Cei mai buni saci de dormit pentru bebelusi – Recomandarile noastre pentru 2024
Sacul de dormit pentru bebelusi are multe beneficii pentru copii si pentru voi ca familie, de aceea il consideram a fi o piesa care nu trebuie sa lipseasca din dotarea parintilor. Daca nu prea stii ce sa alegi, una dintre cele mai interesante variante de pe piata este Kidsdecor Balonase. Discutam despre un produs confectionat din materiale naturale, cu o grosime de 0.5 tog, ideal pentru vara si pentru incaperile cu temperatura de confort. Dimensiunile produsului sunt adecvate copiilor cu varsta curpinsa intre 1 si 2 ani, intretinerea e usoara, iar inchiderea se face cu fermoar. Daca acesta nu e produsul potrivit pentru tine, o alternativa interesanta ar putea fi Prickindel 41489.
Tabel de comparatie
Este un produs fabricat in Romania, destinat unei categorii de varsta generoasa, cuprinsa intre 1 si 2 ani, confectionat din materiale naturale si certificat conform celor mai pretentioase standarde privind siguranta materialelor textile. Conceptul in sine este unul foarte atractiv, care ii permite copilului sa se miste confortabil.
Nu stim daca este cu adevarat un minus sau nu, dar produsul este unul subtire, destinat incaperilor cu temperaturi confortabile de 22 de grade Celsius.
Reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face pentru copilul tau, in plina miscare, ce nu va dormi sub nici o forma invelit o noapte intreaga, pentru a-l proteja impotriva frigului si a senzatiei neplacute de racoare.
Sacul de dormit este confectionat din bumbac atat la interior, cat si la exterior si e umplut cu un strat de vatelina, pentru a fi cat mai calduros si pentru a-i oferi celui mic un grad mare de confort in timpul noptii. Se inchide cu fermoar pe lateral si cu capse in partea de sus.
Avand in vedere dimensiunile de 68 x 35 cm, sacul acesta e unul destinat bebelusilor care sunt mai mici de 6 luni.
Potrivit pentru copiii de 0-6 luni si fiind confectionat din bumbac, acest sac de dormit ii ofera confort puiului tau in timpul somnului.
E un sac de dormit recomandat copiilor ceva mai mari, care au intre 6 luni si 3 ani, avand o lungime de 100 cm si fiind suficient de incapator si usor de folosit, avand pe lateral fermoar si in partea de sus capse. E realizat din bumbac ranforce, cu umplutura din poliester.
Dimensiunile sunt prea mari pentru a putea fi confortabil pentru un copil mai mic de 6 luni, lungimea sacului fiind de 100 cm.
E recomandarea pe care o facem pentru parintii care cauta un sac de dormit de calitate, potrivit pentru copiii de 6-36 luni.
Ghidul cumparatorului
Stim ca bebelusii sunt mici – evident – si delicati si ca nu reusesc sa isi regleze prea eficient temperatura corpului. Mai stim si ca sunt, pe de alta parte, expusi riscului de a dezvolta sindromul de moarte subita a sugarului, motiv pentru care exista reguli stricte legate de pozitia de somn – intotdeauna pe spate – si de materialele textile din componenta asternutului lor de patut, paturicile trebuind sa lipseasca cu desavarsire. Asadar, pentru parintii ingrijorati ca micutii lor ar putea sa resimta frigul noaptea, producatorii au creat saci de dormit pentru bebelusi, la preturi bune, pe care sa le folosesti in deplina siguranta si care sa inlocuiasca orice alt fel de “invelitori”.
E posibil sa nu stii prea clar care e produsul care vi se potriveste cel mai bine, tie si copilului, si sa ai nevoie de putin ajutor ca sa il gasesti. Ei bine, echipa noastra este din nou alaturi de tine, gata sa te sprijine in demersul tau. Iata de ce anume sa tii cont, inainte de a porni la cumparaturi.
