Cel mai bun scaun de bicicleta pentru copii – Recomandarile noastre pentru 2024
Il poti linisti pe cel mic in timpul unei plimbari cu bicicleta, insa pentru a putea face acest lucru, trebuie sa ai un scaun ce se monteaza pe cadru. Ca sa poti face o achizitie reusita, ar trebui sa te documentezi, iar daca vrei sa treci peste aceasta etapa, iata direct recomandarile. Dieffe CICO antracit este un model ce se pune in spate si poate fi folosit pana in jurul varstei de 5 ani, deoarece sustine 22kg. Hamul ofera prindere sigura si poate fi ajustat, iar zona de sustinere a picioarelor are curele ca sa nu se raneasca cel mic de roata. Daca ai prefera o alta varianta, avem si o a doua propunere: HTP Elibas sb05.
Tabel de comparatie
Este un model ce se pozitioneaza in spate si corespunde standardelor de siguranta, iar datorita faptului ca sustine o greutate de 22kg, poate fi folosit vreme indelungata, avand si o perna detasabila pentru a spori confortul. Prinderea scaunului se face cu ajutorul unei centuri, iar pentru a avea o pozitie comoda, zona de sustinere a picioarelor poate fi reglata, dar dispune si de curele de prindere ce ofera siguranta.
Modelul este rosu, poate fi preferat indeosebi de parintii care au fetite.
Este o varianta optima pentru cei care cauta un scaun rezistent, comod si simplu de montat, ce poate fi folosit de la varste fragede pana atunci cand cel mic devine prescolar.
Este din plastic cu perna detasabila, ce poate fi curatata oricand, iar zona de sustinere a picioarelor este dotata cu curele ce impiedica atingerea membrelor de roti, are un spatar inalt, ce sustine coloana si ofera o pozitie comoda, iar greutatea maxima ce poate fi transportata este de 22kg. Modelul este unul sigur, cu o centura ce se inchide in trei puncte.
Nu este un model potrivit pentru copii foarte mici, deoarece se monteaza in spate si adultul nu are contact vizual.
Este un model ce se poate folosi timp indelungat, se monteaza si se intretine usor, iar siguranta este oferita de centura ce se fixeaza in 3 puncte.
Scaun de bicicleta, pentru copii, cu pozitionare pe portbagaj, compatibil cu cele mai multe dintre modelele de oras, cu spatar inalt si tapiterie detasabila pentru curatare facila si rapida. Este prevazut cu suport pentru picioare, a carui lungime poate fi ajustata pe masura ce copilul creste, si elemente reflectorizante, pentru mai multa siguranta in trafic.
Nu il poti folosi daca obisnuiesti sa circuli pe bicicleta cu amortizor pe spate sau un model de curse.
Optiune pentru instalare pe portbagaj, usor de montat si folosit, potrivita pentru copii cu greutatea de pana la 22kg.
Modele recomandate in 2024
Kands Elibas 5001
Pentru parintii care considera ca copilul va fi mai ferit daca este amplasat in spate, am inclus in lista de produse si acest scaun cu montare pe portbagaj. Este o versiune potrivita bicicletelor cu roti de 26 pana la 29inch, al caror portbagaj are latimea de 120 pana la 175cm.
Poate fi folosit pana cand cel mic ajunge la greutatea de 22kg, deci o perioada mai lunga decat multe dintre versiunile cu montaj langa ghidon sau pe centru, si este prevazut cu sectiune reflectorizanta care imbunatateste vizibilitatea la ore tarzii.
Scaunul este cu spatar inalt, prevazut cu tapiterie care se fixeaza in scai, fiind deci usor de detasat si curatat. Sistemul de siguranta este unul cu prindere in trei puncte, iar scaunul include, in plus, si suporturi pentru picioare, care pot fi ajustate pe cinci niveluri de lungime, in functie de cat de inalt este copilul. Iti atragem atentia ca nu il vei putea folosi daca ai o bicicleta de curse sau un model cu amortizor pe spate.
