Asadar, ce ti-a adus Mos Nicolae? Ai folosit aceasta ocazie pentru a-i vorbi copilului tau despre generozitate si despre bucuria de a darui? Povestea lui Mos Nicolae este una care poate fi usor adaptata, fara ca mesajul transmis sa se schimbe si el.
Si… ce ai in plan pentru Craciun? Cum sarbatoriti Craciunul la voi in familie, ce traditii speciale aveti, ce obiceiuri pe care copiii sa le “ia cu ei” peste ani? Ce stie copilul tau despre existenta lui Mos Craciun, ai ales sa ii spui adevarul?
M-as bucura sa imi povestesti intr-un reply la acest mail, sau sa imi trimiti un mesaj pe Facebook sau pe TikTok!
Cu brad dar fara brad!
Ti-am povestit aici despre vesnica dilema brad natural/artificial/in ghiveci. Pornind de aici, vin de data asta sa iti propun cateva alternative la bradul clasic, traditional.
Bradul de fetru a cucerit, deja multe inimi printre parinti, mai ales datorita faptului ca bebelusii si copiii mici il pot “impodobi” si “despodobi” ori de cate ori doresc, fara stres ca strica ornamente cu valoare sentimentala sau ca se ranesc. Pe grupurile DIY si in magazinele online vei gasi o multime de oferte, cu o multime de dimensiuni, adecvate pentru o paleta larga de bugete.
In cazul in care ai copii mai mari, bradutii alternativi pot fi o ocazie speciala pentru a discuta despre protejarea mediului si sustenabilitate sau despre valoarea morala a Craciunului, mai importanta decat must-have-urile in care ne pierdem, an dupa an.
DIY de Craciun
Propunerea de azi este un foarte dragut brad de Craciun din hartie colorata. Tutorialul il gasesti aici si sunt destul de sigura ca proiectul se va bucura de succes si ca, daca ai copii mai mari, acestia il vor putea face singuri. Nu e foarte simplu, dar rezultatul este incantator, si chiar daca dureaza destul de mult sa il faci, nivelul de dificultate nu e de speriat.
Un cadou pentru bunici
Daca te-ai saturat de albume foto si sosete pufoase (glumesc, eu nu ma satur niciodata de sosete pufoase!), poti include pe lista cadourilor de Craciun un aparat de masaj cu apa, pentru picioare, care sa ii ajute sa se relaxeze.
Avand in vedere ca e frig si toata lumea viseaza la un strop de caldura, o alta idee interesanta este un aparat de masaj Shiatsu pentru picioare obosite, sau o saltea welness, cu vibratii si caldura… si telecomanda!
“Niciodata nu e prea mult Craciun” – iata o afirmatie cu care majoritatea oamenilor sunt de acord. Si totusi, in familia lui Kristian domneste aceeasi tristete mohorata dintotdeauna, si nu se vede nici un semn ca s-ar pregati cineva pentru cea mai mare sarbatoare a iernii.
Prietenia vesela si descoperirea lucrurilor care conteaza cu adevarat sunt cele care transforma tristetea si frigul intr-o lume magica. Atunci cand iti regasesti curajul de a povesti, readuci Craciunul acolo unde nu credeai ca poate sa mai existe vreodata.
Cum ar fi sa te imprietenesti cu un dragon capabil sa iti indeplineasca dorintele? Bine, nu pe toate, doar 3 dintre ele. Din profita de uimitoarea ocazie care i se ofera pentru a relua legatura cu cea mai buna prietena a sa din copilarie, dar nu acesta este cel mai grozav lucru pe care dragonul il face pentru el.
Desi povestea seamana cu Alladin, iti garantez ca nu va veti plictisi, pentru ca scenariul modern e scris cu un excelent simt al umorului, iar povestea ancorata in prezent transmite un mesaj profund despre magia alegerilor si a posibilitatilor. Dupa cum era de asteptat, dragonul este cel mai amuzant si mai indragit personaj, care te cucereste de la bun inceput cu personalitatea sa. Chiar daca nu e cea mai originala compozitie, filmul ramane o alegere buna pentru familie!