Siguranta: Dupa cum ai avut ocazia sa afli deja, sacul de dormit reprezinta alternativa mult mai sigura la clasica paturica, incriminata in cresterea riscului de asfixiere la micuti. Chiar si asa, exista cateva reguli de siguranta care trebuie respectate cu strictete, pentru evitarea accidentelor. De pilda, FDA interzice ferm combinatiile dintre sacii de dormit pentru bebelusi si pilote, paturele sau alte elemente pentru invelit, supraincalzirea fiind un risc serios in cazul celor foarte mici.
Tot din motive de siguranta, este interzisa utilizarea sacilor de dormit echipati cu gluga: capul bebelusilor trebuie mentinut permanent descoperit, fara caciulite sau glugi la somn, caci este implicat esential in procesul de termoreglare. In plus, sacul de dormit trebuie sa se potriveasca perfect in jurul bratelor si al gatului, astfel incat sa nu permita alunecarea copilului in interior.
Varsta bebelusului: In functie de varsta, bebelusii au anumite dimensiuni fizice, iar producatorii de saci de dormit se raporteaza la acestea, atunci cand isi concep modelele. Desigur, fiecare brand are marimile proprii, dar in linii mari, categoriile disponibile sunt pentru bebelusi de 0-6 luni, 6 – 18 luni, respectiv 18 – 36 luni.
Este esential sa alegi o marime adecvata, din mai multe motive, unul dintre ele avand legatura cu faptul ca bebelusul nu trebuie sa alunece in interior, lucru care i-ar putea pune in pericol viata. De altfel, acesta este motivul pentru care cel mai bun sac de dormit pentru bebelusi este cel care are gaurile pentru brate si gat suficient de mici incat sa elimine acest risc de alunecare.
Exista producatori care iau in calcul si o serie de subdiviziuni ale intervalelor mentionate mai sus, astfel ca iti pot pune la dispozitie modele pentru 0-3 luni, 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni si asa mai departe.
O alta varianta de corelare intre varsta copilului si dimensiunile sacului de dormit consta in exprimarea acestuia din urma in numar de centimetri. Unii parinti sunt de parere ca aceasta este de altfel preferabila, pentru ca micutii au ritmuri diferite de crestere, astfel incat unii bebelusi de 5 luni au aceleasi dimensiuni ca unii de 7 sau 8 luni, prin urmare indicatiile anterioare sunt imprecise. In cazul in care alegi un asemenea produs, intervalele de marime disponibile sunt 56 – 62 cm, 68 – 74 cm, 80 cm, 86 cm, 92 cm, 98 cm, 104 cm si 110 cm.
Capacitate de izolare termica: Atunci cand discutam despre sacii de dormit, acest parametru se masoara intr-o unitate universala de marime denumita tog. Exista un raport destul de clar intre numarul de tog pe care ar trebui sa il aiba un produs adecvat, si temperatura medie din spatiul in care doarme copilul. Astfel, sacii de dormit pentru vara sunt practici in camere cu temperaturi de macar 24 de grade si au 0.5 tog. La o temperatura medie de 21-23 grade Celsius, se folosesc saci cu 1 tog, cunoscuti si ca “universali” sau “all season”. In sfarsit, daca dormiti intr-o incapere mai racoroasa de atat, poti apela la un sac de iarna, cu grosimea de 2 sau chiar 2.5 tog.
Daca te intrebi care este diferenta dintre aceste variante, ea este evidenta: sacii de dormit pentru vara sunt in general confectionati din doua straturi de material subtire; sacii all season au in plus si un strat subtire de umplutura, care creste proportional in cazul modelelor de iarna.
Destinatii pentru utilizare: Cei mai multi cumparatori investesc in saci de dormit pe care sa ii foloseasca exclusiv noaptea la somn, dar exista si persoane care au descoprit cat de practic este sa poata utiliza acest gen de produs si cand ies la plimbare. Pana in preajma varstei de 6 luni, cat copilul sta in landou, nu exista nici o problema, insa ulterior, sa folosesti un sac de dormit este sinonim cu imposibilitatea de a prinde corect centurile de siguranta.
