Atlase Geografice – Opinii si Recenzii in 2024
Doresti sa cumperi un atlas geografic pentru copilul tau sau pentru a-ti aminti mai multe de la orele de geografie din scoala? Afla cate ceva despre aceste tipuri de articole si descopera cateva modele indragite in comertul romanesc de alti cumparatori, unul din ele fiind Atlase Corint, Octavian Mandrut – Romania. Atlas Geografic Scolar, care prezinta hartile teritoriale si geografice ale Romaniei, fiind un produs destinat copiilor care merg la scoala, in format brosat, care contine nu mai putin de 80 de pagini cu informatii demne de invatat sau lecturat. Daca acest model nu este pe placul tau, iti poti indrepta atentia spre Cartographia, Atlas Geografic Scolar.
Tabel comparativ
Cel mai bun!
Pentru copii care se vor confrunta cu invatarea geografiei Romaniei, produsul acesta este o aditie foarte buna la colectia de rechizite, ajutand la memorarea facila a formelor de relief, hidrografiei, punctelor de reper specifice sau particularitatilor geopolitice, avand 80 de pagini cu informatii prezentate intr-un mod usor de asimilat.
In functie de clasa in care se afla copilul, acestuia ii poate fi necesar si un articol ajutator care prezinta harti ale continentelor si globului pamantesc, in general.
Devine un manual auxiliar de ajutor pentru orele de geografie, punand la dispozitia invatacelului toate datele necesare ciclului gimnazial, la un pret accesibil pentru parinti.
Modelul acesta prezinta suficiente date spre a se preta invatarii in ciclul gimnazial si cel liceal, avand 56 de pagini bogate in harti si ilustratii menite a ajuta elevul sa asimileze cu usurinta informatiile, pozele fiind insotite de legende si culori universale, spre a fi mai usor de identificat si pe alte tipuri de harti, precum cele mari, de perete.
Nu se axeaza prea mult pe specificatiile tarii noastre, astfel incat poate fi necesara adaugarea unui produs de acest fel care sa dispuna de astfel de date distincte.
Are un pret accesibil, motiv pentru care se afla pe pozitii fruntase cand vine vorba despre achizitia sa pe portalurile media romanesti sau in librarii.
A 3-a Optiune!
Produsul acesta dispune de nu mai putin de 160 de pagini cu harti si date menite a ajuta atat studentii, cat si elevii sau chiar profesorii sa inteleaga si sa adopte mai usor informatiile necesare curiculei, utilizarea sa universala reprezentand un atu, relatarile fiind realizate in limba romana, pentru intelegere si asimilare.
Deoarece dimensiunile paginilor sunt reduse, unele harti pot sa nu fie scalate corespunzator in raport cu vecinii de granita sau elementele inconjuratoare de relief.
Luand in considerare dimensiunile si cantitatea de informatii oferite, poate fi folosit si drept lectura in vacante sau pentru scoala, fiind insotit de un cost de achizitie minim.
Pareri despre cele mai bune atlase geografice
Pentru invatarea reliefului si a tarilor lumii, este util un atlas geografic de calitate, si exemplele de mai jos se situeaza printre preferintele actuale ale romanilor.
Atlas geografic scolar
Atlase Corint, Octavian Mandrut – Romania. Atlas Geografic Scolar
Cauti un atlas geografic scolar pentru clasa? Articolul acesta poate fi ceea ce ii lipseste copilului tau, in special atunci cand se afla si pe listele de rechizite auxiliare necesare in scoala generala, in primul rand.
Versiunea aceasta va fi de ajutor, in special, in invatarea reliefului Romaniei si a particularitatilor acestuia, fiind o versiune care se axeaza pe cartografia actualizata a tarii noastre, punand in discutie variate aspecte specifice, de la organizarea administrativ-teritoriala si pana la minuscule puncte de reper geografic.
