Cel mai bun portbebe – Recomandarile noastre pentru 2024
Un portbebe este util, deoarece te ajuta sa pastrezi in permanenta contactul cu bebelusul si iti permite sa ai mainile libere, pentru diverse activitati. In momentul achizitionarii trebuie sa acorzi atentie materialului si modului in care produsul este realizat, pentru ca acesta trebuie sa mentina o pozitie corecta a fatului, sa lase pielea sa respire si sa fie usor de purtat de catre parinti. Avand in vedere ca nu ai timp sa analizezi produsele de pe piata online, iti prezentam noi un clasament al unor modele utile si rentabile. Wunderkid Active 2in1 este pe locul fruntas, deoarece este prevazut cu bretele stil esarfa, pentru a nu pune presiune la nivelul spatelui si permite pielii bebelusului sa respire. Pozitia copilului este comoda si respecta anatomia corpului, datorita centurii late, iar gluga ofera protectie impotriva razelor UV si a vantului si ajuta la sustinerea caputului, atunci cand o transformi in perna. Daca iti doresti un model ergonomic, te poti indrepta catre cea de-a doua varianta Cybex U GO.
Tabel de comparatie
Produsul ofera o pozitie comoda si nu pune presiune la nivelul spatelui, deoarece bretelele sunt tip esarfe, iar centura lata din partea de jos ofera sustinere intregului corp si mentine o pozitie corecta a fatului. Marsupiul are o gluga, care se poate transforma in perna, pentru a oferi protectie si o pozitie confortabila si este prevazut si cu un buzunar in care poti depozita suzeta sau servetelele.
In spatiul de depozitare nu poti introduce obiecte contondente, deoarece il va deranja pe cel mic.
Produsul este usor de purtat de catre parinti si ofera o pozitie confortabila si fatului, de aceea plimbarile vor fi mai placute.
Iata un produs confectionat din bumbac natural, care nu contine pigmenti sau alte substante ce ar putea fi considerate toxice pentru bebe. Permite infasurarea in mai multe moduri, garantand ca, daca inveti cum sa-l legi corespunzator, tu si copilul tau veti avea parte de confort.
Din pacate, mamicile care nu se pricep sa lege acest sling vor intampina dificultati in a-i deslusi secretele. Daca nu esti gata sa inveti ceva nou, sansele sa te declari nemultumit/a cresc.
Putem recomanda acest produs parintilor care doresc sa incerce categoria de modele sling, cu precadere pentru copii cu greutate pana la 18Kg.
Produsul are gluga pentru a proteja caputul bebelusului si mentine corpul copilului intr-o pozitie corecta, iar pentru mai multa libertate de miscare, dimensiunea se poate modifica. Pentru a fi usor de purtat, este prevazut cu bretele late, buretate, pozitionate in forma de X, astfel incat nu vei simti disconfort la nivelul spatelui si are catarame ce pot fi ajustate, pentru a-l putea hrani discret pe cel mic.
Trebuie sa acorzi atentie igienizarii, deoarece daca nu respecti instructiunile, zonele buretate isi pot modifica forma.
Produsul reprezinta o alegere inspirata, deoarece ofera copilului o pozitie ergonomica si este usor de purtat de catre parinti.
Modele recomandate in 2024
Wunderkid Active 2in1
Marsupiul poate fi utilizat inca de la nastere si ofera o pozitie confortabila atat pentru mama, cat si pentru copil, deoarece are baretele tip esarfa, pentru o distribuire a greutatii uniforma si o centura lata si anatomica, pentru solduri si spate. Modelul este universal, deoarece bretelele si centura sunt ajustabile, in functie de conformatia corpului, si poate sustine o greutate de cel mult 20kg.
Acest portbebe, la un pret bun, poate fi pozitionat in 3 moduri: in fata, in spate sau pe sold si are o gluga care mentine capul celui mic intr-o pozitie corecta si il protejaza impotriva razelor solare si a vantului. In momentul in care nu o folosesti, se poate transforma intr-o pernuta confortabila, astfel incat cel mic sa aiba un somn cat mai odihnitor. Marsupiul este dotat si cu un buzunar, in care poti depozita o batista sau un servetel, pentru a-l avea mereu la indemana.