Daca vrei sa testezi si altceva decat clasicul film american, iti propun o alternativa olandeza incantatoare, pe care noi am indragit-o mult, in familie. Jules este un baiat cu o poveste strista de familie, care si-a promis sa nu mai sarbatoreasca niciodata Craciunul.
Insa viata ii demonstreaza ca legaturile sale magice, transmise in familie din generatie in generatie, nu ii dau voie sa renunte la ceea ce conteaza cu adevarat. Iar aventurile dinamice in care este antrenat te vor tine cu sufletul la gura, fiind imblanzite doar de o duiosie aparte, cu care noi am rezonat, de la mic la mare.
Este o placinta tare gustoasa, in care poti adauga rom, stafide, coaja de lamaie sau de portocala, astfle incat sa ii dai ceva din aroma sarbatorilor. Teoretic, se mananca rece; practic, mie imi place cand inca e putin, putin calduta, ca parca e mai moale si mai frageda si se topeste mai bine in gura.
Desigur, poti adapta cantitatea de zahar sau poti alege variante mai sanatoase pentru a o indulci, desi… o data pe an e decembrie!
Ceai cu turmeric
Pune la fiert 2 cani cu apa si adauga o lingurita de turmeric, 2 bete de scortisoara, 2 cm de radacina de ghimbir taiata feliute subtiri, jumatate de lingurita de nucsoara, o lingurita de piper boabe. Infuzeaza timp de 5 – 10 minute.
Separat, amesteca cu un tel 2 cani de lapte integral, 2 linguri de miere si o lingura de ulei de cocos si incalzeste-le incet, la foc mic-mediu. Daca doresti o textura foarte fina, foloseste un blender de mana pana la emulsifierea totala a grasimilor.
Combina cele doua lichide si bucura-te de rezultat!
De actualitate
- Vine Craciunul, asa ca ne relaxam! De tot! Poti citi aici mai multe detalii despre cum ai voie sa faci cam tot ce iti trece prin cap, aici.
- Apar primele rezultate ale primelor teste care estimeaza eficienta vaccinurilor asupra tulpinii Omicron.
- 8 din 10 familii din Romania au acces la internet de acasa. Mai multe detalii despre cine, cum, de unde si care e grupa de varsta cea mai putin conectata, aici.
Poate te intereseaza
- Muzica vindeca inimi. Nu, nu e o metafora, e realitatea: stiai, de pilda, ca ritmurile muzicii compuse de Beethoven imita un anumit tip de aritmie cardiaca?
- Femeile sunt mai emotive decat barbatii. Mit spulberat! Emotiile barbatilor fluctueaza la fel de mult ca cele ale femeilor.
- Arata-mi cum mergi s-o sa-ti spun cat de bine dormi! Un studiu interesant despre legaturi nebanuite din interiorul corpului nostru.
- Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca este cea mai bine clasata institutie de invatamant superior din Romania, in US News Best Global Universities 2024. Locul 675 nu e chiar ceva cu care sa ne mandrim.
- Esti curios cati bani castiga creatorii de continut pe YouTube? Si eu am fost!
- 34% dintre romani cred ca oamenii au trait pe vremea dinozaurilor, 25% dintre romani cred ca stiinta si tehnologia influenteaza negativ societatea, 46% dintre romani cred ca leacul pentru cancer exista, dar e ascuns si doar 2% dintre romani au putut raspunde corect la mai mult de 8 intrebari simple despre stiinta si tehnologie. Care sunt procentele la nivel european, poti citi aici.
- Extinderea plajelor continua si in anii urmatori. Cine e la rand, pe lista, afli aici.
- Un concurs de fotografie si imagini uimitoare, toate disponibile aici.
- Povestea nestiuta a pastilei contraceptive – un articol pentru femei pe care merita sa il citesti si sa il trimiti si prietenelor!