Se prezinta intr-o formula brosata, care dispune de 80 de pagini, avand o infatisare deloc butucanoasa, masurand 26 x 21 cm, incapand cu succes in ghiozdanel, fara a ocupa prea mult spatiu. Mentionam ca limba folosita este romana, pentru a-i fi usor celui mic sa se descurce cu detaliile pe care urmeaza sa le invete.
Atlas geografic al lumii
Cartographia, Atlas Geografic Scolar
De la un brand apreciat in randul invatatorilor, si nu numai, vine acest atlas geografic al lumii care se adreseaza, in principal, ciclului gimnazial si liceal, si ale carui informatii sunt in concordanta cu planurile actuale de invatamant, fiind chiar acreditat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, astfel asigurandu-te ca datele sunt corecte si potrivite pentru scoala.
Cartea in limba romana este brosata, avand 56 de pagini, fiind adecvata pentru clasele V – XII, la orele de geografie generala. Asadar, vor exista atat harti ale tarii noastre, cat si ilustratii ale continentelor si tarilor globului, in format administrativ, fizic si climatic.
Nu lipsesc legendele si culorile conventionale folosite pentru harti clasice, de perete, astfel incat citirea sa se realizeze simplu pe orice mediu, existand si informatii referitoare la resurse naturale, clima, geomorfologie, economie sau hidrografie.
Atlas geografic de la Corint
Corint, Octavian Mandrut – Atlas Geografic de Buzunar
Acest atlas geografic scolar de la Corint este in formula de buzunar, avand dimensiuni reduse, masurand 12 x 16.5 cm, dispunand de o coperta cartonata si de 160 de pagini cu ilustratii si informatii menite a adauga date necesare curiculei scolare, si nu numai. Se adreseaza atat elevilor, cat si studentilor sau chiar profesorilor, abordand principale probleme ale geografiei mondiale.
Se adapteaza curiculei acceptate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si devine un ajutor in raportarea informatiilor din manualele scolare, putand fi intrebuintat la orele din clasele gimnaziale sau chiar din sfera liceala.
Hartile accesibile prin datele generale prezentate depasesc 50 de ilustratii usor de citit. Totusi, nu te mira sa afli ca unele dintre ele pot parea deformate si decalate in raport cu scara naturala, avand in vedere dimensiunile reduse ale produsului.
Atlas geografic cu Romania
Paralela 45, Romania. Atlas Geografic Scolar
Cand iti este necesar un atlas geografic cu Romania pentru scoala, in special in ciclul gimnazial (clasele IV – VIII), modelul acesta ar putea fi una din cele mai potrivite optiuni, avand in vedere ca se axeaza in special pe relieful si pozitionarea tarii noastre in raport cu Europa si lumea, precum si pe alte informatii esentiale, pe care orice roman ar trebui sa le cunoasca.
Produsul acesta in format fizic, care dispune de nu mai putin de 72 de pagini cu harti, vectori si informatii esentiale legate de relieful, hidrografia si administrarea teritoriala a Romaniei devine un articol auxiliar indispensabil scolarului, fiind un titlu de interes didactic.
Foloseste informatii si materiale care acopera atat spectrul regional geografic, cat si inspiratie din date climatice, vector sau raster, spre a dobandi harti corecte si de pe care cei mici sa poata invata cat mai usor.
Atlas geografic general
Corint, Octavian Mandrut – Atlas Geografic Scolar
Printre cele mai bune atlase geografice ale lumii pe care l-ai putea folosi la scoala se afla, asa cum declara multi cumparatori, modelul acesta de la brandul Corint. Modelul este unul subtire, avand nu mai putin de 80 de pagini in format brosat, in limba romana, cu harti care infatiseaza continentele, tarile, precum si informatii utile ca numarul de locuitori sau steagurile nationale.
Nu vor lipsi informatii legate de relieful si hidrografia mondiala, folosindu-se indexarea si simbolurile, dar si culorile specifice hartilor clasice, pentru ca citirea “la tabla” si cea de acasa sa se faca usor si sa fie pe intelesul copiilor din ciclul gimnazial, si nu numai, produsul putand fi util si unui adult.
