Elicoptere cu telecomanda – Opinii si Recenzii in 2025
Elicopterele cu telecomanda sunt indragite de diferite nise de piata pentru care gadgeturile electronice cu controale prezinta atractie. Pentru a sti cum sa alegi un model care sa iti aduca bucurie, te invitam sa citesti acest articol, iar daca nu ai timp, iti spunem ca romanii prefera MalPlay Avatar YD-718 100869, un kit pentru copii si adulti care foloseste un giroscop cu infrarosu, care se inspira din filmul Avatar la design, folosind ABS si spuma de densitate ridicata, operand la pana la 50 metri distanta de controller, bateria tinand pana la 6 minute. Pentru pasionatii de filmari va fi mai util modelul Xiaomi FIMI A3.
Tabel comparativ
Aceasta optiune la un cost de achizitie relativ accesibil se va recomanda tinerilor cu varste mai mari, avand un aspect replicat dintr-un film popular, si anume Avatar, nelipsindu-i un giroscop care va contribui la mentinerea in echilibru a dispozitivului cand se afla in aer, acesta fiind alimentat de un acumulator reincarcabil.
Deoarece controlul este realizat prin infrarosu, este necesar ca cele doua parti componente, aparatul de zbor si telecomanda, sa fie mereu unul in fata celuilalt, altfel conexiunea se intrerupe.
Devine o optiune spre care tind romanii deoarece imbina un pret nu foarte ridicat cu functii de baza pentru drone de acest tip, fiind o jucarie interesanta pentru copii, si nu numai.
Pentru a inregistra clipuri frumoase si a face poze din perspective unice se va investi intr-un astfel de model de drona care are o autonomie foarte buna, de 25 minute, nelipsindu-i stabilizarea si senzorul optic care reda clipuri la rezolutie HD, viteza maxima de care este capabil fiind de 18m pe secunda, indepartandu-se la 500 de metri.
Costul de achizitie este mare, comparativ cu jucariile simple, fara camere, si tehnologia nu este destinata copiilor, fiind un exemplu de care se bucura adultii.
Nisa de piata careia i se adreseaza este foarte multumita de pretul accesibil raportat la ce poate face dispozitivul, motiv pentru care se si afla in topurile actuale de vanzari.
Pentru copii si tineri poate fi un cadou placut un model din acesta, cu o raza de actiune acceptabila, de 25 metri, care foloseste 3.5 canale de frecventa radio pentru a realiza un control precis al fiecarui tip de miscare (sus, jos, stanga, dreapta, rotire, etc.), nelipsindu-i luminile pentru observare la inaltime si giroscopul pentru stabilizare.
Bateriile necesare pentru ca telecomanda sa functioneze nu sunt incluse in pachet, necesitand achizitii ulterioare din partea pasionatului de aparate de zbor.
Punand in balanta caracteristicile, pretul si inconvenientele produsului, ajungem la concluzia ca acesta va fi o optiune rezistenta, spre care graviteaza romanii in mod uzual.
Pareri despre cele mai bune elicoptere cu telecomanda
Pune-te in tema cu ce mai cumpara romanii, printre jucariile indragite de tineri si adulti, dar si copii, aflandu-se elicopterele cu telecomanda precum exemplele din topurile de vanzari descrise aici.
Elicopter tip drona cu telecomanda
MalPlay Avatar YD-718 100869
Acest elicopter cu un aspect neconventional, care infatiseaza un aparat de zbor din filmul binecunoscut Avatar, foloseste elice pe laterale, rotoarele avand 12.8 cm in diametru, astfel ca aparatul in sine nu va fi mare, necesitand putin spatiu pentru zbor. Totusi, distanta maxima la care ramane conectat cu telecomanda cu infrarosu este de 50 metri, avand nevoie de camp liber, altfel pot exista caderi ale acestuia, daca se pierde legatura directa cu fasciculul luminos.
Exteriorul si majoritatea pieselor sunt realizate din ABS si spuma de densitate ridicata, controllerul fiind complex, cu joystick-uri si butoane, prezentand functionare pe patru canale la frecventa infrarosie de 180 Hz, existand si giroscop pentru balansul natural al aparatului de zbor.