Ei bine, numeroase pareri despre cei mai buni saci de dormit pentru bebelusi sustin ca o alegere inteleapta este pentru un model care este prevazut special cu gauri sau bucle prin care sunt trecute centurile caruciorului. Astfel, previi alunecarea intregului “pachet”, adica a bebelusului cuibarit confortabil in caldura sacului sau.
Sistem de inchidere: Cele mai multe dintre modelele disponibile pe piata se inchid cu ajutorul unui fermoar amplasat in partea din fata. In cazul bebelusilor ceva mai mari, este de altfel solutia considerata a fi cea mai confortabila si mai sigura, pentru ca descurajeaza copilul de la a se intoarce sa doarma pe burtica, fermoarul fiind un element oarecum incomod, mai ales daca pijamaua este una subtire.
Daca doresti sa poti schimba scutecul copilului fara sa fie nevoie sa il trezesti de-a binelea, sau fara sa il manevrezi prea mult, poti opta pentru o varianta care se inchide cu capse sau cu fermoar, amplasat insa pe circumferinta sacului de dormit, in partea de jos si pe laterale.
In sfarsit, pentru o mai usoara manevrabilitate, sau la unele piese reglabile, poti gasi un set de capse si la nivelul bretelelor pentru umeri.
Design: La acest capitol ne vom referi in primul rand la forma; cel mai bun sac de dormit pentru bebelusi, pentru sezonul rece, include de pilda si maneci, pentru o mai buna protectie termica. Pe de alta parte, pentru o adaptabilitate maxima, poti alege un model de grosime medie si cu maneci detasabile, care sa fie utilizabil si pe vreme calda, si in sezonul mai rece.
Exista saci de dormit care au forma unei salopete cu salvari, daca doresti. In loc ca ambele picioruse sa fie in acelasi comaprtiment unic, acestia au o zona larga comuna, insa sunt prevazuti cu doua mansete pentru cele doua glezne. Varianta este in mod deosebit apreciata de catre copiii ceva mai mari, care se foiesc mai mult in timpul noptii si isi doresc un plus de libertate de miscare.
Desigur, tot in categoria design intra si optiunile de culoare si imprimeu, despre care trebuie sa recunoastem ca sunt foarte generoase si tentante. Este dificil sa te opresti la o singura varianta, dintre nenumaratele de pe piata, insa nu imposibil; cu un pic de rabdare, simtul tau estetic te va indruma sa faci alegerea corecta.
Materiale: Din acest punct de vedere, trebuie sa recunosti ca avem de-a face cu un interes normal si din ce in ce mai crescut fata de varianta materialelor cat mai naturale. Este si motivul pentru care interiorul sacilor de dormit este captusit cu un strat de bumbac confortabil.
Exteriorul sacului de dormit este o cu totul alta problema. In cazul modelelor pentru vara, acesta poate fi reprezentat tot de un strat din bumbac, dar daca ne referim la variantele pentru iarna, producatorii pot apela la lana sau la microfibra, de exemplu.
Umplutura este frecvent reprezentata de acelasi material hipoalergenic care se regaseste si in pilote de exemplu, insa exista si variante de lux, cu preturi ridicate si umplutura reprezentata de puf sau lana.
Odata ce am trecut in revista toate aceste aspecte, probabil ca detii informatiile necesare pentru a putea deosebi un produs de buna calitate de unul indoielnic, si pentru a alege modelul cel mai potrivit nevoilor tale. In continuare, poti gasi cateva propuneri, zicem noi, interesante, care pot constitui un bun punct de plecare pentru cautarile tale ulterioare. Sau cine stie, poate vei gasi chiar aici o sugestie atractiva pentru un sac de dormit pentru bebelusi, la un pret bun.
Modele recomandate in 2024
Kidsdecor Balonase
Una dintre cele mai interesante alegeri pe care le poate face un cumparator care isi doreste un sac de dormit potrivit copiilor cu varsta mai mare de 1 an, care nu au nici o sansa de a sta inveliti noaptea, este acest model subtire, utilizabil pana la varsta de 2 ani.