Modelul este realizat in interior si in exterior din bumbac organic. Acesta lasa pielea copilului sa respire si poate fi utilizat chiar si in anotimpul calduros, deoarece spatele copilului este acoperit doar cu un material subtire.
Avantaje:
Centura este lata, de aceea copilul are o pozitie anatomica corecta a soldurilor si a spatelui.
Marsupiul este dotat cu gluga, pentru a sustine caputul bebelusului si a-l apara de razele solare sau vant.
Centura si baretele sunt ajustabile, astfel incat sa obtii o pozitie cat mai confortabila atat pentru tine, cat si pentru copil.
Este realizat din bumbac 100% organic, de aceea pielea va putea sa respire, iar riscul de a dezvolta alergii este minim.
Dezavantaje:
Nu poti introduce obiecte dure in buzunarul marsupiului, deoarece ii poate produce disconfort celui mic.
Cybex U GO
Acest portbebe face parte din categoria sling si este un produs in care bebelusul se va simti nu numai foarte confortabil, ci si in deplina siguranta. Modelul este realizat din bumbac natural 100% si are durabilitate sporita, fiind foarte elastic insa rezistent.
Restul materialelor utilizate sunt de cea mai buna calitate, se igienizeaza usor si sunt la fel de durabile, transformand acest accesoriu intr-un portbebe care poate fi utilizat zilnic. Coeficientul hipoalergenic este dublat de o functionalitate optima, deoarece slingul poate fi utilizat in 5 pozitii diferite.
Producatorii il recomanda pentru a fi purtat pana ce bebelusul ajunge la o greutate de 18 Kg, putand fi utilizat chiar pana la varste de 4-5 ani. Filtrele de varsta corespund celor standard si pot fi adaptate in functie de pozitionarea copilului. Pana la un an, bebelusul va fi purtat doar in pozitie frontala in sling si de preferinta cu fata la purtator.Slingul este disponibil cu tesaturi in diferite combinatii de modele si culori, ceea ce face selectia unul model apreciat si mai facila.
Avantaje:
Permite utilizatorului sa pozitioneze corect coloana vertebrala si piciorusele bebelusului, deoarece face parte din categoria portbebe-urilor sling.
Este confectionat din materiale hipoalergenice, printre care cel mai important ramane bumbacul organic.
Poate fi purtat in 5 pozitii diferite, oferind purtatorului libertate mare de decizie.
Se igienizeaza facil si este usor de intretinut.
Dezavantaje:
Modelele de portbebe tip sling se fixeaza ceva mai dificil si dupa indelungi exercitii.
Manduca PureCotton RoyalBlue
Acest produs poate fi pozitionat in 3 modalitati diferite, in functie de cum iti este mai comod tie si copilului tau: in fata, pe sold, sau in spate, insa este recomandat ca la inceput sa ai contact vizual cu copilul in permanenta. SSC-ul asigura o pozitie ergonomica fatului, deoarece picioarele sunt pozitionate in forma de M, cusaturile sunt intarite in zona sezutului, iar suprafata din zona spatelui este mai dura, pentru a oferi sustinere.
Gluga ofera sprijin capului si il protejeaza impotriva razelor solare si a vantului, iar in momentul in care nu o mai folosesti, se poate transforma intr-o pernita comoda. Portbebeul se poate modifica in functie de evolutia copilului, astfel incat acesta sa stea cat mai confortabil Atunci cand fermoarul, din zona panoului, este inchis, copilul poate sta cu mainile afara, bucurandu-se de libertate, iar daca vrei sa il protejezi il poti deschide, pentru a lungi marsupiu.
Produsul este usor de purtat si de catre parinti, deoarece are bretelele late, in foma de X si pot fi ajustate, astfel incat greutatea sa fie distribuita uniform. De asemenea, poti alapta copilul in timp ce il porti in marsupiu, trebuie doar sa modifici cataramele din partea de sus, special create pentru hranire. La eMag, un portbebe ca acesta se poate gasi adesea la reducere.
Avantaje:
SSC-ul ofera o pozitie ergonomica si mentine picioarele intr-o pozitie corecta, de aceea este un portbebe care nu dauneaza sanatatii copilului.