Foloseste o baterie de 250 mAh care va oferi o autonomie scazuta, din pacate, de doar maximum 6 minute, dupa care va avea nevoie de 50 de minute de incarcare. In pachet gasesti elice de spate de rezerva si instructiuni de utilizare.
LMI Elicopter Cu Infrarosu
Acest elicopter cu telecomanda, la pret bun, are dimensiuni reduse, fiind indicat copiilor cu varste peste 6 ani, fiind o jucarie interesanta, de doar 13 cm lungime, cu o micuta telecomanda cu infrarosu, care va avea o raza de actiune de 8 – 15 metri, nu mai mult, din pacate.
In pachet se gasesc aparatul asamblat si gata de zbor, precum si telecomanda cu infrarosu. Prezinta giroscop si sustinere pentru aterizare si decolare cu posibilitatea inversarii la 360 de grade, facand o rotatie completa.
Desi dispune de un acumulator, produsul nu va avea o durata ridicata de zbor in aer, bateria tinand doar un maximum de 5 minute, dupa care va fi pusa la incarcat pentru 50 de minute. Pentru ca are parti mici, nu va fi recomandat celor sub 3 ani sub nicio forma, fiind necesara supravegherea copiilor cand se joaca. Materialul folosit in constructia pieselor este accesibilul plastic, ce inseamna ca se poate strica usor, daca va cadea de la inaltimi mari.
YC Toys OZN Rosu
Iata un produs cu un aspect deosebit, pe care il gasim, totusi in liste cu cele mai bune elicoptere cu telecomanda, acesta avand forma unui OZN cu elice la interior, exteriorul din ABS fiind de ajutor in mentinerea elicelor in conditie optima si atunci cand dispozitivul cade la pamant.
Nu foloseste controller, modul sau de maipulare fiind prin apropierea de unul din cei cinci senzori de inductie, care ajuta la deplasarea in directia opusa oricarui obiect detectat in apropiere. In partea inferioara exista un buton de aprindere si inchidere, alimentarea facandu-se cu un acumulator cu autonomie bunicica, de 8 minute, incarcarea necesitand 30 de minute, deci nu foarte mult.
Raza de actiune este de pana la 10 metri, putandu-se folosi si in casa, si la exterior, doar cand nu este vant, si se recomanda copiilor cu varsta peste peste 6 ani. Pentru control se vor folosi mainile in timp ce discul e in aer, el fiind pornit prin simpla aruncare.
Elicopter cu telecomanda si camera video
Xiaomi FIMI A3
Pentru adulti va fi potrivit un elicopter tip drona cu telecomanda precum modelul acesta de la Xiaomi, care foloseste patru elice pozitionate in paralel, astfel incat utilizatorului sa ii fie usor sa controleze directia de mers si altitudinea. Optiunea aceasta este echipata cu o camera performanta, de 1080p, care se conecteaza prin Wi-Fi, fiind potrivita pentru fotografie aeriala.
Foloseste o baterie mare, de tip Li-Po, de 2000 mAh, care ofera autonomie pentru pana la 25 de minute, dupa care va avea nevoie de incarcare. Viteza maxima de care e capabil produsul se invarte in jurul valorii de 18 m pe secunda, distanta maxima de operare fiind de pana la 500 metri, deloc rau, avand in vedere ca se va putea folosi pentru a face investigatii si filmulete inspirationale.
Acest elicopter cu telecomanda si camera video necesita asamblare inainte de a fi folosit, deoarece nu va fi complet echipat, dar ai la indemana manualul de instructiuni. Deoarece cantareste 560 de grame, va trebui inregistrat si inmatriculat la Autoritatea Aeronautica Civila Romana.
Mini elicopter cu telecomanda
Robentoys ”FAST 3D FLYNG MODE”
Copiii cuminti care au cel putin 14 ani se vor putea bucura de acest mini elicopter cu telecomanda pe care pot invata sa il controleze in timpul liber, in weekend sau in vacante, modelul fiind unul lung, de 40 cm, care foloseste o telecomanda generoasa. Exteriorul din plastic il va expune socurilor de impact, insa cu putina atentie nu se vor rupe elicele.
