Cele mai bune interfoane pentru bebe – Recomandarile noastre pentru 2025
Interfonul pentru bebelusi a reusit sa aduca in numeroase familii un strop de calm si liniste in plus, pentru ca posibilitatea de a-ti auzi micutul chiar si cand esti in capatul celalalt de locuinta este cel putin satisfacatoare. Daca ai in plan o asemenea achizitie, piesa care ocupa prima pozitie in clasamentul specialistilor nostri este Motorola MBP161, un model performant, bidirectional, cu o inalta calitate a sunetului datorita tehnologiei incorporate si cu numeroase functii adiacente: de inregistrare, lampa de veghe, termometru ambiental si nu numai. Iar daca doresti o piesa mai simpla, avem o alta propunere: Philips Avent SCD603.
Tabel de comparatie
Este una dintre cele mai performante propuneri din aceasta categorie, care iti permite sa beneficiezi de un sunet de o excelenta calitate, si care in acelasi timp sa ii vorbesti copilului tau inca inainte de a fi ajuns la el. Functiile suplimentare iti ofera un control superior asupra mediului din incapere.
Avand in vedere multitudinea de functii incorporate, nu este una dintre cele mai ieftine piese de pe piata.
Il recomandam parintilor care isi doresc sa pastreze numarul de accesorii din camera copilului la minim, pentru ca, pe langa calitatea indiscutabila, produsul te scuteste de un numar important de piese suplimentare.
Este un model care combina functiile audio si video, cu o raza medie de actiune si un display suficient de mare incat sa iti ofere o vizibilitate buna. Alimentarea dubla previne incidentele neplacute, iar lumina de veghe cu senzor de zgomot se aprinde automat ori de cate ori copilul se foieste, pentru a-i oferi imaginea familiara a propriei camere.
Daca intentionezi sa folosesti produsul in calatorie, trebuie sa ai grija la faptul ca raza de actiune este diminuata de numarul mare de obstacole pana la camera in care e bebelusul.
Reprezinta o varianta foarte interesanta pentru persoanele care doresc sa poata vedea ce face bebelusul, prevenind interventiile inutile prea numeroase, disponibila la un pret accesibil.
Este unul dintre modelele recomandate in principal pentru bebelusii nascuti prematur, dar adecvat pentru orice copil, care incorporeaza functia de monitorizare a respiratiei, multumita sensorilor care se monteaza sub asternut. Cu o frecventa diferita a transmisiei, aparatul e mai putin expus la interferente.
Este o piesa cu un anumit public tinta, dar pentru propria liniste, poti apela la ajutorul ei cu o investitie un pic peste medie.
Il recomandam ca pe o alternativa care iti asigura linistea si confortul psihic ca bebelusul tau este supravegheat in fiecare clipa a somnului sau, lucru care il poate proteja impotriva riscurilor.
Cum alegi un interfon bun, pentru bebe
Ghidul cumparatorului
Orice parinte simte nevoie sa isi stie puiul in siguranta, in permanenta, iar aceasta senzatie este cu atat mai acuta in primele luni de viata ale micutului. Totusi, din motive lesne de inteles, oricat ar incerca, nici o mama nu poate sta 24 de ore din 24 cu bebelusul in brate, de aceea exista pe piata niste dispozitive simpatice, de dimensiuni relativ mici, care iti permit sa auzi si, uneori, sa si vezi, tot ce se intampla in camera in care se afla mica ta comoara. Ele sunt numite interfoane, si iti ofera sansa de a te bucura pe deplin de primii ani de viata ai copilului tau, pastrand totusi ceva timp si pentru tine si nevoile tale.
Nu este usor sa alegi cel mai bun interfon pentru bebe, mai ales daca abia ai aflat de existenta lor pe piata, sau daca subiectul nu te-a preocupat in mod deosebit pana acum. E in regula; nu trebuie sa fii inginer ca sa intelegi cum functioneaza el si la ce trebuie sa fii atent inainte de a-l cumpara. In randurile urmatoare vei gasi cateva explicatii practice, care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere.
Tip: In functie de ceea ce doresti sa faca interfonul pe care urmeaza sa il achizitionezi, poti alege dintr-o plaja destul de generoasa de oferte. Daca este foarte important pentru tine sa gasesti un interfon pentru bebe, la un pret bun, probabil ca vei opta pentru o varianta simpla, audio, care sa transmita exclusiv semnal sonor.
