Cel mai bun joc educativ pentru copii – Recomandarile noastre pentru 2024
Copiii sunt atrasi de jocurile educative cumparate de parinti, care ii ajuta sa isi dezvolte anumite abilitati intr-un mod cat se poate de util si placut. Pentru a cumpara aceste produse trebuie sa cunosti care sunt criteriile de selectie importante si cu siguranta nu ti-ar prinde rau nici o lista cu variante de top. Toate acestea le vei gasi in ghidul ce urmeaza. Daca nu ai timp sa-l parcurgi, afla ca pe primul loc avem Momki, Harta interactiva a lumii, un joc foarte interesant, ce il va ajuta pe copilul tau sa invete care sunt capitalele si steagurile pentru 78 de tari din lume, dar si alte informatii esentiale. Cu ajutorul lui isi va testa cunostintele in urma celor invatate si isi va petrece timpul intr-un mod placut, fie sigur, fie impreuna cu un prieten sau chiar cu tine. Articolul e recomandat pentru varsta de peste 6 ani. Daca vrei sa mai vezi si o alta varianta de joc educativ, pe locul 2 avem Bigjigs, Vremea.
Tabel de comparatie
Joc reprezentat de o harta interactiva foarte interesanta, cu ajutorul careia cel mic va invata care sunt capitalele, steagurile sau limbile vorbite din 78 de tari. Ea poate fi folosita atat in romana, cat si in engleza, permite testarea cunostintelor si poate fi utilizata de una sau mai multe persoane.
Conform celor spuse de unii cumparatori, materialele intrebuintate in fabricarea acestui joc nu sunt foarte rezistente, deci, necesita o manevrare atenta.
Ajuta-ti micutul sa acumuleze cat mai multe cunostinte si sa se dezvolte cat mai placut din punct de vedere intelectual.
Copilul tau va invata cu usurinta, prin intermediul acestui joc, care sunt zilele saptamanii, lunile anului, cele mai comune fenomene meteorologice sau cum sa citeasca data si ora. Acest articol este sub forma unei table magnetice de 42 x 45 x 2 cm si permite crearea unei povesti legate de timp.
Fiecare piesa e prevazuta cu un magnet ce nu e foarte puternic, motiv pentru care, cand tabla e in pozitie verticala, unele bucati se pot desprinde.
Cumpara acest joc daca vrei ca cel mic sa isi petreaca timpul intr-un mod util si distractiv, care sa-l ajute sa isi creasca nivelul de cunostinte.
Va fi o modalitate interesanta de a-ti petrece timpul impreuna cu puiul tau, deoarece e interactiv, cu cartonase si ofera informatii pretioase cu privire la cele mai importante inventii facute de-a lungul timpului. Fiecare card are diverse detalii, iar pe spate sunt intrebari la care copilul poate raspunde in ordinea indicata de un zar.
Nu va fi foarte interesant ca si joc individual, chiar daca ajuta la acumularea unor informatii, ci e necesar de cel putin doua persoane pentru a-l face interactiv.
Fa ca timpul pe care-l petreci cu puiul tau sa conteze cu adevarat si jucati impreuna acest joc interesant si plin de informatii.
Cum alegi un joc educativ bun, pentru copii
Ghidul cumparatorului
Atunci cand esti un parinte responsabil, faci tot ce iti sta in putinta pentru a asigura buna crestere a copilului tau. Daca iti doresti ca acesta sa-si dezvolte in mod natural o serie de abilitati, cum ar fi: atentia, gandirea, comunicarea, socializarea etc., cel mai bine e sa optezi pentru jocurile educative. Acestea sunt cea mai simpla metoda prin care un copil poate invata, imbinand utilul cu placutul. Ele sunt o buna modalitate de petrecere a timpului liber si nu le dau celor mici senzatia ca sunt obligati sa faca ceva.
Daca e momentul sa cumperi un astfel de produs pentru puiul tau, noi vrem sa te ajutam sa faci o alegere cat mai potrivita si iti vom spune in continuare ce criterii de selectie e bine sa urmaresti, atunci cand cauti jocuri educative pentru copii, la preturi bune.Varsta: Acesta este cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere, atunci cand faci o astfel de achizitie.
Trebuie sa te asiguri de faptul ca alegi jocuri educative ce vor fi in primul rand sigure pentru copilul tau. Daca acesta e foarte mic, de pana intr-un an, evita variantele care contin piese mici, ce ar putea fi inghitite cu usurinta (de exemplu, 2-3 cm, 1 x 2 cm etc). Daca puiul tau este mai mare de 12 luni si deja intelege ce e bine si ce nu, atunci nu va trebui sa mai ai chiar la fel de multa grija, dar, recomandat ar fi sa eviti in continuare produsele ce ar putea fi ingerate.