Avantaje:
Design inalt, confortabil pentru spate, cu tapiterie detasabila, usor de curatat.
Include suporturi ajustabile pentru picioare.
Este prevazut cu elemente reflectorizante.
Poate sustine sigur o greutate de pana la 22kg.
Dezavantaje:
Sistemul de fixare in trei puncte poate fi mai putin potrivit pentru copiii agitati.
Nu este potrivit pentru bicicletele de cursa sau/si cu amortizare pe spate.
Cum alegi un scaun bun de bicicleta pentru copii
Ghidul cumparatorului
In ultima perioada, din ce in ce mai multa lume a devenit preocupata de un stil de viata sanatos si de protejarea mediului. Fie ca e o pasiune de weekend sau ca e folosita zilnic pe drumul la si de la serviciu, bicicleta este un mijloc de deplasare ieftin, confortabil cel putin pe vreme buna si prietenos cu natura. Insa multi dintre utilizatori sunt parinti si isi doresc sa ii implice si pe copii alaturi de ei in aceasta noua pasiune.
Sau pur si simplu, nevoile lor de deplasare includ si un copil care este prea mic ca sa mearga cu bicicleta proprie. Scaunul de bicicleta te poate scoate din impas, copilul tau fiind in acelasi timp in siguranta. Ca si alte produse ce au ca scop siguranta copiilor precum scaunul auto britax, scaunele de bicicleta se impart in mai multe categorii de calitate si pret si este important sa stii ce caracteristici sunt importante in alegerea pe care o vei face. Toti cumparatorii se intreaba unde gasesc scaune de bicicleta pentru copii la preturi bune, astfel ca iti vom iesi in intampinare cu cateva pareri si cu cateva sugestii despre magazinele din care le poti procura.
Locul de fixare: scaunele de bicicleta pentru copii se pot fixa in fata sau in spate, deasupra portbagajului. Fiecare dintre variante are avantajele si dezavantajele sale. Un scaun care se fixeaza in fata are marele avantaj ca iti permite sa vezi ce face copilul in fiecare clipa. In plus, si vizibilitatea de care beneficiaza copilul este mai buna, iar tu vei putea discuta cu el pe toata durata calatoriei. Faptul ca il vezi mereu iti da si tie o stare de confort si adauga un plus de siguranta, caci nu vei fi tentata sa te intorci sa ii arunci din cand in cand cate o privire.
Numeroase pareri despre cele mai bune scaune de bicicleta pentru copii sustin ca si echilibrul este mai bun atunci cand copilul foloseste un asemenea scaun. Dezavantajele sunt insa si ele demne de a fi luate in calcul: in cazul in care cazi, copilul va functiona ca un airbag pentru tine, pedalatul s-ar putea sa fie putin ciudat, cu genunchii in exterior, copilul este mai expus la vant, iar in cazul in care adoarme se poate dezechilibra si cadea.
Nu in ultimul rand, un scaun montat in fata este potrivit in general doar pentru copii cu varsta de pana la 3 ani, dupa aceasta varsta el blocand vizibilitatea. Un scaun care se monteaza in spate este mult mai sigur pentru copil, in eventualitatea unei caderi. De asemenea, exista mai multe posibile sisteme de prindere pentru un scaun care se monteaza in spatele bicicletei, totusi copilul va avea de suferit la capitolul vizibilitate.
Daca te intereseaza si cum poti calatori sigur impreuna cu juniorul tau in masina, scaunul auto Primii Pasi te va ajuta.
Varsta si dimensiunile copilului: din motive care tin de siguranta copilului si de confortul tau, exista norme care reglementeaza tipul de scaun pe care il poti alege. Astfel, conform legislatiei in vigoare si standardelor de siguranta, se considera ca scaunul frontal trebuie folosit doar pentru copii cu varste intre 1 si 3 ani. Recomandarile de greutate ale scaunelor cu montare in spate sunt cuprinse intre 18 si 30 de kg, deci daca ai un copil marisor, sau daca intentionezi sa folosesti scaunul pentru mult timp, trebuie sa acorzi atentie si acestui aspect.