Daca doresti o piesa ceva mai sofisticata, poti apela la un interfon cu functie video, care iti permite sa si vezi ce face bebelusul. Unul dintre marile avantaje ale unui asemenea tip de piesa este ca nu te va face sa te repezi in camera copilului si sa ii strici tu insati somnul, cand el doar se intorcea de pe o parte pe alta, radea sau scancea in somn, sau ar fi adormit oricum singur la loc.
Pentru bebelusii nascuti prematur, sau pentru mamele anxioase ori care pur si simplu isi permit o astfel de investitie, exista monitoare cu senzor de respiratie. In special prematurii au un risc crescut de a dezvolta sindromul mortii subite a nou-nascutului, care poate afecta bebelusii cu varsta de pana la un an; copilul pur si simplu “uita” sa respire din cauza imaturitatii sistemului nervos. Senzorii speciali ai acestui tip de monitor se amplaseaza sub bebelus si declanseaza o alarma pe unitatea care e in posesia parintelui, in cazul in care sesizeaza o pauza prea lunga in ritmul respirator normal al copilului; o simpla mangaiere pe spate din partea ta ii “aminteste” acestuia sa isi reia respiratiile normale.
Tehnologia folosita: Desi au devenit o “specie” rara, cele mai simple interfoane pentru bebe, le preturi bune, sunt cele care folosesc un sistem analogic de transmitere a informatiei. Ele sunt destul de greu de gasit pe piata in prezent, pentru ca prezinta marele dezavantaj de a prelua o multime de semnale parazite, declansand astfel “alarme” inutile.
Daca doresti o solutie ceva mai fiabila, poti opta pentru un model digital, care e mult mai precis din punctul de vedere al informatiei transmise, oferind o calitate mai buna a sunetului, cu mult mai putine interferente.
In sfarsit, top de gama sunt considerate interfoanele digitale care amplifica semnalul; cu ele e foarte putin probabil sa auzi vreun post de radio on loc de bebelus, sau sa te alarmezi pentru ca tocmai ai preluat semnalul emitatorului de langa patul copilului…vecinilor.
Numarul de piese: Un set obisnuit pentru supravegherea bebelusului are doua piese: un emitator, care se amplaseaza in camera copilului, si un receptor, reprezentat de unitatea parentala, care te insoteste permanent si iti permite sa vezi ce face bebelusul.
Uneori, parintii isi doresc alte configuratii: de pilda, daca ai doi copii de varste mici, fiecare avand camera lui, e posibil sa doresti doua emitatoare, cate unul pentru fiecare bebelus, care sa transmita mesaje catre unitatea receptoare care se afla la tine.
Sau poate ca, din considerente practice, preferi sa ai doua receptoare, astfel incat ambii parinti sa fie constienti permanent de ceea ce se intampla in camera copilului si sa poata interveni acela care se afla mai aproape.
Raza de actiune: Acest parametru iti spune care este portabilitatea receptorului, sau, cu alte cuvinte, cat de mult te poti departa de camera in care doarme bebelusul, si sa percepi totusi semnalul emis de transmitator. In functie de piesa aleasa, aceasta poate fi de 100m, pana la 800m, insa trebuie sa tii cont ca toate obstacolele ajung sa o reduca drastic. Astfel, o piesa cu o raza mica de actiune poate ajunge sa functioneze bine intr-un apartament cu o suprafata de 50 – 70 mp, cum sunt majoritatea celor de la bloc.
Daca locuiesti la casa si doresti sa iti auzi copilul si din curte, probabil ca e mai bine sa optezi pentru piesele cu cea mai mare raza de actiune, ca sa fii sigura.
Unii parinti folosesc interfonul pentru bebelus si in concedii, pentru copiii ceva mai mari. De pilda, lasa un copil de 2-3 ani in camera sa doarma, si il supravegheaza prin intermediul unui monitor cu functie video cat iau o cina linistita in restaurantul hotelului. Daca ai asemenea planuri, probabil ca e bine sa alegi un produs de top de gama, ca sa eviti incidente neplacute.
Functii suplimentare: Desi vin cu un pret suplimentar, aceste functii suplimentare pot deveni practice, mai ales prin aceea ca iti creeaza un sentiment de control. De pilda, multe dintre modelele video sunt echipate cu functia “night vision” care iti permite sa vezi ce face bebelusul, chiar si atunci cand in camera este foarte intuneric.