Dimensiunea marsupiului poate fi modificata, astfel incat cel mic sa poata avea libertate de miscare.
Produsul are gluga, care are rolul de a proteja capul bebelusului in cazul fenomenelor meteo extreme si se poate transforma in perna.
Poti alapta discret fatul, deoarece cele doua catarame din partea de sus pot fi ajustate, pentru a avea suficienta libertate de miscare.
Dezavantaje:
Este dificil de igienizat, deoarece are zone din burete, care se usuca greu si isi pot modifica forma, de aceea trebuie sa respecti intocmai instructiunile producatorului.
BabyGo Cangoo Active Air
Un portbebe ieftin si bun pe care ti-l prezentam este modelul BabyGo Cangoo Active Air, un produs a carui utilizare este recomandata incepand cu varsta de 6 luni si pana la o greutate maxima a copilului de 15 kg. Piesa are un design ergonomic, aprobat de catre medicii ortopezi.
O inovatie interesanta pe care o incorporeaza acest produs este aceea ca panoul care sustine spatele bebelusului poate fi deschis, permitand o buna ventilatie datorita plasei incorporate. Buzunarasul poate fi folosit pentru depozitarea suzetei, de pilda, sau a unui pachet de servetele pe care sa le ai la indemana.
Designul ergonomic nu numai ca asigura pozitia corecta a spatelui si a picioarelor bebelusului, dar protejeaza si spatele mamei, caci centurile late ajuta la dispersarea uniforma a fortei exercitate de greutatea bebelusului, fapt ce evita aparitia durerilor musculare. Tot la capitolul elemente practice, mentionam protectia pliabila pentru zona capului, ideala pentru sustinere suplimentara atunci cand bebelusul doarme.
Avantaje:
Piesa cu design ergonomic care asigura pozitia corecta a picioarelor si spatelui.
Asigura o buna ventilare prin deschiderea panoului dublu din spatele bebelusului.
Echipat cu centuri late pentru a fi confortabil si pentru adult.
Are o gluga ce va sustine capul micutului cat timp doarme.
Dezavantaje:
Trebuie sa ai grija ca in buzunarul din spatele celui mic sa nu introduci obiecte dure, care l-ar putea incomoda.
Cum alegi un portbebe bun
Ghidul cumparatorului
Grija si atentia pe care un parinte o acorda copilului trebuie sa constituie o preocupare perpetua, inca din momentul conceptiei. De aceea, viitorii parinti trebuie sa analizeze si sa planuiasca foarte atent modul in care vor avea grija de cel mic, utilizand cele mai bune sfaturi si metode de crestere, de cele mai multe ori indicate de catre specialisti. Cu toate acestea, nu toate persoanele au la dispozitie indeajuns de mult timp pentru a se informa temeinic, cu atat mai putin dupa venirea pe lume a copilului, cand este mai dificil sa investesti timp in nevoile personale. Chiar daca unele aspecte vor putea fi stabilite si la cateva luni dupa nastere, nu strica sa stim ce itemi vor fi necesari pe mai departe.
Unul dintre obiectele indispensabile pentru cresterea bebelusului este portbebeul. Acesta este la mare cautare pentru ca permite plimbarile in aer liber si supravegherea constanta a copilului, determinand un mod de crestere sanatos, care ii relaxeaza si pe parinti. Multi specialisti sunt de parere ca cel mic doarme mai bine dupa o plimbare si dupa contactul cu mediul inconjurator, mai ales pentru ca creierul copiilor este mult mai stimulat in circumstantele respective. Pentru a invata cum sa alegeti cel mai bun portbebe este esential sa analizati mai intai cateva criterii de selectie si pareri despre cele mai bune portbebe, aspecte rezultate atat din experienta parintilor, cat si din indicatiile specialistilor.
Tipul: Un portbebe constituie practic orice item care permite transportul copilului in afara caruciurului sau a scoicii pentru masina. De aceea exista o gama diversa de modele, dintre care pot fi amintite cele mai emblematice: slingul, wrapul, SSC(soft structured carrier), marsupiul si portbebe landoul.