Spatiu pentru maini: unele scaune de bicicleta pentru copii sunt dotate cu un fel de mini-ghidon care ii permite si copilului sa se tina, conferindu-i un plus de suport si confort. Acest ghidon este util si pentru parinte caci, avand de ce sa se tina, copilul este mai putin tentat sa apuce hainele sau mainile adultului.
Suport pentru somn: scaunele destinate copiilor cu varste mici sunt adesea prevazute cu extra sprijin pentru situatia in care copilul adoarme. Ele nu doar ca garanteaza o calatorie mai confortabila, dar si una mai sigura, copilul avand o pozitie mai bine controlata.
Sistem de centuri reglabile: cele mai multe scaune de bicicleta pentru copii sunt dotate cu centuri cu sistem de prindere in 3 puncte, pe care insa unii utilizatori il considera insuficient. Centurile de pe umeri au tendinta de a aluneca in lateral, oricat de bine ar fi ajustate; protectiile suplimentare pentru umeri pot rezolva aceasta problema, ca si hamurile cu prindere in 5 puncte.
Sistem de sustinere a picioarelor: in cazul scaunelor montate in fata, acesta este un element de siguranta adesea pierdut din vedere, copiii fiind mici, avand picioare scurte care nu risca sa fie lovite de catre roata din fata. In cazul scaunelor montate in spate, un suport de plastic pentru picioare, cu centuri care sa sustina piciorul in suport, este obligatoriu pentru a preveni accidentele.
Greutatea: dupa cum stie orice biciclist, fiecare kilogram adaugat pe bicicleta conteaza, din punctul de vedere al echilibrului si dificultatii in pedalare. Cu cat scaunul este mai usor, cu atat mai facil iti va fi sa te deplasezi cu el. In cazul scaunelor montate anterior, greutatea lor variaza intre limite foarte apropiate, iar modul in care sunt montate face ca acest parametru sa nu fie atat de important. In cazul scaunelor montate pe portbagaj insa, trebuie sa ai mare grija la greutatea scaunului si la greutate insumata a scaunului, plus a copilului. Fiecare bicicleta are specificatii clare facute de producator despre greutatea maxima admisa pentru a fi transportata, si trebuie sa ai grija ca greutatea scaunului si a copilului insumate sa nu depaseasca specificatiile de siguranta.
Stilul de viata al familiei: dupa optiunile care tin de siguranta, acesta este un parametru foarte important care ar trebui sa iti ghideze alegerea. Daca drumurile pe care le faci sunt scurte si dese, cu multe opriri, te va interesa un scaun cu montare rapida, in care copilul poate fi asezat repede si in siguranta.
In cazul in care faci calatorii mai lungi, eventual in afara orasului, montarea unei protectii impotriva vantului sau a altor accesorii devine importanta. Daca faci plimbari si cu, si fara copil, un scaun cu instalare simpla iti usureaza mult viata. Daca faceti drumuri lungi, sau mergeti pe drumuri denivelate, o atentie sporita trebuie acordata confortului copilului: un scaun tapitat, cu spatar reglabil, cu suport pentru cap sau sistem de suspensii va fi mult mai potrivit.
Acum ca am stabilit care sunt cei mai important parametrii de care trebuie sa tii cont in alegerea produsului potrivit, sa raspundem la o alta intrebare a viitorilor cumparatori: unde gasesc scaun de bicicleta pentru copii la un pret bun. Dupa ce am studiat piata, concluzia noastra este ca cele mai avantajoase preturi se gasesc in magazinele online, asadar te sfatuim calduros sa le ai in vedere; vei beneficia de produse originale, cu transport cel mai adesea gratuit, pret mai mic decat in magazinele fizice si garantie cu durata similara. Iata selectia noastra de produse de top disponibile in prezent pe piata din Romania.