Sacul propus are o grosime de 0.5 tog si este menit sa adauge un strat suplimentar pentru protectia imporiva frigului pe timp de noapte. Produsul este disponibil in mai multe variante de marime, noi am preferat-o pe aceasta pentru ca la aceasta varsta, copiii nu mai suporta invelitori groase si incomode.
Confectionat din materiale certificate conform celor mai pretentioase standarde, acest produs se inchide in partea din fata cu fermoar si are pe umeri capse. Intretinerea sa se face foarte usor si cu efort minim: e suficient sa il speli la masina la 40 de grade Celsius, sa il centrifughezi la maxim 700 rpm si, daca doresti, sa il calci.
Prickindel 41489
Copiii mici au obiceiul de a se misca destul de mult in timpul noptii si de a se dezveli. Pentru a evita astfel de situatii si pentru a-i crea micutului tau un grad ridicat de confort, un sac de dormit pentru bebelusi, la un pret bun, este ceea ce ai nevoie.
Sacul de dormit este umplut in acest caz cu vatelina si este captusit la interior cu bumbac. La exterior s-a folosit tot bumbac, acesta fiind cu imprimeuri vesele, specifice fetitelor (fluturasi, papusi, floricele, inimioare). Lungimea produsului e de 68 cm, iar latimea de 35 cm.
Articolul acesta e destinat copiilor care au pana in 6 luni. El e foarte simplu de folosit, deoarece bebelusul se introduce cu usurinta in interior, gratie fermoarului de pe lateral si a capselor din partea de sus. Acest sac de dormit nu e doar pentru somnul din pat, ci el poate fi utilizat si atunci cand vrei sa-ti plimbi bebelusul pe afara si vremea e mai racoroasa.
Lorelli Clouds White
Sacul de dormit e un accesoriu care va ajuta la un somn linistit si confortabil pentru cel mic. Modelul adus in atentia ta acum e unul realizat din bumbac ranforce, la interior cu poliester, materiale de calitate, rezistente in timp si confortabile. Poate fi spalat in masina automata, la 30 de grade Celsius, pentru a nu se deteriora.
Sacul acesta e potrivit pentru copilasii care au intre 6 luni si 3 ani, avand o lungime de 100 cm. Este alb, cu imprimeuri cu nori si stele, fiind un model unisex. Cel mic va fi foarte simplu de introdus in sac, deoarece acesta are fermoar pe lateral si capse in partea de sus. Va fi totul foarte usor chiar si atunci cand copilul doarme.
In eventualitatea in care imprimeul de pe acest sac nu te incanta musai, pe multe din site-urile de achizitie ai posibilitatea de a alege si alte figurine sau culori, pretul fiind in general acelasi.
Jollein 4 anotimpuri
Experienta Jollein iese in evidenta prin intermediul acestui sac de dormit confortabil si destul de adaptabil, conceput sa fie utilizabil indiferent de anotimp. Pentru un plus de usurinta in utilizare, producatorul iti ofera, de altfel, indicatii valoroase legate de modul in care poti combina optim sacul cu alte piese vestimentare, in asa fel incat confortul termic al copilului sa fie asigurat.
Piesa este una echipata cu maneci detasabile, astfel incat sa poata fi folosita si iarna, dar si vara. Interiorul si exteriorul sacului sunt confectionate din 100% bumbac, in timp ce umplutura izolanta este reprezentata de un strat de poliester. Pentru usurinta deplina in manevrare, sacul se desface in partea din fata cu un fermoar lung, cu capetele protejate, astfel incat schimbarea scutecului sa fie o joaca.
In cazul in care temperatura in camera este cuprinsa intre 20 – 22 de grade, copilul poate fi culcat in sacul de dormit doar in scutec si cu un body, ceea ce ii ofera libertate de miscare si, deci, confort. Daca e mai rece, poti adauga o salopeta subtire, iar daca e mai cald poti renunta complet la body….sau la sac. Intretinerea se face usor, prin spalare la 40 de grade, uscarea fiind relativ rapida.
