7 trucuri pentru a economisi cand cumperi incaltaminte pentru copii
Probabil ca ai avut deja ocazia sa constati ca rareori se intampla ca juniorul tau sa inceapa primavara si sa incheie toamna cu aceeasi pereche de adidasi inalti. Spre norocul tau, sezonul rece fiind ceva mai scurt, ai sanse reale sa te poti limita la o singura pereche de cizme de zapada pentru copii, totusi.
Iar daca ne gandim ca orice copil are nevoie si de o pereche de ghete de toamna, si de o pereche de incaltaminte pentru orele de educatie fizica sau pentru schimburile de la scoala, si de niste sandale din piele (sau nu) pentru zilele calduroase, si apoi tragem linie, ajungem la o investitie anuala semnificativa, doar in incaltaminte.
Si daca ti se pare mult, inmulteste rezultatul cu numarul de copii pe care il ai. Cum suna?
Ei bine, vestea buna este ca exista moduri intelepte de a te asigura ca micutul tau beneficiaza de incaltaminte potrivita si de buna calitate, chiar daca bugetul familiei este limitat. In fond, cui crezi ca ii place sa arunce bani pe fereastra, pe incaltaminte care va fi purtata cateva luni?
Contents
Profita de reducerile si promotiile site-urilor de profil
Stim ca nu e intotdeauna usor sa cumperi incaltaminte pentru bebe fara sa probezi, dar si aici poti lua in considerare doua avantaje. Comerciantii stiu si ei foarte bine ca este vorba despre o provocare, si isi incurajeaza clientii prin intermediul unor politici de retur foarte prietenoase.
Apoi, daca ati testat deja un anumit model de incaltaminte sport pentru copii, de la un anumit producator, si copilul a fost foarte incantat, si s-a simtit foarte bine, exista sanse semnificative ca acelasi model, numarul mai mare, sa fie la fel de apreciat si de confortabil.
Cumpara mai multe perechi
Daca ai prins la un moment dat o perioada de reduceri foarte avantajoase, la modelele pe care le apreciati si le purtati cu succes, poti cumpara mai mult de o pereche, in marimi consecutive. Pana la urma, daca e sa fim sinceri, sandalele si cizmele se poarta pentru perioade mai scurte de timp, sa spunem 3 luni, insa incaltamintea sport este necesara pe intreaga durata a anului.
Apeleaza la programe de fidelitate.
Exista magazine sau producatori care obisnuiesc sa isi rasplateasca clientii fideli cu reduceri si oferte, asadar e posibil, mai ales daca ai mai mult de un copil, sa beneficiezi de niste discounturi care, pana la urma, sa conteze.
Verifica mai multe tipuri de magazine
Desigur, e confortabil, simplu, rapid si placut sa te duci in mall la un magazin sportiv consacrat si sa cumperi de pe raft, dar cu siguranta nu este cea mai ieftina varianta. Verifica outleturile, finalurile de colectie – vei gasi modele noi, de foarte buna calitate, la preturi la jumatate.
Alege incaltaminte adaptabila
Daca alegi cu rabdare si atentie, ai sanse reale sa gasesti o pereche de pantofi sport care sa se potriveasca si la o iesire la iarba verde, si la o plimbare in parc, si chiar si la o petrecere fara pretentii, intre cunoscuti. Este foarte frustrant, mai ales in cazul parintilor de fete, sa fie obligati sa cumpere adidasi pentru copii, tenisi, pantofi sport, pantofi eleganti, sandale de plaja si sandale de dans, toate urmand sa fie purtate de 2-3 ori.
Ia in calcul varianta incaltamintei second hand
Exista o serie de piese de incaltaminte care pot fi igienizate suficient de bine incat sa nu prezinte nici un risc pentru sanatate. Mai exista, desigur, si varianta incaltamintei pastrata de la un frate mai mare, sau preluata de la un verisor sau de la prietenii de familie.
Nu recomandam, totusi, cumpararea de incaltaminte la mana a doua de provenienta necunoscuta, uzata, sau care nu poate fi curatata satisfacator la interior, pentru ca exista riscul de transmitere a unor boli de piele.
Daca ai mai mult de un copil, poti incerca sa te orientezi catre piese de incaltaminte in culori neutre, care pot fi purtate de copii indiferent de sex, caci e putin probabil ca fiul tau sa se bucure sa foloseasca adidasii roz ai surorii sale mai mari.
Renunta la incaltamintea pentru bebelusi
Inainte de a face primii pasi, bebelusii nu au nevoie de nici un fel de papuci, o soseta cu grosime adaptata conditiilor meteo este suficienta, iar pe vreme geroasa, oricum veti purta, probabil, compleuri care includ si botosei.
Apoi, cand copilul incepe sa faca primii pasi, o singura pereche de papucei ii este suficienta; se va obisnui cu ea, iar ea va fi destul de confortabila (recomandam variantele bare foot pentru aceasta varsta) pana cand ii va ramane mica. Bebelusii nu participa la evenimente pretentioase, pentru care sa aiba nevoie de cine stie ce tinute sofisticate.
Nu uita ca, oricat de redus ar fi bugetul, este foarte important sa ii oferi copilului tau o incaltaminte confortabila, perfect adaptata marimii pe care o are la momentul respectiv. O pereche de pantofiori la mana a doua, primita de la vecina, poate fi o varianta mai buna decat niste pantofi noi, din materiale proaste, sau incomozi.
Daca bugetul nu iti permite sa investesti in mai multe perechi de incaltaminte de calitate, incearca sa gasesti una singura, adecvata unui numar mai mare de ocazii, si va descurcati cu aceea, in loc sa cumperi 3 perechi, toate slabe calitativ. Cu alte cuvinte, nu face rabat la calitate, ci la cantitate.
Evita sa cumperi incaltaminte care sa ii fie prea mare copilului, caci ii deformezi mersul. Probabil ca o jumatate de numar este o diferenta acceptabila, in functie de calapodul producatorului, dar nu il obliga pe cel mic sa poarte adidasi mult prea mari pentru piciorul lui, fie ei noi sau “mosteniti”, doar in ideea ca “oricum creste repede”.
Tu ce “trucuri” mai aplici pentru a rezolva problema incaltamintei pentru cei mici, mentinand totusi bugetul familiei in echilibru? Ce sfaturi ai pentru restul mamicilor care se confrunta cu frustrarea de a investi destul de multi bani, in incaltaminte care nici nu apuca sa se uzeze? Exista perioade potrivite pentru a cumpara incaltaminte ieftina, sau magazine online pe care le poti recomanda, cu care ai colaborat si care au oferit servicii de care ai fost multumita?