati de calitate si siguranta, ca si tine, iti recomandam sa cercetezi oferta magazinelor online si sa nu te bazezi pe articolele care impanzesc plajele – adesea au preturi nemeritate, iar calitatea lor este cel putin indoielnica. Studiaza ghidul nostru in continuare si vei descoperi cateva produse care imbina siguranta cu utilul si mai ales cu preturi corecte.