Slingul este practic o fasie de material care se infasoara in jurul corpului purtatorului unde se va securiza sub forma unui buzunar improvizat. Il recomandam pentru mamicile nonconformiste si care sunt pregatite sa incerce cat mai multe posibilitati de transport al copilului. Acest model este apreciat si popular pentru ca permite facil tensionarea perfecta pe spatele bebelusului si ajuta la sprijinirea acestuia si pe soldul purtatorului. Desi necesita o perioada de acomodare, in care utilizatorul va invata cum sa il securizeze corect, el este indeajuns de usor de purtat si de comod. Ofera trei pozitii de transport: pe abdomen, semi-inclinat si pe sold. Exista trei modele principale de sling, repartizate in functie de modul in care se vor putea securiza: slingul cu inele, cel cu noduri si slingul fix. Per total, parerile despre cele mai bune portbebe spun ca slingul este o solutie foarte sanatoasa de transport pentru cel mic, avand in vedere atat pozitia, cat si apropierea de purtator, care ii ofera siguranta suplimentara.
Wrapul constituie o versiune imbunatatita de sling, echivaland cu un model fix, insa care prezinta anumite caracteristici suplimentare. Aceasta alternativa este ideala pentru a pozitiona cat mai sanatos copilul fata de corpul mamei. Wrapul este confectionat dintr-o fasie de material cu buzunar special, care se infasoara si se leaga cat mai strans pe corpul purtatorului.
Ulterior, copilul este plasat in pozitia corecta in interior. Ca si in cazul unui sling, in wrap copilul poate lua o pozitie corecta, intitulata generic “broscuta”, cu picioarele departate si genunchii ridicati deasupra nivelului bazinului, sprijinit de corpul purtatorului. Exista mai multe tipuri de wrap, dintre care cel Mei Tai este cel mai popular. Acesta se recunoaste prin traseele incrucisate de material care infasoara in “X” atat copilul, cat si purtatorul.
SSC-ul il sugeram pentru mamicile care vor sa-l mai poarte si la spate, caci este practic un buzunar ergonomic intarit cu captuseala si burete, care se ataseaza cu catarame pe corpul utilizatorului. Este o versiune imbunatatita de wrap, combinatie intre Mei Tai si slingul fix. Ca majoritatea modelelor de portbebe, acesta poate fi purtat la spate, insa nu este atat de recomandata pozitia respectiva, deoarece copului necesita contact vizual cu parintele in orice moment. Este considerat un model de “marsupiu” sanatos pentru soldurile, picioarele si coloana beblusului. Prezinta avantajul ca se securizeaza facil de catre orice tip de utilizator, indiferent de experienta iar cel mic poate fi introdus foarte usor in buzunar.
Marsupiul a constituit o solutie foarte cautata de catre multi parinti, insa a pierdut din popularitate in urma studiilor care au aratat ca pozitia copilului in interior nu este una tocmai sanatoasa, putand afecta buna dezvoltare a sistemului osos. Un astfel de portbebe este construit cu un design foarte sofisticat, insa ofera mai multa comoditate purtatorului si nu celui mic. Cel mai important aspect pentru a hotari care sunt cele mai bune marsupii pentru bebelusi este sa va asigurati ca produsul nu permite sprijinirea bebelusului pe oasele bazinului. Astfel nu se va exercita presiune asupra soldului copilului si nici coloana nu va avea o pozitie nesanatoasa,cu vertebre tasate. Pozitia corecta pe care trebuie sa o permita marsupiul este, din nou, cea “broscuta”. Poti cumpara un astfel de portbebe de la Chicco sau alte magazine cu articole pentru bebelusi.
Portbebe landoul este o versiune de portbebe confectionata dupa modelul landourilor, in care copilul sta in pozitie culcata. Transportul este ceva mai dificil, deoarece parintele tine practic de torti produsul si intreaga greutate a bebelusului. Este utilizat numai pentru transport, si nu pentru plimbari. Il puteti cumpara ca accesoriu suplimentar, folosindu-l in primele luni de viata ale copilului. Poti gasi la Pierre Cardin un portbebe ca acesta, dar si la Deseda, Maxi Cosi sau Baby Care.
Varsta copilului: constituie un aspect foarte important, deoarece fiecare tip de portbebe trebuie adaptat si purtat in functie de acest aspect.