Printre micile dezavantaje ale acestui atlas geografic al lumii se afla faptul ca hartile nu dispun de informatii detaliate in ce priveste relieful european.
Atlas geografic pentru clasa a 4-a
Aramis, Manuela Popescu – Atlas de Geografie a Romaniei
Iata un atlas geografic pentru clasa a 4-a, care prezinta informatiile esentiale de care cei mici se vor folosi la lectiile de la geografie, devenind un sprijin pe langa manualul principal, fiind o optiune in format brosat, care dispune de 48 de pagini cu ilustratii si elemente specifice.
Exista atat harti care prezinta hidrografia si relieful tarii noastre, cat si variante ce se axeaza pe partea administrativ-teritoriala, dispunand si de informatii concise sub forma de text, pe care cei mici le pot aprofunda pe indelete, intr-un mod simplu si rapid.
Nu este de mirare ca modelul de atlas geografic scolar de clasa a 4-a de la editura Aramis se poate afla pe listele cu rechizite auxiliare necesare copilului tau, avand in vedere ca poate deveni o ustensila educationala de nadejde pentru ore.
Atlas geografic pentru copii
Rao, Marele Atlas Ilustrat Pentru Copii Prescolari si Scolari
Iata un atlas geografic, la pret bun, de care se pot bucura chiar si prescolarii, optiunea aceasta fiind una ilustrata, in limba romana. Este un produs util parintilor, de care se vor bucura cei mici care incearca sa invete, pentru prima oara, care sunt continentele, muntii, oceanele si calotele glaciare care formeaza globul pamantesc si chiar sa descopere unde “locuiesc” unele animale.
Produsul brosat, care are 40 de pagini, include si informatii referitoare la fiecare tara, pornind de la obiceiuri specifice si pana la mancaruri traditionale sau steaguri si date importante referitoare la capitalele statelor, informatiile fiind usor de asimilat.
Cu un astfel de atlas geografic pentru copii, cei mici vor putea intelege mai usor cat de mare este lumea inconjuratoare si vor afla cate ceva despre animale, tari si culturile diferite de a lor, fiind pregatiti, poate, pentru explorarea acestora pe viu, mai tarziu.
Atlas geografic scolar pentru clasele 5 – 8
Cartographia, Atlas Geografic Scolar Clasele V-VIII
Cu ajutorul unui atlas geografic scolar pentru clasele 5 – 8, cei din ciclul gimnazial vor invata cu usurinta mai multe despre lumea inconjuratoare si vor fi mai pregatiti pentru testele semestriale. Optiunea aceasta a fost conceputa spre a ajuta programa scolara, dispunand de o serie de harti tematice bazate pe geografia Romaniei, a Europei si a lumii.
Nu lipsesc hartile referitoare la protectia mediului pentru diferite continente si informatii auxiliare care contribuie la imbogatirea culturii generale. Cartea are 104 pagini ce cuprind peste 130 de harti si reprezentari grafice, cu imagini si un index spre a simplifica folosirea produsului si de catre cei mai mici invatacei.
Este un atlas geografic, ieftin si bun, din categoria celor generale, care se adreseaza copiilor gata sa invete cu bucurie despre cum arata globul pamantesc si ce civilizatii si forme de relief il populeaza.
Ghid de cumparare
Pentru descoperirea si intelegerea lumii, a formelor sale de relief si invatarea diferitelor tari si capitale, printre altele, dar chiar si pentru a naviga mai usor, un atlas geografic, la un pret bun, poate fi de ajutor oricarei persoane. Daca nu ai mai auzit niciodata de el si te intrebi ce ar putea fi acesta, afla ca reprezinta, in esenta, o colectie de harti ce infatiseaza Pamantul sau anumite regiuni ale acestuia.
