Modele recomandate in 2024
SmartBalance Regular Hip Hop
Cand vine vorba de raportul calitate-pret, modelul Smart Balance e cel mai bun scuter electric, tip hoverboard, pe care il vei gasi pe piata. Dovada e chiar numarul mare de cumparatori care au ales produsul. Poate fi folosit usor de catre copii, adolescenti si adulti, intrucat poate sustine o greutate de pana la 120 kg.
Viteza maxima la care ajunge e de 18 km/ora, iar asta datorita celor doua motoare care au o putere de 350W si care sunt propulsate cu ajutorul unor baterii de 36V. Pentru o incarcare completa, trebuie alimentat in jur de 2-3 ore, dupa care vei putea face cu scuterul pana la 20 km, inainte de-a se descarca. Placa poate fi inclinata pana la un unghi de 35 de grade, prinde viteza inainte si inapoi, si poate fi rotita. De asemenea, rotile nu sunt pneumatice si au un diametru de 160 mm. Distractia e asigurata si de faptul ca permite conexiune Bluetooth, prin care poti asculta muzica.
Smart Balance detine cam tot ceea ce ti-ai putea dori de la un hoverboard, fiind de calitate si o idee foarte inspirata de cadou pentru copilul tau.
Avantaje:
Scuter electric hoverboard, cu capacitate de inclinare la 35 de grade.
Prinde o viteza maxima de 15-18 km/ora.
Poate sustine o greutate de pana la 120 kg.
Are o autonomie de 20 km, dupa 2 ore de incarcare.
Design multicolor, inspirat din cultura hip-hop.
E compatibil Bluetooth si emite muzica.
Pretul e unul avantajos, in raport cu calitatea oferita.
Este foarte silentios.
Dezavantaje:
Nu poate fi folosi pe pietris, avand roti non-pneumatice.
Oxboard Hoverboard
Nu avem retineri in a spune ca Oxboard Hoverboard sta in rand cu cele mai bune scutere electrice din comert, iar de asta te poti convinge si singur.
In primul rand, e superior cand vine vorba de siguranta: e echipat cu senzori de monitorizare a parametrilor tehnici, detectand situatiile in care viteza admisa e depasita, precum si eventualele nereguli ce pot duce la supraincalzire. Rotile au o constructie ce impiedica depunerile de praf si blocarea, iar suprafata placii e cauciucata, ceea ce protejeaza componentele mai sensibile si contribuie la confortul conducatorului, intrucat amelioreaza socurile. Il poti folosi chiar si pe pietris.
Daca e pentru prima data cand te urci pe un astfel de scuter, il vei putea seta la modul de lucru pentru inceptori, dupa care, cand esti pregatit, poti trece la modul “avansat”. Functioneaza cu un acumulator Samsung, Li-Ion, de 36V, ce poate fi folosit precum incarcatorul unui laptop. Motoarele sunt performante si sustin o viteza maxima de deplasare de 15 km/ora. Placa e prevazuta cu 4 faruri Xenon, ce vor oferi vizibilitate pe timp de noapte, precum si cu LED-uri de semnalizare pe spate. Te intereseaza un scuter electric, care sa iti ofere senzatii tari si adrenalina, oferindu-ti si protectie optima in acelasi timp? Iata-l!
Avantaje:
Scuter electric hoverboard, profesional.
Produsul respecta standardele de siguranta impuse de UE.
Zonele sensibile sunt prevazute cu bump-ere din cauciuc, cu rezistenta la socuri.
Are la baza un software performant, ce asigura miscari line, fara opriri bruste.
Permite doua moduri de deplasare: incepator si avansat.
E echipat cu 4 faruri, pe fata si pe spate, oferind siguranta pe timp de noapte.
Dezavantaje:
Fiind un produs profesional, si costul va fi mai ridicat.
FreeWheel Junior Graffiti
Iata un scuter electric de care se pot bucura si copiii, fete si baieti, care sunt mai mari de 12 ani. Acesta a fost conceput pentru a fi exploatat in siguranta, iar portiunile pentru picioare sunt acoperite cu striatii din cauciuc, ce permit papucului sa nu alunece. De asemenea, poate sustine o greutate de pana la 100 kg, astfel ca nu exista nici o sansa ca placa sa cedeze.
