Piure de mazare pentru bebe
- Apa
- 200 g mazare
- Optional: carne de porc, smantana, menta
Pe lista „boabelor”, mazarea este un ingredient mult indragit de catre copii, avand in vedere gustul sau dulceag specific si faptul ca nu are un efect de balonare la fel de pronuntat ca fasolea. Iar cantitatea mare de proteine nu este singurul avantaj nutritiv!
Asadar, cum se face mazarea? Pentru bebelusi, o idee excelenta este un piure de mazare delicios. Il poti oferi inca de la varsta de 6 – 7 luni, bebelusilor sanatosi. Pentru ca mancarea sa fie preparata rapid, dar sa nu contina sare (interzisa pana la 1 an) recomandam folosirea de mazare congelata.
Daca vrei sa prepari mazare, reteta simpla spune sa pui o oala cu apa la foc; cand apa clocoteste, adaugi deasupra nivelului acesteia o sita in care pui boabele de mazare. Acoperi cu capac si verifici din cand in cand, sa te asiguri ca mazarea e fiarta. Clateste sub jetul de apa rece si paseaza mazarea la consistenta dorita. Daca bebe e mic si mai mofturos, poti trece piureul prin sita, ca sa indepartezi eventualele coji care au scapat blenderului.
Pentru copii mai mari de 7 luni poti condimenta reteta de piure de mazare la bebelusi cu un pic de menta proaspata tocata foarte fin sau pusa in blender in momentul gatitului. Tot la copiii mai mari poti testa reteta de mazare cu porc sau mazare cu smantana, ambele fiind indragite, dar ceva mai greu de digerat din cauza continutului mare de grasime.