Aparatul are o raza de actiune de 25 metri si foloseste o baterie reincarcabila ce are nevoie de 45 de minute pentru a se umple, autonomia sa fiind, totusi, mica, de numai 8 minute. Totusi, ar putea reprezenta o distractie placuta, de scurta durata, pentru pasionatii de zbor.
Controlul se face prin frecventa radio, existand si giroscop, pentru stabilitate, avand 3.5 canale care permit ridicarea, coborarea, miscarile in dreapta si stanga, inainte si inapoi, precum si ajustarea rotatiei si luminii. Pentru telecomanda ai nevoie de 6 baterii de tip R6.
RayaLand Aviator Rosu
Iata un dispozitiv pentru a invata ce inseamna zborul, care se adreseaza copiilor cu varste peste 14 ani, care are lungimea de 29 cm, nefiind cel mai mic aparat de tip macheta, ce foloseste frecventa radio pentru control, existand 3.5 canale care vor avea grija ca tu sa poti aprecia cand urci sau cobori elicopterul, cand il indrepti spre stanga sau dreapta, cand se roteste, fiind ajutat de luminile colorate.
Distanta maxima la care inca citeste comenzile este de 20 metri, timpul de joaca fiind redus, de 6 minute, pentru incarcare bateria avand nevoie de 45 de minute in priza. Asta inseamna ca perioada de joaca va fi mica, dar poate fi plina de informatii noi de asimilat.
Structura din aliaj de aluminiu este tare si va rezista la impact, elicele fiind cele care pot cadea prada rupturilor si ciobiturilor, la caderi repetate. Pentru mentinerea altitudinii de zbor se foloseste un barometru instalat.
SG 1172166
O jucarie pentru amatorii de aparate de zbor si copii mai mari de 8 ani este acest elicopter cu telecomanda, ieftin si bun, a carui lungime nu depaseste 17.5 cm, care se poate manui usor, asadar, dar care va avea nevoie de vreme prielnica, fara vant, nefiind tocmai o optiune pentru uz la interior.
Sistemul de control este prin infrarosu, folosindu-se o telecomanda simpla dotata cu cateva butoane de ajutor, nu foarte complicate, ce ar trebui sa usureze munca utilizatorului, dar te atentionam ca cele doua dispozitive ar trebui sa fie in linie directa constant, altfel semnalul se poate pierde. Foloseste doua canale, pentru a controla directia sus jos si intoarcerile.
Autonomia este data de un mic acumulator care asigura pana la 7 minute de zbor, dupa care va trebui pus la incarcat pentru 30 de minute spre a fi folosit din nou. Pentru controller vei avea nevoie de 4 baterii AA, pe care le vei cumpara separat.
Aku AK6761G
Un cadou frumos pentru copii este acest elicopter cu telecomanda care foloseste un control giroscopic care permite miscarea in orice directie, cu stabilizare, controlul fiind realizat prin frecvente radio pe trei canale, pentru a-l muta in orice directie. Exteriorul aparatului pentru copii este metalic, asadar rezistent la tot felul de cazaturi, existand si piese din plastic tare.
Bateria de 150 mAh va rezista unui zbor de pana la 10 minute, dupa care va fi introdusa in priza si se va alimenta pret de 50 de minute spre a putea fi folosita din nou, un mic inconvenient din acest punct de vedere. Raza sa de actiune este mica, desi e vorba despre un model cu controlare prin radio, putand ajunge la inaltimi de 10 metri.
Pentru a gasi dispozitivul in aer si noaptea, este dotat cu lumini LED. Este recomandat zborului in spatii inchise, avand nevoie de atentie la vant, in cazul in care il scoti afara, deoarece va fi extrem de dificil de controlat in acest mod.
Revell Controll RV1015
Pentru copiii cuminti un dar interesant va fi un astfel de mini ansamblu format dintr-un elicopter care poate fi controlat cu telecomanda din dotare, care se dedica celor mici, avand in vedere dimensiunile reduse si aspectul simplist al telecomenzii. Totusi, produsul nu va fi recomandat celor mai mici de trei ani, deoarece pot inghiti piesele, fiind util celor care au trecut de 8 ani si se vor arata cu adevarat interesati de modul in care functioneaza jucaria.