Modelul e multicolor, iar rotile sunt cauciucate si au un diametru de 6,5 inch. Chiar daca nu va impresiona un amator de senzatii tari, scuterul poate prinde 12 km/ora, fiind suficient ca sa distreze utilizatorii mici, insa fara ca tie sa-ti sara inima din piept cand iti vei vedea odorul ca prinde viteza.
La baza acestuia este un acumulator 4.4 Ah, tip litiu, care poate fi alimentat la o priza cu tensiunea de 110-220V. Pentru o incarcare completa trebuie sa il lasi cel putin 2 ore. Acest scuter electric FreeWheel, ce presupune o investitie accesibila, e sigur, frumos si rezistent, iar cu siguranta va face fericit orice copil.
Avantaje:
Scuter electric la un pret bun, pentru copiii de peste 12 ani.
Atinge o viteza de pana la 12 km/ora, suficienta pentru distractia si siguranta utilizatorului.
Are roti cauciucate, ce absorb din socul produs pe asfalt.
Se bucura de o autonomie de 20 km.
Vine cu garantie de 24 de luni si e livrat gratuit.
Dezavantaje:
Nu e potrivit adultilor care doresc mai multa viteza si adrenalina.
Freewheel Smart
Daca ai luat decizia de a incerca un mijloc de transport mai amuzant si ecologic, si te-ai hotarat sa investesti intr-un hoverboard, afla ca produsul de fata e unul performant.
Nu doar ca nu ai nevoie de permis pentru a-l conduce, insa modul de utilizare este foarte simplu chiar si pentru un copil: avansezi, in spate sau in fata, doar prin aplecarea corpului, iar pentru a te roti la stanga sau la dreapta, e suficient sa aplici mai multa presiune pe partea respectiva.
Aceasta placa electrica de mers functioneaza pe baza a doua motoare cu putere de 350W, multumita carora se va deplasa chiar si cu 16 km/ora. De asemenea, acumulatorul Li-Ion 36V, cu o capacitate de 4.4 Ah, poate fi incarcat la 110-220V, timp de 2-3 ore. Pentru a evita orice accident sau defectiune produsa de suprasarcina, un indicator iti va arata nivelul de incarcare. Vrei un scuter solid, rapid, care-ti ofera siguranta la incarcare si iti permite sa asculti muzica chiar de pe propriul smartphone? Freewheel e o optiune inspirata.
Avantaje:
Hoverboard smart, cu miscari line, fara bruscari.
Se deplaseaza cu o viteza maxima de 16 km/ora.
Permite un unghi de urcare de 30 de grade.
Ofera conexiune Bluetooth si aplicatie pentru smartphone.
Functioneaza cu un acumulator Li-Ion 36V, cu o autonomie de 20 km.
Are indicator al nivelului de incarcare, riscul de supra-sarcina fiind inlaturat.
Dezavantaje:
Nu are faruri sau lumini de semnalizare, care sa atraga atentia asupra ta cand te plimbi noaptea.
FreeWheel F1
Iata un scuter electric, ieftin si bun, pe care il recomandam cumparatorilor care asteapta performante decente si nu doresc sa investeasca prea mult. Nu vei avea parte de cine stie ce adrenalina, insa placa se poate deplasa cu 12 km/ora, fiind perfecta pentru plimbari si transport la scoala. Daca locuiesti la curte, si vrei sa te si distrezi in timp ce faci curatenie, de ce sa nu utilizezi o placa cu doua roti, cu care te vei misca mai rapid?
Incorporeaza doua motoare de 350W, poate duce o sarcina de cel mult 120 kg, iar o singura incarcare ii ofera o autonomie de 20 km. Acumulatorul de tip litiu trebuie tinut in priza in jur de 2 ore, la o tensiune de 110 – 220V, dupa care te poti bucura de scuter timp de mai multe ore. De mentionat ca se inclina la un unghi de 15 grade, e negru si are o greutate de 10 kg.
Accesibilitatea, calitatea si micile dotari utile fac ca acest hoverboard sa fie o alegere inspirata, fie ca il cumperi pentru copil sau pentru tine.
Avantaje:
Poate parcurge pana la 20 de km, la o singura incarcare.
Viteza maxima de rulare e de 12 km/ora.
Se incarca in aproximativ 2 ore.
Are luminite de semnalizare, ce te feresc de accidente pe timp de noapte.