Avantaje:
Este un produs adecvat pe toata durata anului.
Producatorul iti pune la dispozitie instructiuni clare despre cum sa il folosesti in functie de temperatura.
Usor de manevrat, multumita fermoarului central.
Manecile sunt detasabile, pentru un plus de adaptabilitate.
Dezavantaje:
Are maneci, insa unii specialisti recomanda ca sacul de dormit sa fie folosit fara ele, din motive de siguranta.
Deseda Peticel
In cazul in care iti doresti sa cumperi un sac de dormit adecvat pentru sezonul rece, Deseda iti pune la dispozitie un model simplu, practic, foarte functional, disponibil in mai multe variante de marime si culoare.
Designul este unul gandit punand pe primul loc confortul si siguranta bebelusului. Astfel, in partea de sus, sacul este croit ceva mai stramt, cu deschiderile pentru cap si maini avand diametre relativ mici, astfel incat produsul sa stea pe langa corp si sa tina cald, impiedicand alunecarea copilului inauntru. Pe de alta parte, spatiul generos oferit picioarelor ii permite copilului sa se foiasca inauntru dupa bunul plac, in ce pozitie se simte mai bine sa stea.
Produsul are exteriorul si interiorul fabricate din bumbac, in timp ce umplutura consta intr-un strat de vatelina moale si pufoasa, cu foarte buna proprietati de izolare termica. Inchiderea se face cu ajutorul unui fermoar amplasat in partea din fata, cu protectie in zona cheitei, util in a preveni intoarcerea copilului pe burta in timpul somnului.
Avantaje:
Este un sac de dormit gros, potrivit pentru anotimpul rece.
Este disponibil in mai multe variante de culoare si marime.
Are o croiala intelept aleasa pentru a asigura confort si siguranta.
Se inchide cu un fermoar foarte usor accesibil, amplasat in partea frontala.
Dezavantaje:
Producatorul mentioneaza ca e posibil ca designul sa difere usor de ceea ce ai vazut in poze.
Camicco Sac de iarna pentru carucior
Modelul adus in discutie este prevazut cu orificii si chingi, pentru a putea fi pozitionat pe orice tip de carucior, astfel ca nu va trebui sa verifici compatibilitatea acestuia inainte de achizitie. De asemenea, acest sistem de prindere poate fi pozitionat si pe landou.
Produsul este special creat pentru anotimpul friguros, deoarece interiorul este captusit cu lana, iar materialul de la suprafata este impermeabil si nu permite patrunderea umezelii, de aceea il poti utiliza chiar si atunci cand afara ploua. Dimensiunea saculetului este de 108cm si poate fi utilizat pentru bebelusii care au o varsta cuprinsa intre 0-3 ani, iar sistemul de inchidere poate fi adaptat in functie de inaltimea copilului, astfel incat acesta sa se simta cat mai confortabil.
Ferrmoarele laterale permit indepartarea partii superioare, pentru a putea pune copilul in interior fara mari dificultati. Modelul are un design simplist, fara imprimeuri, insa este disponibil in mai multe variante de culori, pentru a-l putea alege pe cel care este pe placul tau.
Cum se foloseste un sac de dormit pentru bebelusi
Nu e suficient sa cumperi cel mai bun sac de dormit pentru bebelusul tau; trebuie, de aemenea, sa il folosesti corespunzator, ca sa te bucuri pe deplin de el. Iata de ce am considerat necesara aceasta parte a ghidului nostru.
Imediat dupa cumparare
Ca in cazul multor alte produse pentru bebelusi, si sacul de dormit merita o prima spalare inainte de a fi folosit. Gandeste-te ca el vine in contact cu micutul, si indiferent din ce magazin de incredere l-ai fi cumparat, e mai bine sa te asiguri ca ai indepartat de pe el urmele de praf. Pentru rezultate mai bune, il poti usca la soare si vant, daca ai posibilitatea.