Produsul in sine este un calendar advent in care vei gasi in fiecare zi cate o piesa, la finalul a 24 de zile putand asambla micile bucati spre a avea in maini elicopterul. Se alimenteaza cu un cablu USB gasit in pachet, avand un acumulator care prezinta o autonomie de cateva minute, distanta maxima la care se poate indeparta fiind de 30 de metri fata de controllerul care actioneaza pe frecventa de 2.4 GHz si care este usor de manevrat, deoarece nu are prea multe butoane.
Piesele sunt realizate din plastic tare si metal, astfel incat aparatul sa nu fie chiar sensibil in fata cazaturilor, putandu-se folosi si in casa, si in exterior, dar va fi nevoie de vreme frumoasa, fara pic de vant sau curenti de aer.
Actual Investing 1970
Printre jucariile apreciate de copiii romani se afla acest produs simplu, care se poate folosi de cei cu varste pornind de la trei ani, putand deveni un dar frumos pentru o aniversare sau o ocazie speciala. Prezinta un controller multifunctional cu cateva butoane care pot fi apasate fara mari dificultati.
Foloseste trei baterii de tip AA pentru a functiona, acestea putand fi schimbate cand aparatul se opreste. In ce priveste aspectul, exceleaza la ascuns si spionaj, deoarece e un elicopter de vanatoare cu un desen camuflaj. Modelul este unul interactiv, din material plastic, ce nu va rezista prea bine la caderi de la inaltimi variabile, elicele fiind in cel mai mare pericol de a se rupe.
Raza sa de actiune se ridica la maximum 25 de metri, fiind un model Apache apreciat de iubitorii acestui tip de vehicul. Nu exista informatii privitoare la autonomia exacta a produsului, din pacate, iar folosirea bateriilor simple determina poluarea mediului, in timp.
Ghid de cumparare
Elicopterele cu control prin unde radio sau cu telecomanda sunt miniaturi sau jucarii de care se pot bucura si cei mici, si cei mari, indiferent ca prefera sa le colectioneze sau ca le place sa invete mai multe despre zbor. Majoritatea modelelor sunt simple, fara prea multe surle si trambite, insa le poti atasa tu (daca permit acest lucru in manualul de instructiuni sau daca risti tu) o camera de actiune pentru a filma sau face poze, putand deveni mai mult decat niste obiecte pentru distractie. Astfel, vei putea sa spionezi sau sa obtii vederi “de la inaltime”.
Astfel, inainte de a alege cel mai bun elicopter cu telecomanda pentru joaca sau alte activitati, afla si care sunt cateva din caracteristicile lor.
Tipuri: O diferenta mare se face intre variantele jucarie, pentru copii, si cele mai specializate, care vor avea specificatii mai complexe, precum variantele hobby grade, cele coaxiale, cele quadrotor, multirotor, micro cu un rotor sau doua.
Jucariile elicopter sunt adresate copiilor cu varste pana la 10 ani, deoarece ceilalti isi vor pierde repede interesul, dupa una sau doua folosiri, asa ca va deveni o investitie in van cumpararea unui model ieftin, pentru cei mai mici. Controllerul este simplu, avand doar cateva butoane, putand sa pluteasca in aer si atat, fara a fi capabil sa faca scheme cu intoarceri sau sa prinda viteze mai mari, fiind, totusi, mai rezistent la cazaturi. Punctul slab va fi, de regula, elicea, care poate fi usor afectata, iar piesele de schimb pot sa nu existe sau sa nu merite banii.
Variantele de tip hobby sau coaxiale vor prezenta o dificultate medie de control deoarece vor include butoane pentru coborare, ridicare, intoarcere sau virari laterale. Se gasesc piese de schimb pentru aceste elicoptere cu telecomanda, ieftine si bune, fiind replici mai realiste ale unor piese adevarate sau din filme, fiind echilibrate in constructie, si vor zbura bine, in special in casa.
