Modele recomandate in 2024
Sabiro B-60
Beechcraft B-60 Duke, cum este numele sau complet, este cel mai bun avion cu telecomanda creat pentru utilizatori cu varste peste 9-10 ani. B-60 este replica unui avion pentru transport privat realizat din polipropilena, material cunoscut ca fiind deosebit de rezistent la socuri. Aparatul este dotat cu doua motoare electrice alimentate de un acumulator de 7.2V 180 mAh.
Telecomanda cu doua canale este relativ usor de manevrat, caracteristicile acestui aparat facandu-l o alegere inspirata pentru zborurile de antrenament. Timpul de incarcare a acumulatorului este de doar 20 de minute, iar autonomia este de aproximativ 10 minute, astfel ca poate fi folosit in sedinte succesive de antrenament. Telecomanda are o raza de actiune de 150m, suficienta pentru un avion de aceste dimensiuni.
Daca esti incepator in acest hobby, avionul B-60 este o alegere buna, avand in vedere manevrabilitatea si constructia care ii ofera un plus de stabilitate. Produsul este apreciat atat de copii cat si de parinti, deci nu vei da gres daca optezi pentru el.
Avantaje:
Doua motoare electrice care asigura deplasarea cu o viteza adecvata unui incepator
Lumini LED care sporesc vizibilitatea
Timp de incarcare redus, de doar 20 de minute
Telecomanda cu doua canale care asigura un plus de manevrabilitate
Dezavantaje:
Bateriile pentru telecomanda trebuie achizitionate separat.
Regency transformabil avion – robot
Regency a creat aceasta jucarie special pentru baietii pasionati de avioane si roboti, jucaria fiind practic un minunat 2 in 1 pe care il va aprecia orice copil. Creat special pentru baietii mai mari de 6 ani, daca e sa respectam indicatiile producatorului, jucaria functioneaza cu ajutorul unei telecomenzi usor de manevrat.
Avionul este alimentat pe baza de baterii, fiind necesare 4 baterii AAA pentru acesta si o baterie de 9V pentru radiocomanda. Jucaria este deosebit de atractiva si va capta toate privirile in parc datorita designului sofisticat, sunetelor si luminilor cu care este echipata. Din cateva miscari, avionul de lupta se poate transforma intr-un robot puternic, pentru o joaca mai dinamica si mai intensa intre baieti.
Regency a creat astfel unul dintre cele mai bune avioane cu telecomanda pentru incepatorii de varste mici, cu toate caracteristicile necesare pentru captarea interesului si starnirea unei veritabile pasiuni catre acest gen de jucarii radiocomandate.
Avantaje:
Comanda simpla, care poate fi cu usurinta stapanita si de copiii mai mici
O jucarie care face practic cat doua, avand optiunea de a fi manevrata ca avion sau ca robot
Functioneaza pe baterii deci nu necesita timpi morti pentru reincarcare
Sunetele si luminile incluse ii sporesc atractivitatea.
Dezavantaje:
Costuri de functionare mai crescute datorate nevoii de a schimba periodic bateriile.
Piper J3
Avionul RTF – Ready-To-Fly – Piper J3 este un avion cu telecomanda ieftin si bun, deosebit de usor, care poate fi pilotat cu succes la interior datorita greutatii de doar 22g. Desi dificil de controlat la exterior, te poti juca cu acest model si afara, intr-o zi foarte linistita, gratie anvergurii mari a aripilor, care masoara 330mm.
Telecomanda functioneaza pe frecventa de 2.6 Ghz si are o raza de actiune de pana la 80m, mai mult decat suficient pentru orice jucarie care se adreseaza incepatorilor. Facut din polipropilena, avionul este nu doar usor ci si deosebit de rezistent, facand fata cu succes primelor accidente aviatice cauzate de catre orice incepator.
In afara de manual, pachetul include si 2 elice de rezerva, aceasta fiind cea mai expusa piesa in cazul in care avionul se loveste de un obstacol. Acumulatorul avionul se incarca prin intermediul cablului USB inclus, care poate fi conectat la computer sau chiar la telecomanda. Telecomanda functioneaza cu 6 baterii AA. Daca petreci mult timp in interior, acest model de avion este ideal pentru antrenamentul micutului tau. Il poti pilota cu succes in mall de exemplu, chiar si in sezonul rece, in care distractiile pentru copii sunt destul de limitate.
Avantaje:
Poate fi pilotat atat in interior cat si in exterior
Include o elice de rezerva
Se incarca prin cablul USB, atat la calculator cat si la telecomanda, putand fi reincarcat si cand sunteti plecati de acasa
Autonomie de pana la 12 minute.
Dezavantaje:
Telecomanda functioneaza pe un singur canal.
Cum alegi un avion cu telecomanda bun
Ghidul cumparatorului
Un avion cu telecomanda este admirat de catre oricine, oricand. Micutii il privesc intai cu fascinatie, apoi isi doresc sa il poata controla, iar adultii abia asteapta sa le arate ei celor mici cum se manevreaza corect un asemenea dispozitiv. Alegerea avionului potrivit trebuie, insa, sa tina cont de cateva aspecte importante.
Atunci cand planuiesti sa achizitionezi un avion cu telecomanda, exista unele aspecte pe care trebuie sa le consideri pentru ca investitia sa fie una inteleapta. Aceasta categorie de jucarii include si obiecte destinate celor mai mici dintre copii, dar si celor ma indemanatici dintre adulti.
Existand o gama atat de variata de avioane cu telecomanda, viitorii cumparatori nu se intreaba mai intai unde gasesc avioane cu telecomanda la preturi bune, ci care ar fi atributele potrivite ale avionului de care au ei nevoie. In acest ghid vei descoperi care sunt principalele caracteristici tehnice pe care trebuie sa le ai in vedere in alegerea ta.