In momentul in care copilul tau a crescut si are peste 2 ani, atunci va intelege mai clar ce este bine si ce nu, si nu va fi un pericol pentru el sa foloseasca si jocuri compuse din piese mai mici. Insa, nu uita ca e bine totusi sa-l supraveghezi in permanenta.
In al doilea rand, asigura-te ca ceea ce alegi va fi interesant si suficient de usor sau complex pentru pruncul tau. Daca nu optezi pentru un nivel de dificultate potrivit, risti ca cel mic sa se plictiseasca usor sau sa fie total dezinteresat de jocul pe care i-l oferi.
De exemplu, un copil de 12 luni nu va fi curios sa se joace cu o carte ce il invata sa scrie sau sa citeasca, la fel cum unul de 5-6 ani nu va fi dornic sa invete culorile sau animalele, din moment ce le stie deja. Ca reper, poti lua in considerare si unele indicatii Montessori.
Nu exista o varsta recomandata pentru jocuri educative, insa, cele mai multe incep de la categoria de varsta 3-6 luni, perioada in care cel mic incepe sa invete sa-si dezvolte functiile motorii. Apoi, de pe la 8-12 luni urmeaza si variantele ce il invata sa faca asocieri, sa gandeasca, sa fie mai atent sau sa isi calculeze anumite miscari inainte de a le realiza.
Oricum, pe fiecare joc in parte se va specifica si la ce varsta e recomandat, daca nu stii clar ce sa alegi pentru puiul tau.
Caracteristici cheie: Aceste mici detalii ajuta ca un joc educativ pentru copii, la un pret bun, sa fie si mai interesant.
De exemplu, exista cazuri in care sunt emise anumite sunete ori melodii. Astfel, cel mic poate invata cum se exprima animalele, cum se rostesc diverse cuvinte, cum sa tina ritmul sau cum sa cante. Apoi, mai sunt si jocuri ce au tot felul de lumini care mai de care mai interesante, ce le fac sa fie si mai atractive.
Daca optezi pentru un produs ce include plastilina, de exemplu, bine ar fi ca aceasta sa nu fie toxica si sa aiba sclipici sau un miros placut. In eventualitatea in care e vorba de un joc mai mare, pe care cel mic il poate cara dupa el, util ar putea fi un maner.
Ne e imposibil sa aducem in discutie toate caracteristicile cheie pe care le-ar putea avea un astfel de articol, deoarece gama de produse e extrem de variata si la fel si detaliile ce le fac sa fie interesante si atractive.
Abilitatile dezvoltate: Scopul jocurilor educative este acela de a-i ajuta pe copii sa se dezvolte cat mai placut si sa invete cu usurinta tot felul de lucruri care le vor fi folositoare in viata. Fiecare varianta in parte este destinata conturarii unor anumite abilitati. Initial, jucariile vor avea ca scop sa ajute la coordonarea mana-ochi si sa creasca din motricitate, apoi vor fi benefice pentru dezvoltarea atentiei, a concentrarii si mai tarziu putin a gandirii, comunicarii sau socializarii.
Mai exista si modele special create in scopul de a-ti ajuta copilul sa invete sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca sau sa deseneze, iar ele de cele mai multe ori sunt achizitionate ceva mai tarziu, dupa 4-5 ani.
Design: Parintii care ofera pareri despre cele mai bune jocuri educative pentru copii sustin ideea ca un produs cu adevarat interesant trebuie sa arate si intr-un mod atractiv pentru cel mic. Iata ce criterii conteaza la partea de design:
Forma – anumite jucarii pot imita animale, plante, corpuri ceresti sau pot fi pur si simplu in diverse forme geometrice sau abstracte. Daca ai un prunc ceva mai mare, lasa-l pe el sa aleaga.
Culoare – aici este partea cea mai interesanta pentru puiul tau. El va fi extrem de atras de tot ceea ce e colorat si vesel, de tot felul de combinatii de nuante.
Dimensiuni – la acest capitol, trebuie sa ai grija sa alegi produse potrivite pentru varsta lui, pe care sa le poata manui cu usurinta si sa nu fie periculoase, in sensul ca ar putea fi inghitite cu usurinta. Dar, am amintit si putin mai sus de acest fapt.
Materiale: Fiind vorba de articole ce vor fi intrebuintate de catre cei mici, e necesar sa alegi cu grija materialele folosite in fabricarea lor. De cele mai multe ori, vei observa ca astfel de jocuri vor fi confectionate din:
Plastic – este relativ rezistent, se curata usor, poate lua o multime de forme si culori si are un pret foarte accesibil. In plus, e si impermeabil. Din pacate, nu este un material prietenos cu mediul inconjurator, deoarece nu este biodegradabil. Cand alegi o astfel de varianta, asigura-te ca nu e toxica pentru cel mic.