Nu sunt percepute taxe de livrare si il primesti direct la usa.
Are garantie de 2 ani.
Dezavantaje:
Aripile laterale sunt usor de zgariat, intrucat nu au protectie.
Cum alegi un scuter electric bun
Ghidul cumparatorului
Ti-ar placea sa conduci un scuter electric fara permis? Doar imagineaza-ti: il poti lua la plimbare prin parc, drumurile pana la scoala devin mai putin plictisitoare, iar tehnologia avuta la baza e una inteligenta, ce permite manevrarea fara maner, doar prin miscarile corpului.
In plus, masurile de intretinere sunt minime, avand in vedere ca tot ce trebuie sa faci e sa stergi placa si rotile din cand in cand, asa incat sa aiba un aspect ingrijit. Fara schimbare de ulei sau alimentare cu carburant, chiar si un copil poate conduce un astfel de vehicul.
Cu toate acestea, vorbim de dispozitive aparute relativ recent pe piata, asa ca e normal sa nu stii cum sa cumperi unul sau la ce sa te astepti.
Fii fara griji! Ghidul nostru de cumparaturi iti va oferi informatii privind tipurile de scutere, ce inseamna un model performant, cum e alimentat, ce masuri de siguranta poti lua, dar si ce alte functii practice poate avea. Pe langa asta, descoperi si unde gasesc scuter electric, la preturi bune, alti impatimiti de senzatii tari.
Tipologie: Cele care au aparut recent pe piata sunt de tip hoverboard si airwheel, insa inca exista si unele modele clasice, cu 3 roti, pentru persoanele care sufera de handicap, precum si unele variante pliabile.
Scuter electric hoverboard: este o placa formata din doua bucati, fiecare parte terminandu-se cu cate o roata, iar cele doua unindu-se intr-un punct pivotant central. Aceasta constructie permite miscarea partilor in mod independent una de cealalta. Datorita unor senzori de presiune, vehiculul “simte” miscarea utilizatorului si urmeaza directia indicata de acesta. De exemplu, daca te apleci in fata sau in spate, placa va porni inainte, respectiv inapoi.
Pentru intoarcere, e suficient sa aplici mai multa presiune pe partea stanga, iar roata de sub portiune va prinde mai multa viteza, facand ca placa sa se intoarca. Daca esti confuz sau, poate, speriat – vorbim, la urma urmei, de un scuter electric cu doua roti, fara maner, afla sa sistemul e chiar simplu si intuitiv, fiind usor de deprins.
Scuter electric airwheel: spre deosebire de modelul anterior, acesta poate avea o roata sau doua alaturate, de dimensiuni mai mari, asezate chiar in centru, exact intre picioarele utilizatorului ce vor sta pe o placa fixa si stabila. Sunt mai mici, mai usor de condus in zone inguste si chiar mai distractiv de folosit, insa din pacate nu prea se gasesc pe piata din Romania.
Si procesul de deplasare e ceva mai complicat, iar daca avansarea se face tot prin aplecarea corpului, cand vine vorba de curbe si intoarceri, conducatorul e nevoit sa-si roteasca soldurile in directia respectiva si sa aplice presiune cu propriul corp.
Scuter electric pentru handicap: e conceput pentru persoanele care au probleme, temporare sau permanente, de deplasare. Sunt facute cu scopul de-a creste calitatea vietii utilizatorului, care se va putea deplasa singur, in plimbari sau la cumparaturi. Acestea sunt variante de scuter electric cu 3 roti, confortabile, cu manere si cu spatar inalt, care sunt foarte usor de manevrat. Sunt perfect pentru folosire in interiorul locuintei sau in curte, dar si pe distante mai lungi, prin parcuri, prin supermarketuri, etc .
Scuter electric pliabil: ramane solutia practica pentru persoanele care doresc sa conduca un astfel de dispozitiv si au nevoie sa-l transporte in masina, autobuz sau avion. E conceput dintr-un sasiu si alte parti componente, iar forma restransa poate fi carata pe rotile din dotare.
Performanta: Intereseaza, mai ales, viteza de deplasare, dar si conditiile de utilizare: pe teren drept, accidentat, pe suprafete uscate sau pe sol umed. Daca un scuter electric pentru copii poate rula si cu 12 km/ora, unul pentru adulti trebuie sa se incadreze in limitele legale.