De altfel, multe pareri despre cele mai bune interfoane pentru bebe, cu functie video, sustin ca e inutil sa cumperi un produs care nu are si aceasta functie, avand in vedere ca lampa de veghe nu ofera intotdeauna suficienta lumina ca sa distingi clar pe ecran ce se intampla.
Alte piese sunt echipate cu optiunea de a fi conectate wifi la un alt dispozitiv (tableta, telefon, laptop), in asa fel incat sa poti vedea ce face copilul si daca esti plecata cu sotul la restaurant, de pilda.
Exista piese echipate cu termometru, care iti vor spune care e temperatura din camera; altele au un senzor care se activeaza la zgomot si aprinde o lumina de veghe suplimentara, care sa ii permita bebelusului sa recunoasca mediul familiar in care se afla; unele modele declanseaza un cantec de leagan preselectat, atunci cand bebelusul scanceste.
Exista interfoane care te avertizeaza sonor cand ai depasit zona de acoperire, care iti semnaleaza cand e cazul sa schimbi bateriile, sau care iti permit sa ii vorbesti bebelusului care, auzindu-ti vocea, se va linisti mai repede.
Alimentare: Multe dintre unitatile de acest tip permit o alimentare dubla a receptorului, la priza sau cu baterii, in timp ce emitatorul este mereu conectat la priza. Uneori, receptorul poate fi prevazut cu un acumulator propriu, in asa fel incat sa il poti incarca intr-o baza fixa, dar sa il si poti lua cu tine prin locuinta atunci cand ai nevoie.
In cazul parintilor care ar nevoie de un nivel crescut de independenta fata de reteaua de curent electric, probabil ca e preferabil un model care merge (si) pe baza de baterii; il vei putea folosi oriunde, cu conditia sa ai mereu baterii de rezerva.
Afisajul: Daca optezi pentru una dintre cele mai simple piese, aceasta nici macar nu va fi echipata cu vreun display, ci probabil cu un set de leduri care sa iti indice faptul ca se afla in functiune si, eventual, nivelul de zgomot perceput in camera bebelusului.
Pe de alta parte, daca alegi un model mai avansat, cu functie video, verifica daca displayul este suficient de mare incat chiar sa vezi ce se intampla in incapere.
Daca videointerfonul tau are si alte functii suplimentare, cum e de pilda cea de indicare a temperaturii din mediul ambient, asigura-te ca informatia este usor vizibila si nu iti obtureaza vizibilitatea asupra copilului.
Nu putem incheia fara o recomandare importanta: intotdeauna, inainte de a te baza pe ajutorul unei asemenea piese – fie ea si din gama de interfoane pentru bebelusi, la preturi bune, abia cumparate – verifica daca functioneaza. Fa o proba ca sa vezi care este raza sa de actiune, regleaza volumul, asigura-te ca unitatea este amplasata suficient de aproape de patul bebelusului incat sa perceapa fiecare scancet.
In continuare, iti punem la dispozitie cateva exemple de astfel de monitoare pentru bebelusi pe care le poti cumpara din magazinele online, beneficiind de protectia pe care legislatia o acorda cumparatorilor in cazul acestui gen de achizitii, si de avantajul unei oferte mai variate decat in magazinele fizice ale unui oras relativ mic. Mai mult decat atat, echipa noastra a verificat, pentru fiecare dintre produse, feedbackul oferit de catre cumparatori, astfel incat sa aleaga acele piese care promit o experienta placuta.
Modele recomandate in 2025
Motorola MBP161
Unul dintre cele mai bune interfoane pentru bebe, care iti pune la dispozitie functia auto, iti este oferit de unul dintre cei mai performanti producatori de aparatura electronica din lume. Este vorba despre Motorola, a carui experienta in domeniu il recomanda pentru fiabilitate. Modelul pe care ti-l propunem este unul apreciat si de catre cumparatori, care au descris o experienta placuta si au ramas impresionati de functionalitatea lui.
Discutam despre o piesa bidirectionala, care iti permite sa incerci sa linistesti bebelusul doar cu ajutorul vocii tale, fara sa fie neaparat nevoie sa mergi pana la el in camera. Claritatea sunetului este una de invidiat multumita tehnologiei de amplificare incorporata (DECT) si a optiunilor de control al volumului. Raza de actiune este una buna, de 300 m in camp deschis, care desigur se restrange in interior in functie de numarul si tipul obstacolelor. Multumita microfoanelor de inalta sensibilitate, vei auzi si cea mai mica foiala a copilului, daca preferi sa setezi un nivel ridicat de sensibilitate.