Lemn – poate fi vopsit in mai multe culori, este rezistent la socuri mecanice, nu se indoaie si are un aspect deosebit. Se poate deteriora rapid daca este expus mult timp la umezeala si e mai greu de prelucrat, motiv pentru care formele nu sunt atat de bine definite si pretul este ceva mai mare.
Metal – este foarte rezistent la tot felul de factori, dar si durabil. Nu poate lua prea multe forme si e folosit in general in combinatie cu alte materiale.
Pentru a cumpara cu usurinta cel mai bun joc educativ pentru copii, iti recomandam sa-ti indrepti atentia spre magazinele online. Acestea au disponibile o multime de variante, iar preturile de cele mai multe ori sunt foarte bune. Vei avea parte frecvent si de reduceri, iar comanda iti va fi livrata in cel mai scurt timp posibil.
In continuare, iti vom prezenta o lista de produse de top, ce pot fi achizitionate in acest mod:
Modele recomandate in 2024
Momki, Harta interactiva a lumii
Atunci cand cauti jocuri educative pentru copii de 6 ani, trebuie sa-ti indrepti atentia spre produse ceva mai complexe, ce sa-l ajute pe cel mic sa isi insuseasca diverse lucruri in legatura cu lumea care il inconjoara. Acest articol asta face – il invata pe puiul tau geografie. Mai exact, el cuprinde o harta interactiva, care ii va oferi copilului detalii despre capitalele, limbile vorbite, regiunile si drapelurile din 78 de tari.
Harta poate fi intinsa pe podea sau agatata pe perete, are forma dreptunghiulara si masoara 90 x 60 cm. Ea cantareste 500 grame, motiv pentru care celui mic nu-i va fi greu sa o manevreze. Poate fi folosita atat in limba romana, cat si in engleza si permite testarea cunostintelor prin intermediul unor teste cu diverse grade de dificultate. Ea emite si anumite sunete si include si doua baterii.
Acest joc poate fi o buna modalitate prin care chiar si tu te poti juca impreuna cu puiul tau. El contribuie la dezvoltarea cunostintelor, a memoriei, atentiei si comunicarii. Nu se specifica din ce materiale este confectionat, insa, cumparatorii spun ca ar fi o panza care nu e foarte rezistenta.
Avantaje
E o jucarie educativa ce-l va ajuta pe copil sa invete detalii despre o multime de tari din lume.
Poate fi agatata pe perete, astfel incat sa fie mereu in campul vizual al celui mic.
Ajuta la dezvoltarea cunostintelor, a memoriei, comunicarii sau atentiei.
Are dimensiuni generoase, de 90 x 60 cm.
Dezavantaje
Nu este un joc foarte rezistent, motiv pentru care trebuie manevrat cu atentie.
Bigjigs, Vremea
Jocul adus acum in discutie este unul foarte interesant, recomandat copiilor care au intre 3 si 9 ani, deoarece necesita acumularea unor cunostinte noi legate de timp si fenomene ale naturii. Cu ajutorul sau, puiul tau va invata sa citeasca ceasul, sa spuna data in care se afla, sa invete lunile anului, zilele saptamanii si fenomenele meteorologice.
Acest joc ii ofera posibilitatea micutului tau sa isi creeze ziua/seara perfecta sau timpul potrivit pentru anumite activitati. De exemplu, il poti ruga sa-si imagineze cum ar arata ziua in care va merge in vacanta la bunici. El va alege ora, timpul, vremea, anotimpul si ce anume isi doreste sa faca. Astfel, impreuna puteti crea o adevarata poveste.
Tabla pe care se desfasoara jocul este dreptunghiulara, are dimensiuni de 42 x 45 x 2 cm si e viu colorata, datorita pieselor ce se prind de ea. E realizata din lemn, iar cartonasele ce trebuie lipite au pe spate magnet, care nu este foarte puternic.
Avantaje
Il va ajuta pe copil sa invete mai usor detalii legate de timp, dar si de vreme.
Este realizat din materiale de calitate, rezistente.
Dimensiunile sunt generoase – 42 x 45 x 2 cm.
Il ajuta pe copil sa-si dezvolte memoria, creativitatea, gandirea logica sau abilitatile sociale.
Dezavantaje
Magnetul de pe spatele pieselor nu este foarte puternic.