Vei gasi modele care avanseaza cu 16 km/ora si chiar mai mult, insa tine cont ca, in Romania, orice vehicul care depaseste 25 km/ora e considerat moped. Asta inseamna ca vei avea nevoie de permis pentru inscrierea lui si esti obligat sa il inmatriculezi.
De aceea, daca nu esti dispus la a scoate alti bani din buzunar si la a face drumuri si sta la cozi in numele birocratiei, e mai bine sa alegi un model care sa nu depaseasca aceasta limita. E important sa stii ce viteza poate prinde hoverboard-ul, mai ales daca il vei utiliza ca mod de transport la serviciu sau la scoala, de exemplu. In felul acesta, vei stii exact cat timp vei petrece pe drum.
De asemenea, verifica si legislatia din alte tari, daca intentionezi sa-l iei in vacanta, intrucat exista locuri unde e interzis sa te deplasezi cu un scuter electric freewheel, adica fara maner, pe trotuare sau, dimpotriva, pe sosea.
Alimentarea: Fiind un dispozitiv electric, functioneaza pe baterii, acestea fiind cele care propulseaza motoarele din dotare.
Produsele de calitate vor incorpora acumulatoare reincarcabile de tipul lithium ion, care sunt mai rezistente si mai sigure. Acest aspect e responsabil si de viteza de deplasare, de distanta pe care o poti parcurge la o singura alimentare, de greutatea suportata sau de conditiile de deplasare.
Iti sugeram sa verifici ce autonomie au bateriile (una ce consuma 350W rezista in jur de 20 de ore), dar si in cate ore (de obicei, aproximativ 3) se poate face o alimentare completa si, mai ales, sa privesti cu o doza serioasa de scepticism valorile date.
Siguranta: Nu sunt straine cazurile in care scuterele au luat foc in timpul incarcarii si chiar in momentul utilizarii! Totusi, riscul de explozie sau supraincalzire a fost depasit, astfel de episoade neaparand in ultimul timp.
Cu toate acestea, extrem de multe pareri despre cele mai bune scutere electrice insista asupra alegerii unui brand de incredere, al carui nume nu a fost legat de astfel de accidente, iar nu o chinezarie sau un produs no name.
Poti lua si singur cateva masuri, cum ar fi sa nu lasi dispozitivul nesupravegheat in timpul incarcarii, sa nu-l lasi in priza pe timp de noapte si sa nu-l conduci in ploaie, avand in vedere ca vorbim de un vehicul electric. De asemenea, nu e potrivit copiilor mai mici de 12 ani.
Greutatea suportata: Nimeni nu vrea ca placa sa se rupa chiar in timp ce prinde viteza! De aceea, e bine sa stii ce masa suporta scuterul. Exista produse decente, ce sustin peste 90 kg, dar si unele mai scumpe, ce duc 130 kg.
Pentru ca nu stii mereu daca ceea ce spun producatorii e adevarat, iti recomandam sa te orientezi catre rezistenta placii, iar aici, metalul va fi intotdeauna superior plasticului.
Functii si dotari: Unele scutere sunt prevazute cu GPS, cu afisaj LED pentru redarea parametrilor de deplasare, cu faruri si luminite cu aprindere pe timp de noapte, cu functii de siguranta impotriva conditiilor meteo nefavorabile, cu pornire la cheie sau doar la maneta ori buton, cu diferite viteze si cu marsarier, boxe cu bluetooth, etc. Produsele premium, desigur, mai scumpe, au chiar si aplicatii care impiedica utilizarea altor persoane ce nu sunt recunoscute de sistem.
“Unde gasesc scuter electric, la un pret bun?” e o intrebare la care trebuie sa raspunda orice cumparator hotarat sa faca o investitie. Daca stii deja cum ai vrea sa fie modelul tau, e cazul sa incepi cautarile. Stim, e greu sa le gasesti in magazinele romanesti din orasul tau, cu atat mai mult daca locuiesti intr-o localitate mica sau la sat.
Din fericire, exista magazinele online, in care sunt comercializate chiar si produse premium, care inca nu sunt disponibile in alte locuri. In plus, site-urile de cumparaturi sunt pline de perioade de promotii si reduceri, asa ca e imposibil sa nu gasesti modelul perfect si potrivit bugetului tau.