Modelul incorporeaza, insa, si alte functii adiacente. Lampa de veghe il ajuta pe copil sa recunoasca ambientul familiar in cazul in care se trezeste in miez de noapte; functia de inregistrare si redare iti permite sa setezi 5 melodii pe care aparatul sa le cante; termometrul incorporat iti afiseaza pe display-ul unitatii receptoare temperatura din camera. In cazul in care iesi din aria de acoperire, dispozitivul te avertizeaza sonor; de asemenea, are un sunet special pentru momentul in care ramane fara baterii. Timerul integrat iti permite sa salvezi ora celor mai importante repere ale zilei: ultima ora de masa, ora de culcare sau trezire si asa mai departe.
Avantaje:
Model bidirectional care iti permite sa ii vorbesti bebelusului inainte de a ajunge la el.
Garanteaza o transmisie fidela si de foarte buna calitate.
Poti regla nivelul de sensibilitate.
Ofera functii suplimentare: muzica, termometru, etc.
Dezavantaje:
Presupune o investitie pe care probabil trebuie sa o planifici inainte.
Philips Avent SCD603
Un bun exemplu de interfon pentru bebe, la un pret bun, care sa includa si functie video si care sa impresioneze prin fiabilitate si durabilitate, este acest model marca Philips Avent, pe care te poti baza sa te ajute sa iti urmaresti bebelusul in timp ce iti indeplinesti treburile casnice, sau te relaxezi seara cu prietenii la un gratar in curte.
Raza de actiune este de 30m in interior si pana la 150m la exterior, ceea ce inseamna ca iti poti vedea linistita de treburile zilnice, fara teama ca nu vei mai auzi copilul. Display-ul are o diagonala de 3.5 inch, ceea ce iti permite sa vezi bine ce face micutul si sa supraveghezi intregul patut, cu conditia desigur sa il amplasezi adecvat. Calitatea de invidiat a sunetului este dublata, de data aceasta, si de cea a imaginii, multumita functiei de vedere nocturna pe baza de infrarosu, care se activeaza automat in conditii de luminozitate scazuta.
Ambele unitati functioneaza conectate la priza, dar sunt echipate si cu baterii; in cazul opririi energiei electrice, dispozitivele trec automat pe modul de functionare pe baza de baterii, astfel incat sa nu se piarda nici o clipa legatura cu copilul tau. Lumina de veghe usureaza deplasarea prin camera pe timp de noapte, ecranul se activeaza automat atunci cand aparatul sesizeaza zgomot in camera, economisind astfel curent, iar tu poti, de la distanta, sa selectezi una dintre melodiile despre care stii ca il ajuta pe micut sa se relaxeze si sa adoarma la loc.
Avantaje:
Este un produs adecvat oricarui apartament si unei case de dimensiuni mici sau medii.
Display suficient de mare incat sa poti urmari bebelusul pe monitor.
Vedere nocturna pe baza de infrarosii.
Activare automata la detectarea zgomotelor, pentru economie de energie.
Dezavantaje:
Nu il recomandam pentru utilizare intr-un hotel sau pensiune, din cauza razei relativ mici de actiune, comparativ cu nevoile intr-o asemenea situatie.
Angelcare AC601
In cazul in care ai nevoie de un interfon pentru bebelusi care sa iti ofere si functie de monitorizare a respiratiei, Angelcare iti pune la dispozitie o optiune accesibila, avantajoasa, fiabila, usor de instalat si de manevrat – iata numai cateva dintre calitatile urmatoarei noastre propuneri.
La unitatea de emisie din camera copilului este conectat un senzor sub forma a doua padele care se amplaseaza sub salteaua bebelusului si care detecteaza miscarile regulate ale pieptului acestuia, in timpul respiratiei. In cazul unei pauze de miscare care depaseste 20 de secunde, se declanseaza o alarma care te alerteaza sa te deplasezi la copil. Brandul este recunoscut ca lider pe piata de profil, astfel ca dispozitivele sale sunt folosite inclusiv in maternitatile si spitalele pentru copii din Europa si Statele Unite.