Exista atat versiuni in format brosat, cat si optiuni multimedia sau online. Si, pe langa forme de relief sau indicatii politice precum delimitari ale granitelor dintre tari, exista si informatii referitoare la statistici economice, religioase, sociale sau sociopolitice, astfel incat celui interesat sa ii fie mai usor sa invete despre locurile interesante de pe Glob. Iata cateva detalii care te pot ajuta sa faci o achizitie utila.
Tipuri: Un mod de categorisire a atlaselor este cel referitor la tema abordata in pagini, putand avea de-a face cu optiuni generale, care prezinta harti ale intregii lumi, versiuni care se axeaza pe prezentarea tarilor si a spatiului european sau cele care se axeaza, in principal, pe formele de relief si administrativ-teritoriale ale Romaniei.
Oricare dintre acestea pot fi utilizate in scop scolar, unele atlase geografice, la preturi bune, fiind chiar recomandate sau cerute de catre invatatori si profesori drept material didactic ajutator orelor de geografie. In general, vor prezenta harti care delimiteaza diferite zone in functie de relief si impartirea teritoriala, dar pot exista si imagini care zugravesc diferente teritoriale din perioade indepartate, cu informatii de ordin istoric, de exemplu, sau cu rute ori canale de distributie.
Exista si optiuni gasite in spatiul virtual, care pot prezenta pe indelete informatii specifice anumitor tari, caracteristici administrative, rute navigabile sau care se axeaza pe coordonate.
Intrebuintare: Exista si versiuni care se folosesc la birou, dar si variante ce pot fi luate in calatorii, care au, mai degraba, rol de harta fizica.
In primul caz, va fi vorba despre o carte legata, cu coperta groasa sau subtire, care prezinta harti la scara variabila, pornind de la cele ce infatiseaza intregul glob pamantesc si pana la variantele care se axeaza doar pe o tara. Asadar, gradul informatiilor relatate prin imagini difera de la un model la altul si de la o optiune la alta, existand decalari si reprezentari nerealiste.
Variantele pentru calatorie sunt, de regula, atlase geografice, ieftine si bune, legate cu spirale metalice, spre a fi manipulate cu usurinta, iar hartile prezente vor fi mai riguroase cu detaliile, spre a se putea intrebuinta si drept ghid.
Utilizator: Poate fi vorba despre copii de diferite varste si adulti.
Pentru cei mici se recomanda atlasele ilustrate, pentru ca acestia sa poata afla inca de la varste fragede cat de incapatoare este lumea inconjuratoare si sa se familiarizeze cu geografia.
Mai apoi, pot exista versiuni scolare, precum un atlas geografic de la editura Corint, care se grupeaza, de regula, pe varste, fiind indicate celor in scoala generala (clasele I – IV, clasele V – VIII), care prezinta harti mai detaliate si informatii universale despre unele tari sau arii geografice, astfel incat cei mici sa invete principalele forme de relief, de exemplu.
Pentru adulti sunt optiunile cu preturi mai ridicate si un grad de detaliere mare, care pastreaza, pe cat posibil, proportiile intre un continent si altul si care abunda in informatii specifice (rauri, afluenti, coordonate, varfuri muntoase, etc.) de ordin geografic si teritorial-administrativ.
Limba: In majoritatea cazurilor, gasesti cel mai bun atlas geografic in format fizic in limba romana, in special cand este vorba despre cele folosite de catre copii la scoala. Astfel, informatiile vor fi usor de inteles si invatat.
Pentru adulti, in special, se gasesc si optiuni in limba engleza, de exemplu, acestea putand proveni de la branduri reputate precum National Geographic. Numarul lor, este, totusi, redus comparativ cu versiunile in romana, pentru scoala.
Numar de pagini: Este variabil, putand exista optiuni ce numara in jur de 40 de imagini, dar se gasesc si variante mai stufoase, care au peste 80 de pagini. Cu cat exista mai multe foi, cu atat mai multe informatii pot fi relatate cititorului, gasindu-se atat harti cu continut geografic, cat si admininstrativ-teritorial sau de alta natura, ori chiar date scrise insotitoare.