Nou-nascutii trebuie sa beneficieze de suport pentru cap, sustinere buna a coloanei vertebrale si sprijin eficient si comod pentru solduri si picioare. Exista trei tipuri de portbebe care vor indeplini cu succes aceste cerinte: slingul cu inele, wrapul elastic si wrapul tesut. Este impoartant sa stiti cum sa pozitionati corect copilul in interiorul acestor trei modele, insa odata ce ati invatat metoda, nu va veti mai desprinde de ele. Landoul este o optiune suplimentara, fiind indeajuns de comod si de sanatos pentru cel mic, insa nu la fel de placut de transportat pentru purtator.
Peste 1 luna, pe langa cele trei versiuni, mai puteti utiliza un wrap Mei Tai de dimensiuni mici, care sa fie potrivit pentru greutatea scazuta a copilului si sa se potriveasca perfect cu anatomia acestuia. Utilizatorii vor aprecia la acest portbebe faptul ca este mai usor de pus fata de celelalte trei si are un aspect mai apropiat de marsupiile clasice.
Peste 4 luni a sosit momentul in care bebe isi tine singur capul corect si are o coloana vertebrala mai puternica. Acum cea mai importanta este pozitia soldurilor si a genunchilor, pastrandu-se tiparul “broscuta”. Totusi, in functie de greutatea, de dezvoltarea fizica a bebelusului si de preferintele parintilor, se poate opta pentru inca 4 modele: slingul fix, Mei Tai mare, wrap de dimensiuni mai mari sau SSC-ul. Puteti renunta acum la toate modelele purtate anterior, in afara de slingul cu inele care se adapteaza foarte bine si la aceasta varsta.
Peste 10 luni se presupune ca deja copilul merge singur, insa daca parintii inca mai necesita un portbebe, atunci puteti alege un SSC mai avansat sau chiar un marsupiu confectionat ergonomic. Dintre versiunile purtate anterior, un Mei Tai de mari dimensiuni se va potrivi indeajuns de bine.
Ergonomia: Deja se subintelege ca, in principal, trebuie sa tineti cont de o pozitie sanatoasa a copilului, confortul personal fiind pe locul doi. Este un rationament corect, insa nu inseamna ca trebuie sa suferiti de dureri de spate si sa va puneti in pericol sanatatea. De aceea, este bine sa tineti cont de criteriile de ergonomie pe care le puteti sesiza la cel mai bun portbebe.
Cel mai comod de purtat este wrapul Mei Tai, deoarece infasoara si sustine si coloana purtatorului, fara a pune presiune doar pe umerii acestuia. Urmeaza SSC-ul, care este considerat comod la drumuri lungi. Slingul poate distribui greutatea copilului in functie de cum este legat, insa nu va putea fi purtat constant legat in acelasi mod, pozitia necesitand a fi schimbata.
Portbebe landoul este cel mai incomod pentru utilizator, pentru ca distribuie forta de greutate numai in torti, insemnand ca va putea fi transportat doar pe distante mici si pentru putin timp, nefiind indicat ca portbebe pentru plimbari. Marsupiul poate solicita destul de mult umerii purtatorului, deoarece prezinta acele bretele de prindere, insa unele modele ergonomice pot fi considerate sanatoase atat pentru utilizator, cat si pentru bebe.
Ajustabilitatea: se refera in principal la cat de usor se adapteaza anumite portbebeuri, ieftine si bune, in functie de situatie. Exista variante care se pot transforma in raport cu preferintele de pozitionare ale bebelusului in buzunar. Cele mai sofisticate modele permit transportul atat in pozitia “broscuta”, cat si la orizontala si se adapteaza usor oricarui tip de purtator. Este important ca varianta de portbebe selectata sa poate fi purtata nu numai de mama, ci si de tata, avand dimensiuni extensibile. Multe modele pot fi purtate si la spate, desi aceasta pozitie nu este recomandata de catre specialisti, deoarece nu permite mamei supravegherea constanta a bebelusului, ba chiar mai mult, poate fi obositoare incusiv pentru cel mic.