Calitatea sunetului este, de asemenea, excelenta; multumita frecventei de banda pe care transmite, aparatul este protejat intrucatva de interferente. Raza de actiune in aer liber este de 250 m, ceea ce iti garanteaza o autonomie satisfacatoare si in interior. In cazul in care, dintr-un motiv oarecare, se pierde conexiunea dintre emitator si receptor, parintele va fi avertizat sonor, luminos si prin vibratii. Ambele unitati se alimenteaza fie la priza, fie cu baterii, respectiv acumulatori.
Avantaje:
Interfon care incorporeaza functia de monitorizare a respiratiei.
Calitate foarte buna de transmitere a sunetului.
Simplu de instalat si de utilizat.
Raza mare de actiune, care il face adecvat si in case mari.
Dezavantaje:
Acest gen de piesa li se adreseaza in special parintilor de prematuri; o poti folosi si daca nu te incadrezi in categorie, pentru un plus de liniste.
Babymoov Simply Care New Generation
Babymoov iti pune la dispozitie, de data aceasta, un interfon pentru bebe, ieftin si bun, in cazul caruia trebuie sa remarcam o calitate aparte: folosirea unei puteri de transmisie care nu depaseste 10 mW, majoritatea modelelor digitale avand o putere mult mai mare. Astfel, elimini una dintre sursele de radiatii electromagnetice din preajma creierului delicat al bebelusului. Si chiar si asa, raza de actiune de 300 m la exterior este mai mult decat satisfacatoare.
Ai posibilitatea sa setezi modul de functionare preferat: fie continua, fie activata vocal, astfel incat sa economisesti energie. Astfel, eviti si zgomotul de fundal, care poate deveni deranjant. Volumul sunetului este reglabil, iar cele doua canale de transmisie te ajuta sa eviti interferentele de la dispozitivele vecinilor. Ambele unitati pot functiona pe baza de baterii, dar sunt prevazute si cu intrare USB ca sa le poti alimenta la priza, cu ajutorul unui incarcator de telefon.
In cazul in care preferi functionarea pe baza de baterii, ai nevoie de 3 bucati AAA; dispozitivul te va avertiza din timp de scaderea puterii acestora, astfel incat sa fii pregatita pentru momentul cand va trebui sa le schimbi. Garantia pe viata oferita de site-ul producatorului este un alt argument care ii ajuta pe cumparatori sa se hotarasca.
Avantaje:
Putere mica de transmisie care nu expune bebelusul la radiatii electromagnetice.
Raza de actiune de 300 m la exterior, pentru o acoperire de calitate si in interior.
Incorporeaza mai multe moduri de functionare.
Alimentare dubla la priza sau cu baterii.
Dezavantaje:
Bateriile nu sunt incluse in pachet.
Vtech BM2300
Urmatoarea noastra propunere este pentru un alt model de interfon digital cu transmisie fidela a sunetului, bazata pe tehnologie DECT, multumita caruia vei sti ce face bebelusul in fiecare moment in care nu se afla langa tine. Si, spre deosebire de restul produselor de pe piata, toate facilitatile oferite vin la pachet cu un design simpatic si vesel al celor doua unitati, ambele avand forma de bufnita.
Unul dintre marile avantaje ale acestui aparat este ca elimina complet interferentele, indiferent cate alte unitati similare ar fi in preajma. Multumita setarilor de securitate, comunicarea realizata prin intermediul celor doua unitati nu poate fi detectata de alte aparate de emisie receptie. Ambele unitati se alimenteaza la priza, insa pentru un plus de mobilitate, receptorul este echipat si cu un set de baterii care sa iti permita sa il plimbi cu tine in perimetrul locuintei.
Spre deosebire de alte piese, dispozitivul alimentat pe baterii ofera o autonomie mare, de pana la 14 ore. Ai posibilitatea sa reglezi volumul de transmisie, sa monitorizezi temperatura din camera bebelusului, sa selectezi unul dintre cele 5 cantece de leagan, si vei fi alertat prompt daca iesi din raza de actiune (50 m in interior, 300 m la exterior), daca unitatea copilului e oprita sau daca bateriile sunt pe cale sa se descarce complet.
Avantaje:
Piesa digitala bazata pe tehnologie DECT pentru un sunet de calitate.
Tehnologia speciala elimina interferentele.
Autonomie mare a receptorului, in timpul functionarii cu baterii.
Alerta la depasirea perimetrului de transmisie sau la terminarea bateriilor.
Dezavantaje:
O acoperire de 50 m la interior nu este intotdeauna suficienta.