Brandul: Poate avea importanta pentru unii posibili cumparatori, potrivit unor pareri despre cele mai bune atlase geografice. Printre editurile apreciate pentru continutul existent se afla Corint, Editura Didactica si Pedagogica, Rao, Litera sau Cartographia. Multe din aceste nume se vor gasi si pe lista de rechizite suplimentare pe care le cer profesorii la scoala.
In concluzie, speram ca informatiile de mai sus ti-au fost de ajutor si ca vei avea mai mult spor in achizitionarea urmatorului atlas geografic pe care il vei adauga colectiei tale de carti cu continut educational. In magazinele online se gasesc la indemana majoritatea optiunilor cerute la scoala, dar si variante de care se vor bucura si adultii.
Intrebari frecvente
Exista vreun atlas geografic online?
Fie ca ai nevoie de o harta a Romaniei sau de una a lumii intregi, de o imagine a formelor de relief sau de una generala globala, gasesti online, pe diferite portaluri, astfel de harti gata sa te ajute.
Unele sunt destinate copiilor, altele adultilor, cu tematica simpla, de cunoastere a tarilor principale sau formelor de relief ori administrative, in timp ce altele pun in discutie si alte informatii interesante, precum statistici legate de votare, resurse naturale, culturi ori populatie, printre cele mai dezvoltate in acest sens aflandu-se Mapmaker de la National Geographic.
Nu uitam nici de Google Maps, acolo unde ai la dispozitie informatii detaliate, in timp real, referitoare la geografie si trafic.
Gasesc de downloadat atlas geografic pdf?
Exista multiple site-uri web spre care te poti indrepta spre a procura un atlas geografic scolar pdf sau o alta formula pe care ti-ai putea-o dori. Din fericire, printr-o simpla cautare pe Google, sau un alt motor de cautare, iti vor fi puse la dispozitie numeroase optiuni din care poti alege versiunea care iti este pe plac, una pentru Romania sau una care infatiseaza intreaga lume, de exemplu.
Ce edituri ofera atlase geografice scolare?
Exista multiple optiuni atunci cand cauti sa achizitionezi un produs de acest fel pe piata romaneasca, majoritatea fiind disponibile in limba romana. Asadar, poti cumpara atlas geografic de la Corint, Litera, editura Steaua Nordului sau Aramis, de la Editura Didactica si Pedagogica sau de la Paralela 45 ori editura All.
5 aspecte interesante despre atlasuri
Inca de la conceptia lor, atlasele au fost legate in forma de carte. Totusi, in prezent exista si variante in format multimedia, cu tot felul de informatii. Un atlas geografic general va fi util oricarui copil, si nu numai, invatandu-l cum arata lumea si care sunt principalele tari si forme de relief, de exemplu.
Prima carte de acest fel a aparut in secolul 16 si ii apartine lui Pietro Coppo, un carturar italian, insa aceasta nu a fost publicata, asa ca titlul de primul atlas ii apartine cartii lui Abraham Ortelius, acesta fiind scos in 1570.
Un alt lucru interesant este ca atlasul prezinta nu doar informatii geografice, ci si politice, precum limite ale tarilor si granite, dar si informatii referitoare la economie, religie si statistici sociale pe care ar trebui sa le stii pentru o cultura generala bogata.
Pe langa hartile tarilor si continentelor, paginile unui astfel de produs vor arata si diferite statistici sau informatii referitoare la respectivele zone, precum puncte de interes, capitale sau resurse naturale.
In prezent, poti cumpara sau downloada un atlas geografic al lumii tip pdf, daca iti sunt necesare astfel de informatii pe telefon sau tableta, existand si versiuni gratuite pe multiple portaluri, atat in limbi straine, cat si in romana.