Cum se foloseste un scaun de bicicleta pentru copii
Un scaun de bicicleta pentru copii este practic atunci cand iesi des la plimbare cu juniorul tau. Cand il achizitionezi, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa il montezi. Instalarea unui astfel de dispozitiv nu ar trebuie sa iti creeze probleme. Insa, pentru a-ti facilita munca, iti oferim cateva ponturi pentru folosirea optima a acestui articol.
Inainte de utilizare
Inainte de prima utilizare, dupa ce ai instalat scaunul si ai asezat copilul in el, este important sa te familiarizezi cu bicicleta si sa constientizezi ca greutatea este mai mare. Atunci cand pleci de fiecare data la drum, verifica bratul suport astfel incat el sa fie introdus in pozitia corecta. Asigura-te ca maneta de siguranta este bine fixata in cele doua carcase ale bratului de sprijina. Controleaza rezistenta tragand de brat. Verifica regulat daca blocul de fixare este bine insurubat.
Produsul nu trebui sa se miste sau sa se deplaseze pe cadru. Asigura-te ca scaunul copilului, odata instalat, nu compromite actiunea franelor si ca piesele in miscare nu intra in coliziune cu scaunul. Fixeaza intotdeauna centura de siguranta chiar daca pleci intr-o scurta calatorie. Curelele trebuie sa fie confortabile, insa fara a aluneca pe umeri. Scaunul si captuseala se pot incinge daca sunt expuse la soare pentru o perioada lunga de timp. Verifica sa nu fie prea fierbinti inainte de a instala copilasul. Poti lua cu tine si un telescop pentru copii. Astfel, inclusiv momentele de pauza vor fi memorabile pentru amandoi.
Asigura-te intotdeauna ca micutul tau si imbracamintea pe care o poarta nu vor intra in contact cu partile in miscare ale bicicletei, in special picioarele copilului cu rotile, degetele cu mecanismele de franare etc. Fii atent la acest lucru periodic in timp ce copilul creste.
Montare
Inainte de a instala scaunul, citeste cu atentie instructiunile din manualul de utilizare. Inspecteaza daca tipul bicicletei este compatibil cu dispozitivul pe care l-ai cumparat si asigura-te ca urmezi in mod corect pasii de montare pentru a oferi copilului o calatorie sigura si confortabila. Exista scaune atat pentru fata, cat si pentru spate.
Scaunul este potrivit pentru majoritatea bicicletelor, inclusiv pentru cele supradimensionate si cu suspensie totala de 16 inch (40,6 cm). Acesta iti este livrat cu bara de prindere care se potriveste atat bicicletelor doamnelor, cat si ale domnilor. Centura de siguranta se prinde in 5 puncte si suportul pentru picioare iti protejeaza copilul. Tot ce ai nevoie este in cutie, inclusiv scaunul, bara si instrumentele.
Curatare si intretinere
Curata curele, scaunul si captuseala cu apa calda si un detergent neutru dedicat articolelor delicate. Nu folosi solventi sau detergenti corozivi si abrazivi pentru a nu zgaria scaunul. Lasa husa sa se usuce in mod natural, nu este indicat sa o calci cu fierul. Scaunul si toate accesoriile sale trebuie eliminate si reciclate la centre ecologice specializate. Nu arunca scaunul la cosul de gunoi.
Pentru a mentine scaunelul in bune conditii de functionare si pentru a preveni accidentele, este recomandat sa verifici in mod regulat sistemul de fixare al produsului la bicicleta. Asigura-te ca toate partile componente functioneaza in conditii optime. Daca observi ca piesele sunt deteriorate, inlocuieste-le cu unele noi pentru a preveni eventualele accidente.
Marci populare:
Ciclismul este un sport din ce in ce mai raspandit si la noi in tara, si chiar daca nu te consideri neaparat un sportiv, atata timp cat iti place sa mergi cu bicicleta, e destul de probabil sa iti doresti sa te poata insoti si copilul. Iata cateva date despre unii dintre cei mai apreciati producatori din bransa.