Cum se foloseste un interfon pentru bebe?
Interfoanele pentru bebelusi sunt niste piese care iti usureaza mult viata, insa exista destui cumparatori care se declara intimidati de modul de utilizare al acestor produse, gandindu-se ca trebuie sa fie ceva complicat. Ei bine, vom demonta acest mit in randurile urmatoare.
Punerea in functiune
Nu ne propunem sa inlocuim manualul cu instructiuni detaliate pus la dispozitie de catre fiecare producator, insa vrem sa iti oferim cateva indicatii generale care sa te ajute sa intelegi ca lucrurile sunt de fapt destul de simple. Odata ce ai alimentat ambele unitati din cutie si ai ales un loc adecvat pentru unitatea de transmisie, care se amplaseaza in camera bebelusului, urmatorul pas este sa asiguri conexiunea dintre emitator si receptor.
Cele doua unitati sunt in mod normal “imperecheate” din fabrica, insa pentru a evita eventuale interferente, unii dintre producatori le echipeaza cu doua canale de transmisie, ceea ce inseamna ca ceea ce ai tu de facut este sa te asiguri ca ambele functioneaza pe acelasi canal, ca sa asiguri comunicarea intre ele.
Amplasarea transmitatorului
Transmitatorul este piesa fixa din acest ansamblu. El se amplaseaza in camera copilului si ramane acolo, de aceea este important sa faci o alegere prudenta si inteleapta. De pilda, pentru o transmisie cat mai buna, este necesar ca el sa se afle la o oarecare distanta de locul in care doarme bebelusul.
Transmitatorul este in general alimentat la priza, asadar este echipat cu un cablu de alimentare. Din motive de siguranta, atat acesta, cat si aparatul trebuie sa se afle in afara razei de actiune a copilului. El nu trebuie sa ajunga la ele, indiferent cat de mobil a devenit sau in ce zona a patutului “se plimba” in somn, caci exista riscul de electrocutare, de strangulare, sau de a opri unitatea si a intrerupe comunicarea cu receptorul care se afla in posesia ta.
Aceeasi prudenta trebuie pastrata si odata ce copilul nu isi mai petrece timpul in propriul patut, ci incepe sa exploreze camera. Devenind mult mai mobil acum, riscul de accidentare este si el mai mare.
Intretinerea interfonului
Interfoanele pentru bebelusi nu au nici un fel de pretentii speciale atunci cand vine vorba despre intretinere. Le vei sterge de praf ca pe orice alt echipament din locuinta, vei avea grija sa nu se ude si sa nu cada de la inaltime ca sa nu se strice, si le vei schimba bateriile la timp, conform indicatiilor producatorului.
In cazul aparitiei unor probleme, tot producatorul este cel mai in masura sa iti dea sfaturi pentru a incerca singur sa il depanezi, sau sa te indrume catre un service autorizat care sa il repare.
Este interfonul cu adevarat util?
Exista parinti care se intreaba daca chiar au cu adevarat nevoie de acest echipament. Argumentele lor sunt simple: locuiesc la bloc, intr-un apartament de dimensiuni relativ mici, nu obisnuiesc sa pastreze usile inchise la camere, si atunci de ce ar avea nevoie de un interfon, cand oricum isi aud copilul?
Ei bine, parerea noastra si a specialistilor este ca da. Cu ajutorul unui asemenea dispozitiv vei auzi primele foieli ale bebelusului, chiar si daca dormi adanc, si te vei putea duce la el sa il alini inainte de a se trezi de-a binelea.
Pe masura ce trece timpul, copilul devine din ce in ce mai independent, iar un monitor cu functie video iti permite sa vezi ce face acesta. Doarme, sau s-a trezit deja si incepe sa isi insire jucariile? Ce face impreuna cu fratele sau mai mare, singuri in camera, cat timp tu stergi cu mopul podeaua din bucatarie?
Iar daca ne referim la primele luni din viata copilului, un monitor care include functia de monitorizare a respiratiei iti va garanta, iti promitem, multe momente linistite, in comparatie cu unul simplu, echipat numai cu functie audio. Sindromul mortii subite a nou-nascutului este o problema reala, asupra carora mamicile sunt prevenite si care este cu atat mai inspaimantatoare cu cat nu se cunosc de fapt cauzele care il declanseaza, prin urmare este firesc sa iti iei toate masurile de precautie.