Intretinerea sacului de dormit
Asemeni oricaror alte produse destinate bebelusilor, sacii de dormit sunt conceputi in asa fel incat sa poata fi curatati periodic. Teoretic, avand in vedere ca bebelusul este imbracat in pijama inainte de a fi bagat in sac, nu e nevoie sa il speli foarte des; practic, bebelusii se foiesc, regurgiteaza, scutecele mai curg, prin urmare te poti astepta sa il vezi destul de des – pe sac! – in cosul cu rufe murdare.
Orice producator iti pune la dispozitie instructiuni detaliate despre cum trebuie curatat produsul; le gasesti pe eticheta si e bine sa le pastrezi. Este vorba despre temperatura de spalare – bumbacul de la interior poate intra la apa la temperaturi foarte ridicate, dar si despre modul de uscare: unele piese nu sunt compatibile cu uscatoarele de rufe. Stoarcerea este un alt aspect care merita atentie, pentru ca tipul de umplutura si modul in care este ea dispersata in interior pot face nepotrivita centrifugarea la viteza mare.
Mai ales in cazul sacilor de grosime mare, uscarea poate ridica unele probleme. Recomandam ca in intervalul de timp necesar pana la uscare completa, sacul sa fie lasat desfacut si sa fie rotit in diverse pozitii, astfel incat sa se zvante cat mai repede si uniform. Altfel, risti sa capete un miros neplacut.
Cu ce imbraci copilul inainte de a-l culca in sac?
Modul in care e imbracat copilul depinde de temperaturile din camera. Multe modele de saci de dormit vin insotite de un ghid care iti spune cu ce ar trebui imbracat bebelusul, in functie de grosimea sacului si de cat de cald sau de rece este. In cele din urma, va trebui sa te bazezi pe bunul simt; probabil ca cea mai buna solutie este sa consideri ca sacul de dormit suplineste patura ta, si in rest sa il imbraci pe copil cum te imbraci si tu inainte de culcare.
Care sunt beneficiile utilizarii unui sac de dormit?
Exista mai multe avantaje care demonstreaza ca merita, cu siguranta, sa investesti intr-un sac de dormit. Pentru inceput, trebuie sa stii ca aceasta este varianta castigatoare din punctul de vedere al sigurantei. Avand in vedere ca sunt ani buni de cand autoritatile in domeniu recomanda eliminarea din patul bebelusului a pernutelor, paturicilor si asa mai departe, pentru ca sunt implicate in cazuri de moarte subita, sacul de dormit reprezinta unica alternativa viabila.
Bebelusii culcati in sac de dormit tind sa aiba un somn ceva mai linistit. Este vorba despre faptul ca sacul le limiteaza intrucatva miscarile, ceea ce ii face sa se simta mai in siguranta, intr-un mediu mai asemanator cu cel intrauterin. In plus, sacul de dormit descurajeaza intorsul bebelusilor pe burta, ceea ce este un alt avantaj din punctul de vedere al sigurantei.
In afara confortului pe care il garanteaza sacul de dormit, el este util si in crearea unei rutine si a unor asocieri legate de somn. Astfel, vei observa ca este mai simplu sa “lamuresti” copilul ca a venit vremea somnului, daca apelezi mereu la aceeasi rutina.
De cati saci de dormit ai nevoie?
Din motive usor de inteles, niciodata nu iti va fi suficient un singur sac de dormit. In functie de cat de constanta este temperatura la voi in casa, poti avea nevoie de piese de vara si de iarna, sau poate fi suficienta alegerea mai multor modele de grosime medie. In cazul in care ai nevoie de saci cu numar diferit de tog, probabil ca iti trebuie minimum 2 bucati pentru fiecare sezon, pe care sa le poti alterna, insa pentru sezonul rece e mai prudent sa alegi 3 bucati, avand in vedere ca uscarea este ceva mai lenta.