Brainbox, Inventii
Cauti un joc educativ pentru copii, la un pret bun? Ce ai zice de acesta? El iti va ajuta puiul sa invete o multime de informatii legate de cele mai importante inventii din lume. Coletul contine o multime de cartonase, iar pe fiecare dintre ele sunt trecute date cu privire la anul, autorul, locul in care s-a descoperit un anumit lucru, dar si alte informatii importante. Pe spatele fiecarui card exista cateva intrebari legate de inventia respectiva.
Pachetul mai include si un zar, dar si o clepsidra, deoarece fiecare jucator trebuie sa isi ia timp 10-20 de secunde pentru a studia cartonasul, dupa care, il da urmatorului prieten, arunca cu zarul si raspunde la intrebarea indicata de el. Raspunsul corect inseamna pastrarea cardului, iar la final, castiga cel ce aduna mai multe.
Acest joc este mai complex si necesita o buna capacitate de memorare si atentie. In plus, e necesar ca jucatorii sa stie si sa citeasca, motiv pentru care este recomandat de la varsta de 7-8 ani. El este ambalat intr-o cutie in forma de cub, cu latura de 12.2 cm.
Avantaje
Ii va oferi copilului tau informatii cu privire la cele mai importante inventii din lume.
Reprezinta o buna modalitate de comunicare, socializare, invatare si memorare.
Are un pret de achizitie accesibil, pe care ti-l vei permite usor.
Va fi deosebit de interesant pentru copilasii mai mari, care deja stiu sa citeasca.
Dezavantaje
Necesita prezenta a cel putin doua persoane pentru a putea fi jucat.
DP Collection, Pachet WOW
Daca alegi sa cumperi acest produs, vei avea ocazia de a-i oferi copilului tau sansa de a se bucura de unele dintre cele mai bune jocuri educative pentru copii. Setul contine un numar de 8 activitati diferite, recomandate diverselor varste, care ajuta la dezvoltarea mai multor tipuri de abilitati.
De exemplu, jocul de sah iti va ajuta copilul sa isi imbunatateasca creativitatea si concentrarea. El contine 32 de piese realizate din lemn, care sunt introduse intr-un saculet de panza si o imagine autocolanta cu tabla. Apoi, mai e si “Sa coasem frumos”, ce presupune activitati de cusut ce dezvolta in mod special motricitatea fina si care include plansete, paiete, ac si mosoare. Acestea doua sunt recomandate pentru copiii ce au peste 6 ani.
Dar, exista in acest pachet si jocuri educative pentru copii de 4 ani sau chiar mai mici, care presupun lucrul cu plastilina, nisip sau stampile. Pe site vei gasi informatii complete despre fiecare pachet in parte.
Avantaje
Ofera posibilitatea de a varia in ceea ce priveste modul in care cel mic se joaca.
Sunt gandite in asa fel incat sa fie potrivite pentru o marja de varsta mai mare.
Ajuta la dezvoltarea celor mai importante abilitati – gandire, creativitate, concentrare, atentie, memorare, gandire in perspectiva, motricitate etc.
E o alegere potrivita atunci cand ai mai multi copii sau cand il vrei pentru mediul educativ.
Dezavantaje
Este destul de scump daca nu se afla la reducere.
Noriel-Cifre Magnetice
Daca vrei sa cumperi un joc educativ pentru copii, ieftin si bun, dar nu iti permiti sa aloci momentan un buget foarte mare, ti-l recomandam pe acesta. El e potrivit pentru cei care au peste 3 ani, deoarece presupune invatarea cifrelor si a operatiilor aritmetice simple. Va contribui la dezvoltarea gandirii logice si il va ajuta pe cel mic sa-si dezvolte capacitatea de a memora si a intelege.
Setul acesta cuprinde un numar de 40 de cifre, 12 semne matematice si o tabla magnetica. El e realizat din metal, motiv pentru care este rezistent in timp, dar si la tot felul de factori. Piesele sunt viu colorate si au pe spate un mic magnet ce le face sa fie lipite cu usurinta pe suprafata albastra ce are rolul de tabla.
Acest produs face parte din categoria de jocuri educative pentru copii de 3 ani deoarece contine piese de mici dimensiuni ce pot fi inghitite de catre cei mai mici si e destul de complex.
Avantaje
Costa foarte putin, asadar nu va trebui sa scoti din buzunar prea multi bani.
Il va ajuta pe cel mic sa invete care sunt cifrele, dar si operatii simple ce pot fi facute cu ajutorul lor.
Modalitatea de joc este interesanta, deoarece e vorba de o tabla magnetica.
Piesele sunt de diverse culori, ceea ce este atractiv pentru copii.
Dezavantaje
Nu este recomandat micutilor care au sub 3 ani, datorita riscului de a inghiti piesele.