Optiunile quadrotor vor folosi patru rotori pusi in cruce, cu patru elice, doua care se rotesc in sensul acelor de ceasornic si doua invers, care vor permite efectuarea unor trucuri complexe.
Variantele micro cu un rotor sunt mai bune decat cele cu doua deoarece isi pot corecta singure balansul si se pot restabiliza daca se ciocnesc de alte lucruri.
Transmisie: Poate fi efectuata prin infrarosu sau frecvente radio.
Modelele cu control prin infrarosu vor fi mai accesibile ca pret si mai dificil de controlat, deoarece orice impediment din casa, sau chiar lumina solara, poate afecta conexiunea cu controllerul. Este necesara pozitionarea in linie a telecomenzii cu aparatul de zbor, altfel controlul va fi deficitar. Distanta la care se poate indeparta va fi redusa.
In cazul modelelor cu frecventa radio, controlul va fi efectuat prin pana la trei canale, pentru cele simpliste fiind de ajuns un canal, aparatul primind semnalul radio si de la distante mai mari, putandu-se indeparta mai mult, fara a se pierde. Prin folosirea mai multor canale, unul va manipula viteza, in timp ce altul va avea control asupra rotirilor. Pentru intoarceri este necesar un sistem de control pentru elicoptere cu telecomanda, la preturi bune, cu trei canale, putand exista multiple butoane necesare pentru efectuarea unor trucuri de intoarcere pe spate, de exemplu.
Motor: Poate fi de tip termic sau electric.
Modelele dotate cu motor termic vor folosi un amestec de nitrometan, metanol si lubrifianti. Dispozitivele de acest fel vor rezista mai bine in fata accidentelor, lovirilor si prabusirilor, avand timpi de zbor mai atractivi. Necesita, totusi, sa le umpli rezervorul inainte de a incepe sa zbori. Vor fi mai zgomotoase si mai mari si vor avea costuri de achizitie mai ridicate, si mentenanta fiind mai pretentioasa. Emit un fum neplacut si vor fi mai costisitoare, per total, avand in vedere combustibilul si intretinerea frecventa a pieselor. Se gasesc mai rar.
Optiunile cu motor electric sunt cele clasice, gasite in magazine online, la preturi relative, presupunand investitii reduse. Pentru ca pot fi controlate mai usor si folosesc baterii, vor fi mai silentioase si nu vor polua, nu se vor opri in timp ce zboara si se pot folosi pentru interior, dar si la exterior, centrul de greutate ramanand echilibrat. Autonomia va fi, totusi, redusa, avand in vedere ca folosesc acumulatori si nu combustibil, si necesita reincarcare sau baterie de schimb.
Materiale: Cel mai des intalnit este plasticul in variatele sale forme, de la nylon la ABS, existand si variante sau parti din fibra de sticla sau de carbon ori din aluminiu. Astfel, elicoptere cu telecomanda, la un pret bun, vor face fata cazaturilor.
Paletele vor fi subtiri, din materiale cat mai usoare, dar si rezistente, in mod ideal, gasindu-se prin descrieri fibra de sticla, plastic simplu sau lemn, ajutand la zbor.
Functii: Giroscopul este cel mai util pentru a ajuta la zbor, deoarece acesta e un dispozitiv care se conecteaza la transmitator si care va corecta miscarile din aer, astfel incat sa mentina aparatul in pozitie ideala zborului, pentru ca acesta sa nu se incline intr-o parte sau sa cada. Giroscopul va detecta miscarile gresite si le va corecta.
Unele modele pot avea incorporate camere de filmat sau pentru fotografiere, cu controale pe telecomanda, care vor ajuta la explorarea diferita a spatiului.
Baterie: In cazul modelelor conventionale, dotate cu acumulatori, importante sunt informatiile privitoare la marimea si autonomia acesteia, o valoare standard, potrivit unor pareri despre cele mai bune elicoptere cu telecomanda, fiind de 10 minute. Timpul necesar unei alimentari complete variaza, asa ca este posibil sa ai nevoie de o baterie de schimb daca vrei sa nu intri inapoi in casa pentru o ora, spre a o umple pe cea existenta, si a-ti scurta distractia.