Grupul Polisport este o companie internationala, fondata in anii ‘80 in nordul Portigaliei. In prezent, grupul are 250 de angajati permanenti si colaboreaza cu cateva dintre cele mai importante nume din principalele sale sectoare de productie de accesorii pentru biciclete si motociclete.
Azi, grupul Polisport este format din 4 companii distincte, insa probabil ca cea mai de succes dintre ele este cea care produce si comercializeaza scaune pentru bicicleta, caci cifrele de vanzari ajung, in cazul lor, la peste 500.000 de bucati in fiecare an. In portofoliul de produse al Polisport Bicycles intra insa si aparatori de noroi, sticle de apa, casti si alte accesorii.
Pe piata de profil, brandul s-a impus fara nici o urma de indoiala dupa ce, in 2013, a achizitionat actiunile companiei olandeze cunoscute ca pana atunci sub denumirea de BoBike – Bicycle Safety Seats. Astfel, el a devenit singurul lider de piata pe segmentul acesta de productie, in Europa.
Intregul lant de productie se desfasoara in cadrul companiei, oferind astfel un control deplin asupra calitatii si a costurilor. In final, rezultatul este punerea la dispozitia clientilor a unor piese in care inclusiv producatorul are deplina incredere.
OKBaby este un brand italian care si-a facut un scop din a garanta, intotdeauna, cele mai inalte standarde in materie de creativitate, fiabilitate si siguranta, mai ales in sectorul produselor pentru bebelusi, atat de delicati si de pretentiosi.
In permanenta cautare pentru a dezvolta produse noi si inovatoare, OKBaby a ajuns sa isi dezvolte afacerea inclusiv prin infiintarea unei facilitati de productie noi, cu o suprafata interioara de nu mai putin de 8000 mp, cu echipamente de ultima generatie.
Indeplinind asteptarile a mii de familii, nu doar din Italia ci si din intreaga lume, OKBaby si-a luat un angajament in ceea ce priveste calitatea. Numeroasele certificari in acest domeniu garanteaza transparenta si precizia intregului proces de productie, de la proiectarea noilor prototipuri, pana la modul de plasare a comenzilor si calitatea serviciului clienti oferit,.
Portofoliul OKBaby este produs integral in Italia, si e confectionat exclusiv din materiale de cea mai buna calitate. Controlul calitatii, de altfel, se efectueaza pana la nivel de produs, nici o piesa nefiind lansata pe piata inainte de a fi testata riguros. Multumita seriilor care insotesc fiecare dintre piese, ele pot fi oricand urmarite pana la identificarea inclusiv a originii materiilor prime.
Povestea WeeRide incepea in Canada, cu mai mult de 15 ani in urma, cand un tata mandru isi urca pentru prima oara fiul in scaunul special pentru bicicleta, proaspat achizitionat. Cateva minute mai tarziu, copilul incepe sa planga, tatal se opreste si coboara, se dezechilibreaza si toata lumea ajunge pe asfalt.
De aici incepe un lung proces de proiectare, calculare, testare si imbunatatire, care are ca rezultat final comercializarea unora dintre cele mai bune scaune disponibile pe piata, care se remarca in primul rand prin ergonomie si siguranta, astfel incat incidente ca cel relatate sa nu se mai repete.
In prezent, produsele brandului pot fi achizitionate in numeroase locatii de pe continentul American, din Europa, Africa, Orientul Apropiat, Australia si Asia. Fiind atat de apreciate, pentru simplitate si inovatie, ele au castigat un segment important de piata.
In portofoliul de produse intra o gama variata de articole moderne, uimitoare prin cat de practice sunt si exceland la capitolul functionalitate. Poti achizitiona scaune pentru bicicleta, remorci, dar si faimosul Co-Pilot, care a cucerit simpatia publicului ca o minunata varianta de tranzitie de la copilul care sta pe bicicleta adultului, la cel care in curand va pedala singur.