Salut! Bine te-am regasit!
In editia de azi a newsletter-ului nostru te invitam sa descoperi cateva dintre stirile de actualitate de interes pentru parinti, dar si calupul nostru de vesti bune, care iti reda increderea in omenire.
Interviul de azi e de maxim interes pentru parinti: un interviu cu psihologul Rodica Dragan Cornianu despre importanta, valoarea si eficienta sistemului de pedepse – recompense cu care tindem sa ne educam copiii. Nu incheiem fara sectiunea de recomandari, asa cum te-am obisnuit pana acum.
Sa incepem!
De actualitate:
- S-a stabilit metodologia de evaluare pentru profesori; aceasta se realizeaza la final de semestru in invatamantul gimnazial si liceal si este anonima. Te invit sa descoperi mai multe detalii despre modul de desfasurare al acestor evaluari si sa ne lasi un mesaj cu gandurile tale legate de utilitatea acestora, aici.
- Elevii care se pregatesc pentru examenele nationale au la dispozitie o platforma noua de e-learning, care le prezinta lectii schematice la disciplinele de examen. Mai multe detalii despre adresa la care gasesti materialele respective, aici.
- Programul CRED va forma 3500 de profesori, care se vor specializa in crearea de resurse educationale. Cel mai mare proiect al Ministerului Educatiei valoreaza 42 milioane de euro si presupune formarea a 55.000 profesori; te poti informa mai pe larg, aici.
- “Parintii cer schimbare” se opune ideii de prelungire a anului scolar, in absenta unor modificari semnificative aduse programei scolare. Conform unei majoritati covarsitoare dintre repondentii la acest chestionar “majoritatea parintilor repondenti se opun maririi numarului de zile de scoala, in conditiile de calitate actuala”.
- In Iasi s-a deschis Serviciul de receptie si asistenta in situatii de violenta domestica si de gen; el ofera servicii de urgenta in situatiile de criza pentru victimele violentei; mai multe informatii poti descoperi aici.
Calupul de vesti bune:
- Nu stiu, de fapt, daca e o veste buna ca avem nevoie de studii extinse ca sa intelegem ca nu e normal sa ne lovim copiii (nici macar cu palma la pampers), dar oamenii de stiinta au confirmat: pedepsele fizice din copilarie determina comportamente nedorite si efecte negative pe plan psihologic in adolescenta si la adult. Un subiect in ton cu interviul nostru de azi, nu-i asa?
- Pe 26 si 27 aprilie iesi seara din casa, sa observi prima luna roz a acestui an. Descopera mai multe despre fenomen si bucura-te de o seara in familie!
- Conform informatiilor oferite de CDC, 99.992% dintre persoanele vaccinate integral au ramas sanatoase in urma contactului cu virusul SARS CoV-2; o veste buna, care leaga finalul pandemiei de rata de vaccinare.
- A fost inventata cea mai alba vopsea din lume; vopseaua reflecta 98% din lumina soareltarget=”_blank” rel=”nofollow noopener noreferrer”ui si retrimite radiatia infrarosie in spatiu, ceea ce ar putea reduce nevoia de a folosi sistemele de aer conditionat.
- Oamenii de stiinta au creat primii embrioni care sunt jumatate om, jumatate maimuta. Din punct de vedere practic, asta ar putea insemna ca organele necesare pentru transplant ar putea fi create in laborator.
Pedeapsa, un “rau necesar”?
Poate te intereseaza:
YouTube:
- Fixiki, desene animate educative pentru copii: https://www.youtube.com/channel/UCheZsiA4fV1a8Wp13XrKf6g
- Bobita si Buburuza, cele mai iubite desene animate despre prietenie: https://www.youtube.com/channel/UCZTiJgYV7A2VngNZqEf08EA
- Un canal pentru parinti, plin de resurse din toate domeniile: https://www.youtube.com/user/BabyCenterVideo
- Un canal pentru viitorii parinti: https://www.youtube.com/channel/UCKW-VNeakjm6-qEkgc0LSQA
Evenimente pentru copii:
- Pentru copiii care inventeaza povesti: https://www.editura-arthur.ro/ordinul-povestitorilor/concurs
Promotii active:
- Targ de Paste: https://www.cartepedia.ro/speciale/reducerile-lunii-13968/filtre/sortare/desc_price_red/sortare/desc_date
- Alt targ de Paste: https://www.libris.ro/lp/targPasti
Articole interesante despre educatie:
- De ce e importanta implicarea parintelui in educatia copilului: https://miculrinocer.ro/de-ce-este-esential-sa-te-implici-in-educatia-copilului/
- Tantrumurile sunt normale, firesti, previzibile si…prevenibile: https://miculrinocer.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-tantrum-uri/