Asamblare: Unele modele vor veni Ready to fly, adica gata asamblate in cutie, altele fiind ARF (Almost Ready To Fly) necesitand instalarea elicelor si a pieselor radio, eventual, putand exista si optiuni BNF (Bind And Fly) unde trebuie doar sa conectezi controllerul, sau variante DIY, unde tu vei asambla toate piesele, acest lucru intamplandu-se mai rar in cazul jucariilor.
La final, te indreptam spre ofertele din magazinele online pentru a descoperi variante pentru toate gusturile si buzunarele, si unde achizitia poate fi realizata din doar cateva click-uri.
Intrebari frecvente
Ce cadou sa aleg pentru copii – elicopter cu telecomanda sau drona?
Doar tu poti alege ce cadou vei face copiilor tai, insa, noi iti putem spune ca o drona este, de regula, recomandata celor mai mari de 14 ani, deoarece este mai mare, mai dificil de controlat si mai exista si considerentul pretului si al elementelor tehnice (este mai sensibila la cazaturi si contine echipamente scumpe), pe cand un elicopter clasic va avea dimensiuni accesibile si un pret mai atractiv, putand da peste optiuni economice si cu controale usor de invatat si de cei mai mici, de 6 – 7 ani.
In cele din urma, este esential sa urmezi recomandarile de pe ambalajul produsului, deoarece partile mici sau ascutite pot fi inghitite sau pot rani copilul. Si nu uita sa il supraveghezi in timp ce se joaca, indiferent de cadoul ales.
Cum pilotez elicopterul cu telecomanda fara sa il stric?
Pe scurt, vei avea grija sa mentii o viteza scazuta a dispozitivului, incercand, mai intai, sa exersezi sa il ridici de la sol, dupa care sa il mentii in aer, si, mai apoi, sa il aterizezi incet, pe sol, in apropierea ta, fara a-l tranti. Cand il ridici de la sol, e imperios necesar sa tii coada indreptata spre tine. Pentru a evita daunele, te poti ajuta de un kit de training care e format din mingi de ping pong puse sub elicopter, pentru ca acesta sa nu cada pe elice.
Cat costa un elicopter cu telecomanda cu autonomie mare?
Pretul unui dispozitiv care rezista in aer mai mult de 10 – 15 minute este, de fapt, drona cu capabilitati de inregistrare sau captare audio-video, asa ca pretul va creste, de la 100 de euro ajungand la peste 400 de euro, in functie de dotari.
Bineinteles, exista si modele profesionale, de competitie, cu motor termic, care te vor face sa scoti din buzunar peste 1500 de euro, acestea avand dimensiuni mult mai mari si folosind baterii mai voluminoase.
3 motive sa te joci cu un elicopter cu telecomanda
Chiar si adultii se pot bucura de unele jucarii cu telecomanda mai ceva decat cei mici cand deschid cadourile de Craciun si descopera o masinuta electrica in acestea. Printre gadgeturile preferate de tineri si incercate destul de des de acestia se afla elicopterul cu telecomanda.
In primul rand, acesta este un dispozitiv distractiv de dimensiuni mai mici sau mai mari, care poate fi controlat de la sol si care ii ofera utilizatorului sansa sa vada cum este sa te joci cu un controller si cum actiunile au repercursiuni in realitate. Astfel, isi defineste miscarile si invata sa fie mai minutios cu modul in care isi controleaza si aparatele din jocurile video.
In al doilea rand, cu putina staruinta si vizualizarea unor videoclipuri pe internet ale altor specialisti in pilotarea acestor jucarii, se pot obtine adevarate trucuri spectaculoase in aer, care ii vor impresiona pe prieteni si pe cei care se mai aduna sa vada “ciudatenia” de pe cer.
In al treilea rand, exista si modele de drona cu elice care pot fi incluse in aceasta categorie, ele avand si avantajul de a inregistra continut video, astfel incat sa se obtina puncte de vedere unice ale orasului sau zonei rurale in care se afla pilotul.