Deoarece dispuneti acum de cele mai importante informatii necesare pentru a face o alegere inspirata, nu va ramane decat sa cautati un model sanatos de portbebe ieftin si bun. Parintilor care se intreaba unde gasesc portbebe la preturi bune, le recomandam sa le caute pe internet. Daca va hotarati sa achizitionati produsul online, aveti posibilitatea sa beneficiati nu numai de reduceri substantiale de pret, ci si de o oferta mai variata ca modele. Astfel, veti gasi tocmai ceea ce cautati, iar calitatea si garantia produselor este aceeasi. In cazul in care sunteti nemultumiti de conditiile de livrare, puteti returna produsul sa va recuperati banii.
Cum se foloseste un portbebe
Copilul tau nu iubeste caruciorul, cauti metode simple de a colinda magazinele sau o posibilitate de a iesi la plimbari in natura? Ajutorul unui portbebe este indiscutabil, piesa fiind extrem de indragita in general atat de parinti, cat si de bebelusi. Desigur, cat timp este folosita corespunzator.
Respecta indicatiile producatorului
Oferta de portbebe de pe piata este extrem de larga, fiecare categorie de piese fiind recomandata pentru un anume interval de varsta. Exista piese care pot fi intrebuintate de la nastere, in timp ce altele merg de la 4 sau de la 6 luni. Amplasarea unui nou-nascut intr-un sistem ergonomic structurat recomandat de la 6 luni poate fi nu numai incomoda, ci chiar nociva sau periculoasa.
Instalarea portbebeului
In cazul celor mai multe modele, intai se fixeaza piesa pe adultul care urmeaza sa il poarte, si abia apoi se introduce bebelusul in sistem. Intotdeauna cand incepi operatiunea, trebuie sa te asiguri ca dispozitivele de fixare sunt reglate pe dimensiunile tale si de asemenea ca sunt bine inchise. O manduca in cazul careia nu ai inchis bine centura din talie, va cadea cu tot cu bebelus.
Nu te baza pe ajustarile facute de alt adult care are ocazia de a transporta astfel copilul. Tati are alte dimensiuni decat mami, de pilda. In plus, un castig important oferit de sistemele ergonomice de purtare consta in faptul ca iti protejeaza si tie coloana, soldurile si umerii prin distribuirea corecta a greutatii, lucru care nu se va mai realiza in cazul in care centurile nu sunt corect instalate.
De cele mai multe ori, montarea portbebe-ului se face usor, dar daca ai dubii, poti consulta clipurile video de pe site-ul magazinului de unde l-ai cumparat, de pe site-ul producatorului sau chiar de pe YouTube.
Asezarea bebelusului
Regulile de baza privind siguranta bebelusului mentioneaza ca el ar trebui sa fie mereu cu fata catre persoana care il poarta, iar atunci cand este purtat in fata, ar trebui sa il poti saruta pe frunte cu o usoara aplecare a capului.
Odata ce stapanesti bine mijloacele de reglare si inchidere a portbebeului, nu iti ramane decat sa asezi bebelusul corespunzator. Primele dati, manevra ti se poate parea complicata – asta este doar pana te obisnuiesti si capeti putina incredere si indemanare. De aceea e bine sa mai ai sotul, o bunica sau o prietena la indemana, pentru putin suport moral si poate o mana de ajutor. Nu te ingrijora, numai prima oara poate fi mai greu; de data viitoare te vei descurca singura fara nici un fel de emotii.
Daca bebelusul plange
Cei mai multi dintre micuti sunt extrem de incantati de ideea de a fi purtati si o accepta extrem de usor. In primele saptamani, deoarece se imita conditiile in care stateau in burtica – sunt sustinuti bland, sunt leganati usor in timpul mersului, aud ritmul respiratiei si al inimii mamei; in plus, au sanul mereu la indemana.
Cand mai cresc, copiii se bucura sa admire imprejurimile de la inaltimea parintelui – nu de jos, cum o fac cand sunt in carucior sau pe propriile picioare. Cu toate acestea, in rare cazuri, micutii plang atunci cand sunt pusi prima oara in sistemul de purtare. In acest caz iti recomandam sa verifici daca sunt corect asezati si daca stau confortabil, daca nu cumva sunt prea gros imbracati – nu uita ca se incalzesc de la corpul tau – si sa pornesti cat mai repede la plimbare. Noutatile din jur il vor linisti cu siguranta.