Designul: exista un numar urias de modele de avioane cu telecomanda, unul mai atractiv decat altul. Dupa ce am consultat mai multe pareri despre cele mai bune avioane cu telecomanda pentru incepatori, am ajuns la concluzia ca acestia ar trebui sa se orienteze catre un model care are aripile amplasate deasupra corpului avionului. Un astfel de model este mai usor de manevrat, avand centrul de greutate, reprezentat de fuselaj, jos si, deci, mai multa stabilitate.
Al doilea element de design la care trebuie sa fii atent este unghiul pe care il formeaza aripile intre ele. Cu cat V-ul format de cele doua aripi este mai pronuntat, cu atat stabilitatea avionului este mai mare. Daca ai deja experienta in manevrarea unui avion cu telecomanda, poti acorda mai putina importanta acestor elemente si sa alegi varianta de design care e cel mai aproape de gustul tau.
Tipul de motor: exista doua tipuri de motoare care alimenteaza avioanele teleghidate: motoare cu combustie interna si motoare electrice. Un avion cu motor electric este mult mai usor de manevrat de catre un incepator, este in general mai ieftin, silentios si mai bine primit de catre public, atunci cand e folosit in parcuri.
Numarul de accesorii necesare intretinerii unor avioane cu telecomanda, ieftine si bune, este de asemenea redus. Un motor cu combustie interna alimenteaza de obicei un model mai avansat si mai puternic, insa exista dezavantaje asociate folosirii acestuia: necesita multe accesorii, un nivel crescut de mentenanta, modelele sunt zgomotoase, mai mari si mai scumpe decat avioanele electrice.
Numarul de canale radio: incepatorilor le sunt recomandate avioanele electrice cu 2-3 canale. Exista si modele cu un singur canal, dar ele sunt mai degraba jucarii pentru copiii mici. Un avion cu 2 canale poate fi utilizat cu succes si de catre copiii mai mari sau de adulti, insa este totusi limitat in miscari. Un avion cu 3 canale este ceea ce ai nevoie daca esti cu adevarat pasionat de acest hobby, dar desigur costurile de achizitie sunt ceva mai mari decat cand cumperi un simplu avion cu telecomanda de pe OLX.
Gradul de asamblare: acesta este un factor care tine exclusiv de preferintele tale. Poti achizitiona un kit care necesita asamblarea de la zero a avionului pe care urmeaza sa il pilotezi. Piesele sunt pretaiate, insa asamblarea corecta necesita ceva indemanare.
In plus, in functie de cat de performant este kitul de avion cu telecomanda de pe eMag, s-ar putea sa fii nevoit sa achizitionezi separat motorul si echipamentul de control. O alta varianta este cea a unui avion cu telecomanda gata montat, care practic este gata de zbor, odata ce i-ai incarcat acumulatorul.
Disponibilitatea pieselor de schimb: daca esti incepator in pilotarea avioanelor cu telecomanda, exista o sansa serioasa sa il accidentezi. Prin urmare, este important sa gasesti in magazine si piese de schimb, ca sa nu fii nevoit sa arunci la gunoi avionul la care tii atat de mult.
In general, piesele de schimb pentru avioanele electrice care se achizitioneaza complet montate sunt ieftine si usor accesibile. In orice caz, mai ieftine si mult mai usor de gasit decat cele pentru avioanele construite de catre cumparator.
Zona in care poate fi pilotat: exista in comert avioane concepute special pentru zborul in interior sau pentru a fi pilotate in exterior. Un avion de interior nu se piloteaza in apartament, ci mai degraba in spatii mari cum sunt mallurile. Un astfel de avion cu telecomanda Noriel, de ex., este foarte usor si foarte silentios si nu poate fi pilotat niciodata afara, caci cel mai slab curent de aer il va destabiliza.
Un avion pentru exterior este ceva mai greu si mai zgomotos, nefiind indicat pilotarii in interior din cauza riscului de accidente. Un avion de interior nu va rani serios pe nimeni, nici daca se ciocneste cu vreo persoana, spre deosebire de unul de exterior, care din cauza greutatii ceva mai mari poate fi destul de periculos la impact.
De asemenea, in cazul avioanelor de exterior, trebuie sa te interesezi daca zona in care intentionezi sa il pilotezi permite acest gen de activitate.
Distanta de la care poate fi pilotat: un sistem cu telecomanda modern poate fi pilotat de la o distanta de peste un kilometru. Aceasta caracteristica nu este insa de mare ajutor: pentru a mentine controlul asupra avionului, trebuie sa poti vedea ce face efectiv acesta, deci o distanta de 500m este mai mult decat suficienta.
Viteza de zbor: un avion pentru antrenament zboara de obicei cu viteze intre 40-50 km pe ora si aterizeaza la o viteza de 20 – 25 km pe ora. Exista insa si modele pentru competitii, care ating viteze de peste 300 de kilometri pe ora.
Pret: cumparatorii se intreaba unde gasesc un avion cu telecomanda la un pret bun. Realitatea este ca depinde foarte mult cat esti dispus sa investesti intr-un asemenea obiect si care este scopul pentru care il cumperi. Un model simplu, pentru copii sau pentru antrenament, poate costa sub 300 de lei, in timp ce un model foarte performant poate avea preturi de peste 1000 de euro.
Odata trecute in revista caracteristicile de baza ale unui avion cu telecomanda, vei putea porni in cautarea modelului potrivit fiind mai bine informat. Pentru a-ti usura cautarea, am pregatit o lista de cateva avioane cu telecomanda care ne-au atras atentia datorita raportului foarte avantajos calitate – pret.